Божанов: Мнозинството в НС иска правила в своя полза

Те се превръщат машините за гласуване в принтери
18 ное 2022 10:45, Красимир Ангелов
20

Депутатът от "Демократична България" и бивш министър Божидар Божанов заяви, че мнозинството в парламента опитва да направи изборните правила в своя полза.

Още по темата
"Явно ГЕРБ искат толкова бързо този законопроект да бъде прокаран, че да има среднощно заседание на правната комисия. Имало е дълги заседания, но такова нещо не е имало. Това издава неистово бързане. Най-притеснителната промяна е, че не просто се връща хартиената бюлетина. Превръщат машините в принтери - вече не съхраняват информация и не броят", посочи той в студиото на "България сутрин".

Според Божанов тези машини са купени по времето на ГЕРБ с Министерски съвет на ГЕРБ и доминирана от ГЕРБ Централна избирателна комисия.

"Няма нито едно валидно съмнение и доказателство, че има манипулация на вота с машините. ГЕРБ, БСП и ДПС постоянно повтарят, че някой пипа машините. Аз съм обвиняван неведнъж от г-н Борисов, че лично променям резултата. С ритник да прокарват Изборен кодекс и след това да кажат: Объркахме се, елате да си говорим, може да го разглеждаме като тактика за пред хората. Надявам се наистина да са разбрали, че са пресолили манджата", каза още Божанов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че има големи разминавания с БСП и вратата за евентуална бъдеща коалиция със социалистите се затваря доста бързо.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8. А от кого са купени комисиите бе, тарикат? Както могат едните, значи така могат да ги купят и другите. Е, и? А софтуера от кого е купен, а?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамът за ИТ общността дава разяснения, които са още по-объркващи, не трябва ли машините да отпечатват вота ми и да се брои него или няма значение как гласуваш, важно е какво отчита машината.
12
0
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ БРОИ----И БЮЛЕТИНИ И КВИТАНЦИИТЕ ОТ МАШИНИТЕ!..НЕМА ЛАБАВО!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Майора Нещо удобно не споменаваш САЩ що така?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6 - Като не са мислили тия, дето дадоха милионите за мадурките, така ще е, сега ще се дават още за дооправяне на недомислиците им.
9
2
 
0
 
! Отговори
перко преди 1 година
Аз искам да гласувам по телефон и да мога спокойно да си ходя за гъби или риба.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам проблем с машините ако оставят и хартиена следа за сверяване. Някои хора много искат да се гласува на хартия за да може лесно да правят измами с купените изборни комисии. Случва ли се на едно място такова нещо значи се случва и на други места.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е най важния проблем на ***, дали ще гласуваме с машини или на хартия? Ами ако работите за хората, демек суверена, а не за чужди интереси, няма да има значение как се гласува?
6
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купихме си машини за няколко милиона, сега ще ги ползваме за принтери. Богата държава сме, пари има за всичко.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия само за техните си ползи мислят, ние се надяваме нас да оправят. Какво ги бърка, ако има машина и бюлетина? Всеки да избира как да гласува, още повече в цяла Европа е така. Значи европейци са, за евроценностите, ама само както те ги разбират и им изнася. Пак стигнахме до попското "слушай какво ти говоря, не ме гледай какви ги върша".
4
1
 
15
 
! Отговори
някой преди 1 година
би ли ми обяснял защо да е толкова страшно и нечестно, ако се броят и разписките от машините,не е ли по добре да се съпоставя резултата от флашките и разписките и ако има разлика на ново да има проверка! Така смятам , че всички съмнения ще бъдат изчистени, така че тоя драматизъм и изкуствено създаден проблем, прерастващ в истерия идва доста в повече!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тинтири минтири че така е от 1944г досега бе лигльо
2
2
 
19
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Божанов и ти както и твойте хора се правитт на ощипани ,а публична тайна е че машините на Мадуро са свързани със вас и ваши хора отговаряха за софтуера! В цял свят машините на Мадуро не се използват асвен в България и Венецуела и ако бяха ефеетивни , нямаше да са използваеми е Германия , Франция и друго развити страни! И Затоваи заради мсшинациоте Чадуро ги използва постоянно!
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво очакваш, зализан джeнд ъp, да ги направят във ваша полза ли?