утев: »ма война, тр€бва да дадем пари за изтребители, а не за социални помощи

ѕо думите му бюджетът е въпрос на редовно правителств
20 ное 2022 16:28, Ќели ’ристова
169
 утев: »ма война, тр€бва да дадем пари за изтребители, а не за социални помощи
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"—агата с хартиената бюлетина е ненужна, но щом са решили депутатите, нека да си € развиват. ѕроблемите на хората са съвсем различни. ... Ќико€ от партиите н€ма да си качи резултата и да събере повече доверие от това, че бюлетината н€ма да е едната, а ще е другата. ¬ политиката едно от базовите неща е доверието, а изборите са инструментариум.  огато за теб стане важен инструментариумът, това означава, че си загубил вс€каква политическа ориентаци€, означава, че виртуални€т св€т на твоите интереси е станал по-важен от реални€ св€т на хората", за€ви пред ЅЌ– говорител€т на служебното правителство јнтон  утев.

“ой подчерта, че служебното правителство ще гарантира честността на изборите, ако се наложи дори и с пръстов отпечатък и лицево разпознаване.

"Ќещата се промен€т бавно и трудно, с работа във в€рната посока, но »зборни€т кодекс не е тази посока", подчерта още  утев и коментира, че партиите веро€тно се готв€т за нови избори и затова така подреждат приоритетите си.

¬ предаването "Ќедел€ 150" јнтон  утев коментира т.нар. закриване на въглищните централи: "“ова не е сблъсък само между Ѕългари€ и ≈вропейската комиси€, този сблъсък върви и вътре в ≈вропа. ≈дните хора, които ще останат без работа, са прави. ƒругите, които казват, че искат да дишат чист въздух и децата им да са здрави, също са прави. “ова са две силни мотивации и правилното, което тр€бва да направи държавата, е да защити и двата възможни варианта. “ози разговор касае и ѕлана за възстанов€ване".

—поред  утев служебното правителство е усп€ло за три месеца "да подпомогне излизането на страната от поне три кризи" и посочи проблемите в енергетиката, инфлаци€та и обедн€ването на хората заради високите цени.

ѕо думите на говорител€ на служебното правителство в момента не е на дневен ред разговор за пром€на на конституционни€ модел на управление на страната към президентска република: "“ова е и опасно, защото, ако в тази раздробена ситуаци€ в парламента, вземе, че се събере н€какво конституционно мнозинство, то това ще е толкова популистко, че ще доведе до сериозни проблеми изобщо в развитието на страната. ¬ този момент не само не може, а и не тр€бва да се говори за промени в  онституци€та".

ѕрезидентът може да бъде гарант за изход от кризата и за това не му тр€бва пром€на в  онституци€та, за да изпълн€ва тази си функци€, изтъкна още јнтон  утев и добави, че високи€т рейтинг на служебното правителство е заради това, че излъчва стабилност.

"Ѕюджетът е въпрос на редовно правителство, защото в него има политика, има идеологи€ - л€во и д€сно. Ѕюджетната процедура изисква работещо редовно правителство и парламент с мнозинство, за да решат кои от всички недостигащи пера ще развием. ... јко вдигането на пенсиите сега доведе до силна инфлаци€ след три месеца, от ко€то пенсионерите ще изл€зат по-бедни, има ли смисъл да ги вдигаме?", каза  утев.

—лужебното правителство ще изпълни сроковете, дадени от Ќародното събрание, и ще бъде предоставена на ”крайна техниката, ко€то е възможно да се даде, за€ви говорител€т на служебни€ кабинет.

ѕо думите му страната тр€бва да даде пари за изтребители, а не за социални помощи, защото има война: " огато си преди война, на теб ти тр€бва оръжие. —ъс социални помощи война не се печели, ако ти се наложи да участваш".

ќт разследвани€та по јћ "’емус" нищо не се случи, след като попаднаха в прокуратурата, коментира още јнтон  утев и "засега има вдигнат шум", но тр€бва да сработи механизмът между правителство, ћ¬–, следствие и прокуратура.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


169
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
115
0
 
0
 
! ќтговори
ƒо “ошо преди 1 година
“о войната е икономическа..ние обедн€ваме, инфлаци€та расте..те купуват скици на самолети!
114
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
 ой ще очисти «еленски? ј) неговите военни ¬) ”краински€ народ —) —јў ƒ) свръхдоза
113
0
 
2
 
! ќтговори
“ошо преди 1 година
ѕо време на война, 2 изтребител€ за 200 млн., повече ли работа ще свършат от 2 млн. социално слаби...?Ќещата винаги са комплексни и върв€т паралелно!ј, и най-важното, нека направим така че да н€ма война, щото ако има със иби без изтребители,.....там гаранци€ н€ма, но с добра дипломаци€ рисковете се минимизират!
112
0
 
4
 
! ќтговори
джо преди 1 година
 уртев колко взимаш 10% или повече,не се стесн€вай да кажеш
111
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
„овекът сериозно си противоречи!  огато си пред война, оръжи€ Ќ≈ се дават на друг! ќсвен това, хората имат нужда от това, държавата да им оказва помощ, за да живе€т! ∆алко е, че ни управл€ват хора с такива разбирани€!
110
2
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
— 5 до 10 изтребител€ война печели ли се (ако ти се наложи да участваш) ? јко ще да ви заринат с пари, българите н€ма да участват в братоубийствени войни. ’оди и се бий ти, грешко на природата !
109
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќали вече дадохме пари за изтребители?  ъде са изтребителите бе кутев ? »ли бързаме за следващата комисионна ?
108
0
 
5
 
! ќтговори
ƒо  утев преди 1 година
—ит на гладни€ не в€рва.
107
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
»зтребители н€ма да спас€т държава подпалена от тълпа гладни хора.
106
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈ кой друг ще им купи f16 от 1978година ако не ние.
105
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ќт последните 10 хил€ди години известна истори€ на човечеството, н€ма нито една година, в ко€то навс€къде да има мир, факт
104
1
 
10
 
! ќтговори
ƒ€до от село преди 1 година
“войта шефка, Ќинова не мисли така..
103
0
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
¬секи натрупал пари и богатство като този става евроатлантик. —рамота. Ѕ—ѕ вече е диагноза.
102
3
 
28
 
! ќтговори
ћалко за политика преди 1 година
"ѕо думите му страната тр€бва да даде пари за изтребители, а не за социални помощи, защото има война"? ........................................................................................................... ¬ойни винаги е имало. Ќо Ѕългари€ не участва във война и н€ма причина да участва. “ака че първо пари за социални помощи и след това (ако има) и за самолети. ўо за социалист е  утев, щом за него разходите за въоръжаване са на първо м€сто?
101
0
 
17
 
! ќтговори
наглец преди 1 година
—луга си на –адев! - избора му е съмнителен. Ѕългари, внимавайте кого ще избирате
100
0
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќа  утев е сигурно, че не му тр€бва никаква социална помощ. —ъс сегашната заплатка, с това, дето досега е прибрал в джобчето, положението му не е за помощи. Ќо колко са другите българи, дето не са имали негови€ късмет, а н€кои едва оцел€ват? ўе ни опаз€т самолетите, ама друг път. Ѕаш сега н≈ма да стане.
99
0
 
29
 
! ќтговори
»стина преди 1 година
»стината е, че политиците са продажници, не мисл€т за хората, как може този да каже, че оцел€ването на хората не е важно, а важно е да се купуват самолети за бъдещето, н€ма такъв,, човек,, те не са хора, н€мат морал, нито съвест
98
1
 
41
 
! ќтговори
ј -47 преди 1 година
“ова е бълнуване на болен мозък. ¬ойната не е наша. » Ѕайдън и —олтенберг не искат включване във война с –уси€, то€ за какво участие говори. —амо сбъркан€ци са в управлението.
97
0
 
21
 
! ќтговори
ѕутев преди 1 година
Ќищо не разбира от военно дело.
96
1
 
26
 
! ќтговори
абе  утев преди 1 година
“е докато дойдат изтребителите , войната може и да свърши . «а кво сме в Ќј“ќ . ƒругите ще ни паз€т , дотам сме се докарали