Борисов зове: Да направим техническо, кратко правителство за зимата

Щом машините за гласуване били „Борисовски“, значи били добри
Обновена: 22 ное 2022 16:41 | 22 ное 2022 16:40, Камелия Цветанова
238
Борисов зове: Да направим техническо, кратко правителство за зимата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Истинската задача пред нас е, ако сме отговорни хора и партии, не е Изборния кодекс, а да се състави техническо, кратко правителство, да мине зимата, за да работи и парламентът, отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той отново коментира, че ГЕРБ е съгласна да участва в разговори за промени в Изборния кодекс.

„Ще седнем и ще направим, вие обичате да спите до късно и може да откара и един месец, но може за 15 дни да го направим, а то не е и сложно“, отбеляза Борисов.

Още по темата

Той припомни,  че ГЕРБ е въвела машинното гласуване.

„Машините за гласуване са добри и ни вършат работа. Затова винаги сме поддържали машинното гласуване. Щом са наречени от Христо Иванов „Борисовки”, тогава мога да кажа, че лоши „Борисовки” – няма”, заяви той.
„Бърза работа нямаме. Основната ни цел е съставянето на правителство, а не Изборен кодекс за след 4 години", каза още Борисов.

Според него парламентът има много работа.

„Има, направете така, че да надградим Изборния кодекс, а не някой да се чувства ощетен“, обърна се той към депутатите от ГЕРБ.

Като приоритетно законодателство той открои още законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, бюджета за следващата година.

Борисов коментира и критиките на лидера на ДБ Христо Иванов към ГЕРБ, БСП, ДПС.

„ДБ са били в управление с нас. Христо Иванов сега го нарича коалиция на реванша, на кое да се реваншираме. Аз, ако исках да има реванш, можех с цената на всичко да направя правителство и да ги вадят т домовете им по нощите незаконно“, скочи той.

„От ДБ станахте съучастници по темата „Лукйол“, в газа, не гласувахте, не пуснахте предложението да дадем оръжие на Украйна по време на вашето правителство с БСП. Хайде малко да се смирим“, каза още Борисов.

По повод увеличаващата се беженска вълна, Борисов заяви, че преди две години е е имало шанс да има бягащи бежанци, и то в София.

„Поради некадърно ръководство избиха полицаите“, обвини той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
4
 
! Отговори
ИМА преди 1 година
Борисов явно не чете Новини . В Момента България има Правителство , съставено от Президента , за пореден път . Трябва да свикаме Велико Народно Събрание и да си решим Проблемите . Партийците станаха много и няма хляб за всички .
111
3
 
6
 
! Отговори
Въпросът е преди 1 година
Защо сме най бедни в Европа?
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има 1 милион празни жилища
109
4
 
7
 
! Отговори
До 136 преди 1 година
Да не мислиш, че пожарникаря е по-грамотен. За 12 години ни докара до национална катастрофа.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бълария всяка къща има чешма
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм Боби убавеца,вечния ерген.На Балкански п-в няма друг кат мен.Влюбени са в мене всички -и жени и синоптички.Блазе,човеку като мен!
106
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Да направим техническо, кратко правителство за зимата" това на мафиотски език значи, да пооткрадне колкото може, че не се знае дали пак ще се върнем на власт, а тия предизборни лъжци и платени писачи, експерти и журналисти, всички пари искат.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България се произвежда 45 милиона мегават часа електроенергия за 1 година или по 22 мегавата на семейство. Това са 22 000 киловат часа на година или 600 киловат часа на ден
104
5
 
3
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Но тебне те пита никой,за нищо.Защо се напъваш?По-добре мисли как да си организираш добра адвокатска защита.
103
5
 
4
 
! Отговори
Превод преди 1 година
Дайте поне малко да крадна , че що пара потроших по толкова избори!!!
102
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов е един дърт мошеник, хванат в лъжи и кражби много пъти, изобщо не сме заблудени. Нито пък кокорчовците могат да ни заблудят.
101
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"дайте държавата на младите, щото скоро няма си намерите мяст" -- какво ще направиш, искаш да ни развържеш ръцете ли ?
100
8
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тук е пълно с ЛАйКУЧКИ, които лаят насъскани срещу Борисов, без да се усетят кои са облагодетелствани от това. Абсолютно вярно е твърдението,че в България никога не е имало толкова голямо опростачване и безхаберия при младото и средно поколение. Достатъчно е човек да види по форумите начина на изразяване,безбройните граматически грешки,безбройни повторения и глупави твърдения и веднага става ясно за възрастовия диапазон на писачите.Стегнете се,че ще заприличате на главатарите на ПП-срам и резил!
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България се обработват 25 милиона декара земя, на всеки човек по 5 декара, на семейство по 20 декара. Това са 5 тона жито и 5 тона царевица за всяко семейство
98
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега ви управляваше служебно правителство, сега ще ви управлява техническо правителство, а догодина ще ви управлява направо баш майстора Боко Тиквата.
97
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей комунисти крадливи, дайте държавата на младите, щото скоро няма си намерите мяст
96
2
 
5
 
! Отговори
Крайната цел преди 1 година
Е да вземат всички непопулярни решения и 70 милиарда да си поделят от резерви, План Възстановяване, нови условия в Приложения ЕС, пагубни за България. В области енергетика, евро, контигенти в чужди държави. Чака ни жестока инфлация и масово обедняване. А в НС си гласуват индексациите и привилегиите и не им дреме, средно ДЕСЕТ ХИЛКИ, дреме им, че парното ще е 2000 или 3000, те не плащат консумативи. При пенсиониране ще взимат повече от един работещ в провинцията.
95
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък виждам че в квартала по улиците почнаха да правят тротоари, които досега стояха 30 години ненаправени. Благодарение на това, че борисов не е на власт и не краде.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не е цвете,но е класи над Киро и Кокора.
93
5
 
4
 
! Отговори
Един от народа преди 1 година
Бодуро пак се опитва да ни преметне.