Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"

Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, заяви той
289
Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"
Снимка: БГНЕС

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство.

„Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито че е тъмно, нито че е студено.

За втория мандат ясно казахме, че за да предложим правителство, искаме девет гаранции, една от които, е отказът от хартиената бюлетина, припомни бившият премиер. Казахме, че ако тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат заедно с "Дечократична Бъглгария", допълни той. Но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че ще гласуват да се открадне честният вот на гражданите и после ще подкрепят правителство, което е антикорупционно, посочи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо триете постовете че киро е Т.ъ.п.о. парче
108
6
 
27
 
! Отговори
ОТ ПРОКУРАТУРАТА преди 1 година
ЩЕ ПОВРЯКАТЕ ОЩЕ МАЛКО, ЩЕ ПОКВИЧИТЕ ДО КОЛЕДА И С АСЕН ПОДРЪКА ПО ПАРАПЕТА, ПО ПАРАПЕТА И ЦЕНТРАЛЕН СОФИЙСКИ! А ТАМ - БУЛКИ! МНОГО ЩЕ ВИ СЕ ЗАРАДВАТ. ДА СИ ВЗЕМЕТЕ И КУЛТУРИСТА, ДА ВИ ПАЗИ ИЛИ ЗА ШАФЕРКА?
107
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире сега с Асан ли ше подпирате на парапета или ще направите тройка с Ристьо лодкаря?
106
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Извънредно и къде са тез палати бе чалгар? Бъркош боко с рашков! Рашков е с палатите
105
7
 
4
 
! Отговори
Снимка преди 1 година
Към всички служители на службите за национална сигурност и всички други действащи български институции. Време разделно е. И за добро или лошо, в днешните събития дойде ред на всеки да се определи на коя страна е. На статуквото или на промяната. Време е за тежки и трудни решения, с които да се освободи държавата от групировките и организираните престъпни групировки превзели държавата. Влезте в битката срещу задкулисието, чиито членове са хванали не само вас, но и цялата държава в мъртва хватка.
104
7
 
21
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
МАЛЕ НА ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ КИРО КАКВИ РАБОТИ СА МУ КАЗАЛИ НА УЛ."КОЗЯК" ЗА БОКИ - ЕЙ ЛЪЖЕЦ АКО МУСТАФА РАЗБЕРЕ ЩЕ ПЛЯСКА ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ ПО ДУПЕТО, ЩЕ ИМА "ЛОШ КИРЧО ЛОШ!!!"
103
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кажи им герберасти и не ги обиждвай повече xd
102
20
 
10
 
! Отговори
Извънредно преди 1 година
ГЕРБ и ДПС си искат отново милиардите, да си вдигат нови палати.
101
18
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
Аз съм *** и вие сте прости, на кой са тези думи? Моля бъдете прости и поддържайте редиците на ГЕРБ.
100
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой успя ли да му разбере на простотоКире какво искаше да каже?
99
2
 
12
 
! Отговори
L. преди 1 година
За мен прогрес си е, че ръчичките ви са надалеч от държавната хазна. Значи всичко е наред.
98
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 - То, добре да се борят срещу Герб, ама те са в пъти по-зле от предишните. Та какъв е смисълът от борбата? Смяна на едни с други, дето са по-лоши от предишните? Да ти имам идеалите...
97
4
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Просто си имаме селски хитрец,който ви върти на пръста си.Внимавайте с кого се коалирате.Един Слафчо и Корнелий Сула имам предвид.Колко му е да ги купиш при многогодишно крадене.Каквото и да си говорим,винаги става дума за пари и за златни средни пръсти.
96
15
 
4
 
! Отговори
Да бъдем единни преди 1 година
Всеки ден ГЕРБ и техните корумпирани медии раространяват лъжи след лъжи и фалшиви новини. Всеки ден манипулират общественото мнение техните стотици агенти. Всички, които са участвали в кражбите и далаверите. Всички, които са спасявани от заслужени съдебни присъди. Всички за които има информация в КПКОНПИ, а те не са никак малко. Всички са активирани. Но този път насреща си имате енергията на обществото. Няма да ни разделите, нито с фалшиви юмруци на фалшиви генерали, нито с лъжите и манипулации
95
2
 
20
 
! Отговори
До Киро преди 1 година
Точно вие сте импотентните. Цялата ви кампания е основана на хейт и клевети. Нищо не направихте. Хората бягат от ПП и ДБ. А за младите ще кажа само, че и на тях им писна от мрънкането ви: "Бойко е лош". Не сте за тука.
94
1
 
18
 
! Отговори
ЧИСТА РАБОТА! преди 1 година
КИРЕ, ВЗЕМАШ ЕДНА КЛЕЧКА И МЕРИШ ОТ КРАЯ ДО ПП, ПОСЛЕ Я ПРЕДАВАШ НА АСЕН, НА БАДЖО, СЪБРУТЕВ, РОРЕЛ.... ТАКА ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ВЕЧЕ! И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ ИМА.
93
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типично по български действа ваш Киро, замаскиран под Харвард човека избива комплексите на татко си, не бъдете като Киро.
92
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щото вие пък имате прогрес....да даааааа!
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти с какъв прогрес си???? Всички едни
90
24
 
3
 
! Отговори
Бойко е Мадуро преди 1 година
Машините са едно модерно и сигурно средство за гласуване. Докато всички помним хартиените манипулации. Палят се бюлетини, драскат се, правят се невалидни, изхвърлят се, подменят се. Черните чували с хартията чакат. Че последните избори, които бяха купени от ГЕРБ, много скъпо излезна сметката, не може така. Трябва им хартията, цената е повече от приемлива. Остава и да кажат че ПП подари победата на ГЕРБ? Опааа, гербаджийската патерица Слави от ИТН вече го стори мисля? Толкова сте нагли.