Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"

Ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, заяви той
289
Петков: Два месеца ГЕРБ с нулев прогрес, занимават се само с "хартията"
Снимка: БГНЕС

Компенсацията за тока на малките и средни фирми е много важен приоритет сега и това трябваше да бъде гласувано днес, вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина. Това показва как се заменят важните въпроси за българското общество с тясно партийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори, заяви в кулоарите на парламента Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Ние ще продължим да се борим за всяка точка от Изборния кодекс, така че да се опитаме, въпреки, че знаем, че големият срив на доверие ще дойде с хартиената бюлетина, там идва голямата кражба“, каза Петков и допълни, че поне са успели да върнат паметта в камерите поне по време на броене.

По думите му този тип малки победи си заслужават битката, но те няма да изместят голямата загуба на честността на българския вот, ако бъде върната хартиената бюлетина.

Петков отбеляза, че няма никакви коалиционни разговори и вече станаха два месеца откакто са минали изборите без никакъв успех за съставяне на правителство.

„Затова вчера казахме, че ГЕРБ са политически импотентни, защото за два месеца имат нулев прогрес. Само се занимават с някакви измислени скандали и с хартиената бюлетина“, подчерта той.

Петков обяви, че ПП ще поеме тежката отговорност за втория мандат заедно с „Демократична България“, но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че „те ще гласуват за кражбата на вота на българските граждани, а после ще подкрепят правителство на малцинството, което е антикорупционно“.

Според него, ако хартиената бюлетина мине днес, това за ПП означава, че този парламент слага тяснопартийната задача на ГЕРБ, БСП и ДПС да откраднат българския вот и връщането на невалидните бюлетини.

По отношение на протестите против връщането на хартиената бюлетина, Петков каза, че е много хубаво, че на българските граждани наистина им пука, че някой се опитва да им открадне вота. „Те показаха, че както ние се борим вътре в тази сграда, така и те дават всичко от себе си“, посочи той и допълни, че не ги спира нито че е тъмно, нито че е студено.

За втория мандат ясно казахме, че за да предложим правителство, искаме девет гаранции, една от които, е отказът от хартиената бюлетина, припомни бившият премиер. Казахме, че ако тези девет гаранции са спазени, ние ще поемем тежката отговорност за втори мандат заедно с "Дечократична Бъглгария", допълни той. Но няма как да се очаква от всички партии в този парламент, че ще гласуват да се открадне честният вот на гражданите и после ще подкрепят правителство, което е антикорупционно, посочи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: кирил петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 120 Ганди; - Това говори единствено , че няколкото герберастки трола сте се активизирали до откат ,бълвате по няколко пасквила едновременно , дори безплатно , щото видяхте , че при К.Петков папкането ви секва , а с две леви ръце за къде сте ?!
128
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП а ДБ са руско турска коалиция
127
5
 
24
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Киро Т. носи най-голямото словоБлудие и политически популизъм!!! Тоест, говори много - не казва нищо!!! -))))
126
5
 
24
 
! Отговори
Запознат с Мадурките преди 1 година
ПП ПО ЧЕСТЕН НАЧИН ИЗБОРИ НИКОГА НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ
125
19
 
2
 
! Отговори
До 126 преди 1 година
Това ви е поведението на вас поданиците на модела ГЕРБ, тарикати крадливи изпълнени с брутална наглост. Ако на някой не му харесва в държавата да ходи другаде да живее? Тази държава не е ваша! Тази държава не ви е бащиния! И е ваш ред не да напускате държавата, ако не ви харесва, но да отговаряте за престъпленията си пред съда и да понесете наказателна отговорност за престъпните си действия, за които най-безсрамно сте били оневинявани!!!
124
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МНОГО УМЕН ИЛИ МАЛО? - А подкрепа на алангро дали си е осигурил?
123
6
 
25
 
! Отговори
МНОГО УМЕН ИЛИ МАЛО? преди 1 година
ТРИФАЗНИЯ - ДЖОН ТРИВОЛТА ЩЯЛ ДА СЪСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО С ВТОРИЯ МАНДАТ, НА АЛАНГРО!
122
7
 
23
 
! Отговори
Д-р Ох боли преди 1 година
На снимката виждате двама умствено ИМПОТЕНТНИ...
121
18
 
10
 
! Отговори
история преди 1 година
Цветелина Бориславова го въведе в банковото дело и сметките...ще се шашнете какво имущество и пари има.КТБ беше трамплина на кражбите,затова дружбата с дпс е непоклатима.Мата Харита ,Барцелонки и Наталки са само за обслужване и развлечение.И бившата,женена за мъжа на бившата му цветналина вече го хвали от щатите,защото там пари трудно се изкарват с далавери.
120
5
 
6
 
! Отговори
До 120 преди 1 година
Еми ходи в Румъния да живееш,два пъти по богати. Дръжки
119
7
 
17
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
МЪЧА СЕ ДА ЗАСПА И БРОЯ ОВЦЕ - ЛЕНА, НАДЯ, ЦОНА, КОРНЕЛИЯ, АСЕН, АСЕН, АСЕН ... И ЗАСПАХ.
118
15
 
7
 
! Отговори
Фреди Меркюри преди 1 година
Барцелооонаааа.....
117
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как нямате поне малко капка доблест да защитавате престъпността и модела ГЕРБ?
116
8
 
25
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Абе Кирчо , ти четеш ли какво мислят и пишат хората за тебе? Не е лошо да погледнеш ,все пак от 120 коментара за твойта особа, я има,я няма 3-4 коментара в твоя полза,но няма значение за тебе,просто ти си един доказан гьон су рат
115
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 120 - Кирето няма ли нови опорки? Тия ги научихме наизуст, пишете ги, по тв студията ги повтарят като механични играчки, навити с пружинка. Не е интересно вече, омръзна.
114
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ни доведоха до национална катастрофа, народа сам се затрива. Кражбите едно десетилетие, сега се ползват за покупка на телевизионно време, покупки на експерти и т.н.т. То трябваше да има режим на тока, бензин на 5лв., некадърен бюджет (който остана непроменен), а истината е, че много ги е страх от съдебна реформа, защото тогава всичките отиват на топло. Румъния я направи и сега са два пъти по-богати от нас.
113
7
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Тук има един който е наопаки на всички останали....!!! Кой ли е...Кирчо или Лена????
112
7
 
23
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 година
Кире освен че си канадска ливада, си и голям лъжец ,но няма значение,ти си на тати гордоста
111
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази фиксация и обсесия върху господин Борисов бе г-н Петков! Допълнителен хонорар ли ти дава г-н Черепа за това, само с неговата особа да ни занимаваш! Овладей се бе!
110
5
 
27
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Вие се занимавате с хартията ,нахалнико!Е гати езуита!?!Остап Бендер ряпа да яде! Собственнитеси глу пости представя за другиго!Уникален лъжец и манипулатор,но финалът му ще бъде като на тези от ИТН и ,,отровното трио"....Не може да вървиш напред с успех ,когато те движи злобата и лъжата!