Габровски ще търси диалог с всички, свикнал да работи в тежки условия

Идеята е за цялостна промяна на политическия тон
192
Габровски ще търси диалог с всички, свикнал да работи в тежки условия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще търсят диалог с всички партии за съставяне на правителство.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон“,  каза кандидатът за премиер на ГЕРБ Николай Габровски.

„Ще опитаме не да разсечем, а да разплетем възела в българската политика“, посочи той.

Още по темата

Според него в момента сме на кръстопът и трябва да се сложи  край на политическата криза, в която страната ни е изпаднала.

„Надявам се, че изборът за мен като личност, която е консенсусна, професионална, еднакво отдалечена от всички партии, имаща добър диалог с всички партии, ще даде възможност за един нов тон в политиката”, заяви той.

„Ще разчитаме повече на професионализъм, на хора които са отдалечени от партийните централи“, обясни Габровски и допълни, че все още няма набелязани номинации за министри.

„Идеята е за цялостна промяна на политическия тон, да се премине от една видима за всички неефективна конфронтация към диалог търсене на общи допирни точки“, посочи той.

По думите му ситуацията е тежка.

„Надявам се и другите политически сили да си дадат сметка, че ако отидем на нови избори през март ще изгубим време, което България няма, пари и авторитет, който е трупан с години“, коментира Габровски.

„Всички досега са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен, което се надявам да ми помогне в разговорите с другите политически сили. Свикнал съм да работя в екип, в тежки условия. Доказал съм, че мога да нося отговорност”, заключи той.

„Аз съм оптимист и се надявам да се справим“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един пример договор със Софийски университет за осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж за 250 000лв. Ректор на СУ пък е един друг професор бивш кандидат за президент на ГЕРБ Атанас Герджиков!Професор до професора, милион до милиона по познатите схеми...ПОСОКА КОМ са усвоили и милиони от коронасубсидии и европроекти!
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАНДИДАТЪТ за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски е собственик и участник в управлението на няколко фирми, и съдружник с интересни лица.Една от компаниите на Габровски е бенефициент по ОП Иновации и конкурентноспобност за нас половин милион лева. Габровски е съдружник със С. Фурнаджиева, която участва в управлението на Инвстор.бг собственици на България он еър (***) както и във фирма ПОСОКА КОМ, които са усвоили милиони лева от обществени поръчки за самолетни билети за държавни институции през последните години, като интересен пример е договор с БУЛГАРТРАНСГАЗ за почти
99
6
 
6
 
! Отговори
до 143 преди 1 година
Ами толкова сме токсични, че пак печелим изборите. А нетоскичните, които се търкаляхте 2 години пред президентството и водени от юмрука МУ, ви видяхме колко можете. Все го караме на служебни правителства, защото не можете да вземете на избори повече от 6%.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне не е деса
97
8
 
6
 
! Отговори
ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ.. преди 1 година
ПРОФЕСОРИТЕ УВАЖАВАТ БОЙКО.......ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА УВАЖАВАТ КИРЧО И КОКОРЧО....... ТОВА КАЗВА ВСИЧКО ЗА ПРОМЯНАТА 2020-2022..=..ГЛАД,СТУД, СМЪРТ......
96
1
 
3
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
ББ е най-подготвеният премиер. За пореден път обаче отказва да (направи опит да) поеме поста. Друг въпрос е как и дали гласуването щеше да мине, но поне щеше да покаже твърдост. Повече няма да гласувам за ББ/ГЕРБ. Искам да гласувам за ЛИДЕРИ, не за разни там ... Ако исках такива, щях да гласуваям за ДБ/ПП и тям подобни.
95
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май така и не разбрахте защо Борисов продължава да печели винаги на избори. Най-лесно е да се оплюе и да кажете - боже колко сме велики пък не ни искат. Също като Мая Манолова която ревеше колко е велика пък простите не я искат. Едно е да искаш, друго е да можеш. Това не можете да му простите - че го може.
94
2
 
3
 
! Отговори
до 134 преди 1 година
Великият ти Решетников не може да стъпи на малкия пръст на Герджиков. Но на *** народ такъв президент. Да земе да си ви събере всичките и да ходите да живеете в Крим. Нали е негов ще му дадат да се изсели там.
93
3
 
7
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 1 година
Докато т.нар.професори,учени,интелектуалци и пр.продължават да се подлагат на една мутра и мафията нищо добро не ни чака.И докато българите не излязат масово да гласуват с/у мутрите ще продължаваме да седим в торта и да ни подритват в ЕС.После Европа ни е виновна.Не!Тихата коалиция между Радев,Борисов и Гешев не вещае нищо добро за гражданите.Статуквото се окопава яко,за да продължава да ни граби.На тези тримата Промяната им беше нужна,за да стоварят всички 12г.провал на тях и успяха.
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радост за ромите и ДПС , хартийките се завърнаА !Бг си остава , най-бедна и най-корумпирана държава !
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да , Баце е за Премиер във ФакултетО и Столипиново , ще ги открехне как се краде , т. е. , на разменни начала , обмяна на опит !
90
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце е ''най-добрият'' Премиер , но само за Столипиново и Факултето , където е и електоратът му !
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проф. Чирков бе много прав , какво каза: "Тая работа не е за мен , аз си имам ДРУГА РАБОТА , В МЕДИЦИНАТА '' !Явно и тоя е доктор , колко е 'И ''генерал'' вожда на герб - Баце .
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие май от майтап не разбирате. Не ще Меси да ви стане премиер. До сега - може да е всякакъв, но винаги е предлагал качествени хора.
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па умно гледа човека между портретите на най- видните ни революционери Ботев и Левски. Но кукумявката дето се хили лукаво........какво ли крои ?
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце му е показал кюлчетата и човекът каза ДА Докато беше в пирогов щавеше хората като за световно! Не съм чувал операция да е минавала при него само по здравна каса, винаги и на ръка! Това е нивото нна политиците в БГ
85
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пак доказахме , че в България ВСИЧКО Е ПОЛИТИЗИРАНО !
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако стане Премиер , не знам ПО КОЛКО ПЪТИ ще го привикват в централата на Баце ... Просто , НЯМА ШАНС ЗА ПРЕМИЕР , тоя театър сме го игеалЕ , бая пъти !
83
1
 
6
 
! Отговори
Професорите преди 1 година
едно време бяха умни хора и ограничаваха професионализма си само в сферата на техните познания. Сега явно не е така!
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kоя ли болница са му обещали от герб за подарък , като на другият доФтор Ангелов ?Политиката е *** работа , не знам защо се е навил да влязе в тая тиня !?