Проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на ГЕРБ

Президентът връчи проучвателния мандат за съставяне на кабинет
Обновена: 5 дек 2022 18:30 | 5 дек 2022 10:02, Камелия Цветанова
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият директор на „Пирогов“ проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на ГЕРБ.

"За мен е чест и въпрос на дълг България да има работещо правителство. За съжаление България сега е на кръстопътя на множество кризи – икономическа, социална, имаме сериозен мигрантски натиск, който даде жертви. Продължаваща вече втора година политическа криза", каза той, след като получи проучвателния мандат от президента Румен Радев.

"Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от конфронтацията и да е по-близо до експеркнвото, до професионализма, за да може България по-леко да мине през този труден исторически момент, в който се намира", посочи той.

Президентът посочи, че очаква до 7 дни Габравски да предложи кабинет, който да отговори на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност.

"Преди 40 дни точно с ПГ на ГЕРБ започна серията от консултации преди връчване на проучвателен мандат. Както тогава и сега искам да заявя, че като първа политическа сила вашата отговорност е най-голяма", каза Радев.

"Силно се надявам, че допълнителното време, което отпуснах за консултации, е спомогнало за намиране на удачна формула за съставяне на кабинет и за търсене на достатъчна политическа подкрепа в парламента", призна той. 

Всичко за кандидатурата на проф. Габровски вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
0
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 месеца
Неподкрепата на правителството с първия мандат от страна на пп,бсп и възраждане е скритото им желание България да бъде хвърлена в хаос и още по-голяма инфлация.Това естествено обслужва мутрофанова и кремъл и като се има предвид,че пп и бсп са врагове на България и приятели на русия,това ще бъде неизбежно.Честита промяна на всички българи.
122
0
 
1
 
! Отговори
5 преди 2 месеца
Лозето на Габровски!?Там е основана БРСДП на Димитър Благоев!
121
2
 
3
 
! Отговори
Хахахах преди 2 месеца
Некъв мамин, татин. Нищо ново.
120
2
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 2 месеца
Ама поне кадъната е упорита, това вече кой опит е да направи магаре премиер или президент? Преди 5 дена казваше, че няма да е тя, вчера казва, че ще е тя, днес праща нова кадъна да обира нагона на правоверните. Май и тя не знае какво иска и къде го иска. А всички знаем, че това е симптом на шизофрения. Иначе новото магаре е същото като старото, известно с това, че е известно, Абе типична герберохаремска звезда.
119
1
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 2 месеца
Бойка калдъръм кадъна пак намери някакъв невзрачен и безизвестен бушон да изгърми и да спаси разпраното му от заптиета достойнство,на ненадмината кадъна на Ердоган. Нали е Меси на политиката, какво се скри зад жената на Свирколета? Футболен гении като него трябваше сам да спечели мача и да убеди всички да го подкрепят, а пак праща куцо магаре напред. Нали тоя цирк го игра и с кандидат президентката заради която ходи да палува с Ердоган в харема му и да проси гласове, явно няма да се научи вече.
118
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Буци от къде ги вади тия индивиди бе.Доктор-хирург става политик и мааани друго ами направо премиер.Бре!
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гарбовски е читав Беше ми заместник заедно пълнехме шкафчетата Деляхме по равно читав човек препоръчвам Балтов
116
1
 
16
 
! Отговори
az преди 2 месеца
кукли на конци не искам да гледам, затова има Мъпените от "Улица сецам"
115
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
неврохирург с бръсната глава? искате да кажете, че това е някакъв пациент, който търси неврохирурга, аз така го разбирам?
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той е от Габрово и едва ли ще го пуснат в София.
113
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боко ви пуска по пързалката, вие се хващате
112
2
 
2
 
! Отговори
нестава преди 2 месеца
До ПенсионерТеб не те лови никакво излекуване защото,защото си недоправен!
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хумористичен неврохирург от Габрово, като габърчета, това нещо като "трябва да си смените чипа ли е", обаче неуспешно, а нали това е цитат от цар Симеон, това с коронавируса как точно се съчетаваТова така нареченият "компромисен вариант ли е", щом няма да е Гилотен, тоест един вид е неврохирург? не ви ли дадоха поненякакъв друг вид хирург, явно не и на партия "герб", те защо не си оттеглят кандидатурите, като не им дават нормални кандидатури
110
11
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 месеца
Народа има нужда от политици лекари , дано ни излекуват от путинизма.
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"На нашенските политици верно им трябва мозъчен хирург!!!" you cannot announce this in public, особено не и за цял свят, понеже името и професията на премиера се оповестява в международните новини
108
1
 
2
 
! Отговори
смешно отделение преди 2 месеца
аахаха, сега се сетих, това е защото от Герб са чели в записките ми някъде неврохирургия и са си помислили, че е много орегинално, но никъде не са питали истински неврохирург какво значи това неврохирург и този не им е казал какво се случва и защо им бръснат главите на пациентите, и освен това го водят при президента, който е с почти бръсната глава, колко орегинално? Това прилича на сговор и то отявлен
107
1
 
5
 
! Отговори
спешно отделение преди 2 месеца
това свързано ли е със заплахите към Геомилевистите, които имали по-дълги перчеми, просто питам? Тоест от Герб са дали съгласието си да се "оперират публично", понеже с тези голи глави не разбирам какво искат да кажат с тази идея за неврохирург, да си го изберат за лидер на партията, нужно ли е всички да участваме в това, а президентът няма ли съветници или никой не му е казал, че преди неврохирургия бръснат главата, или цялата, или на съответните за операции места и ако е цялата обръсната...
106
2
 
3
 
! Отговори
секира преди 2 месеца
или паметта нещо е изтрита, понеже явно дори от Герб не помнят, че дедо (цар Симеон) щеше да им сменя чипа, а до преди 2 месеца имаше коронавирусИ това многосамоконфликтно решение как се консолидира с идеята за неврология при партия "Герб"
105
1
 
6
 
! Отговори
спешно отделение преди 2 месеца
неврохирург.... да предложи кабинет, който да отговори на високите обществени очаквания за .....? смяна на чипа ама хирургически ли вече, то по принцип отварянето на главата се смята за опасна операция, къде в това се вписва стабилност,>> експертност<< и >>отговорност<<.Сега в ЕС четат новини за България: Те искат да си изберат neurosurgeon за премиер, след като дедо им казал да се сменят чипа, по време на коронавирус? Уау
104
1
 
7
 
! Отговори
спешна хирургия преди 2 месеца
Герб са тотално ****************, но не трябваше да споделят с насСпешна травматология, спешна кардиология но спешна неврохирургия?!?!? Тези имат ли право да се наричат с хералдически наименования