Свидетели сме на "политическа корупция" за сметка на развитието ни

Велев: Отказът от Шенген ще доведе до нелоялна конкуренция
7 дек 2022 10:52, Петя Славова
15
Свидетели сме на "политическа корупция" за сметка на развитието ни
Снимка: БГНЕС

Нидерландия и Австрия се обявиха против приемането на страната ни в Шенген. Този отказ означава нелоялна конкуренция за различни отрасли и ще оскъпи българския бизнес, коментира пред Нова тв председателят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Още по темата

По думите му, членството на България в еврозоната, Шенген и ОИСР са национална кауза и голям приоритет, около който трябва да се обедини обществото.

"Готовността ни за Шенген беше потвърдена от компетентните европейски институции – при това на извънредни проверки. ЕП и ЕК призоваха за наето членство", допълни той.

Според Велев сега сме свидетели на една "политическа корупция", на решаване на вътрешни проблеми за сметка на развитието на един народ и на една страна. "България трябва да използва всички възможни лостове и канали за влияние. Можем да бойкотираме техните стоки, можем да не купуваме горива в техните бензиностанции. Можем да не изпращаме децата си в нидерландските университети", посочи той.

И допълни: "Можем да осуетим нидерландски инициативи, когато не е накърнен българският интерес. Ние апелираме към това обществото да се обедини около тези цели и партиите да спрат да се замерят с обвинения кой е виновен за случилото се. Това, че не сме в Шенген, за бизнеса означава нелоялна конкуренция за различни отрасли. Поставени сме при различни условия и това допълнително оскъпява и затруднява българския бизнес".
 


15
Още по темата: Шенгенвасил велевАИКБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Василка пак ли реве
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Слава на БГ-бизнесмените като Домусчиев и Велев, които получават стотици милиони държавни пари от Тиквата, а плащат на работниците си по 750 лв.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Празни приказки.Всякаш зависи нещо в европейския дневен ред от нашите ченгета и олигарси.Това не ви е НРБ, другари!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оф, тоя отдавна не беше ревал по медиите. Аман от него.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урсула и Меркел прегръщат Боко и Кире от 10 години и викат: "В България корупция нема". :)
3
0
 
6
 
! Отговори
Велев преди 2 месеца
Добре, че е политическата корупция, че да стана и аз човек!
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе решават си вътрешни проблеми с нас вече 12 години - толкова важни сме станали? Назначените ни индустриалци и подопечните политици така и не разбират, че проблема е в нашето собствено изоставане. Пълна липса на реформи, съчетани с продължаваща емиграция... и накрая дайте да ги бойкотираме ... уплашихме ги!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойкот на холандските стоки! Браво Велев! Точно казано! Вече в мидата не зареждам гориво и не купувам холандски сирена!