Донев: Доброто управление се постига със законосъобразни решения

В администрацията на МС работили качествени експерти
Обновена: 8 дек 2022 15:58 | 8 дек 2022 15:51, Камелия Цветанова
10
Донев: Доброто управление се постига със законосъобразни решения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В деня, в който българските студенти празнуват - 8 декември, министър-председателят Гълъб Донев посрещна в Министерския съвет студенти от Клуб „Публична администрация“ към Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Премиерът участва заедно със студентите в симулация на заседание на Министерския съвет и отговори на техните въпроси за управлението и развитието на държавата.

Акцент в разговора беше работата на държавната администрация – сфера, в която студентите ще търсят своята професионална реализация за в бъдеще. Премиерът сподели пред младите хора, че личният му професионален път е свързан с работата в сектора на държавната администрация и по тази причина добре познава както експертната, така и политическата гледна точка при взимането на управленски решения. „Доброто управление на държавата се постига тогава, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни. Отклонението от спазването на законите води рано или късно до задънена улица или до Върховния административен съд“, заяви Гълъб Донев.

Министър-председателят увери студентите, че в администрацията на Министерския съвет работят много качествени експерти, които в дейността си се ръководят от спазването на законите. „В бъдеще администрацията ще разчита на Вас“, обърна се към своите гости премиерът и изтъкна значението на подготовката им в университета, която е задължително условие да се реализират като добри професионалисти. „Бъдете упорити в това да търсите връзката между теорията и практиката, защото е много по-лесно, когато имате погледа и от двете страни, когато знаете как теорията може да се претвори в практически дела“, добави още премиерът Донев.

В края на срещата министър-председателят Гълъб Донев пожела успех на студентите и отбеляза, че за да бъдат наистина добри в своята професия, трябва да носят в сърцата и умовете си убеждението, че служат на България.


 


10
Още по темата: студентиГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Коко - Вие може и да сте искали някаква промяна ,но на всичките лежащи по паветата мозъка ви простина та си избрахте двама шарлатани който разказаха играта на цялата държава .
8
1
 
0
 
! Отговори
Гълъбе, преди 1 месец
що не ходиш на парламентарен контрол?!? За нещо повече ли се взимаш,че не даваш обяснения и отчети за свършената и несвършената работа,за която ти плащаме?!?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доброто управление се постига без комунисти във властта! Нещо което при нас отсъства.
6
2
 
2
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Управляват ни Радев Доган и Боко тва е ... Защо протестирахме не знам!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гълъбе , Гълъбе, кажи сега как ще цакаш Холандия :))))))))) Сещаш ли се какво ни навлече ??
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя гъбарник е много нас ран
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Служебния се е взел насериозно Матрошки Колко ли поразии сте направили за България
2
0
 
3
 
! Отговори
Чорапчик зелёный преди 1 месец
Главоч, ***, не разбра ли колко си евтин. Каквито и ПАРТЕНКИ да си навиете, пак си оставате ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ . Вмирисани отвсякъде.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гълъбе излитай че ще останеш без перушина