Надежда Йорданова: Притесненията на ДБ са принципни

Партията няма да подкрепи мандата на ГЕРБ
11 дек 2022 20:16, Нели Христова
48
Надежда Йорданова: Притесненията на ДБ са принципни
Снимка: БГНЕС

„Нито една конкретна личност в състава на този кабинет не може да промени нашето решение в обратна посока”. Това каза в студиото на „На фокус с Лора Крумова” депутатът от ДБ и бивш министър на правосъдието Надежда Йорданова.

Тя уточни, че притесненията на „Демократична България” са принципни. Според бившия правосъден министър ГЕРБ не са изразили категорично становище по нито един важен въпрос, който изисква дълбока реформа. Въпреки това парламентарната група на „Демократична България” ще присъства в пленарната зала в сряда, когато трябва да бъде гласуван кабинетът „Габровски”. По думите на Йорданова народните представители от ДБ ще участват както в дебата, така и в гласуването.

„Цялата парламентарна група на ДБ няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ. Проблемът не е в личността на проф. Габровски, спрямо която ние се отнасяме с уважение, а в това, че ГЕРБ систематично показват, че не са способни да формират реформаторско мнозинство”, смята Йорданова. По думите на депутата трябва да е ясно кой ще носи отговорността в един такъв кабинет.


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Асен преди 5 месеца
А притесненията от ДБ са много и основателни, особено за олигархичната им зависимост.
36
0
 
1
 
! Отговори
Дивна преди 5 месеца
Поредната от ДБ, която не си е на мястото
35
0
 
2
 
! Отговори
Росен преди 5 месеца
Абе кви принципи, ДБ принципи няма.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПИГИ , ЗАЩО НЕ СЕ СКРИЕШ ВЕЧЕ ???....
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Посредствени хора дават тон в политиката и се слагат на ръководни постове. Типичен пример е тази госпожа, която на всички снимки излиза все едно е изпила половин бутилка водка предишната вечер, а последните 10 години избраните да управляват министерството на правосъдието са упадък, незнайни хора на никой в Юридическата общност, без юридически трудови или дела ги слагат на този пост.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Под реформа какво разбира? Докато беше в министерството на правосъдието плати милиони хонорари на адвокатски кантори да вършат работата на служителите на това министерства, които са юристи и имат необходимия ценз. Може би има предвид личностна реформа, понеже започнахме да я забелязваме със скъпи чанти и обувки, които струват повече от няколко месечни пенсии.
31
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 5 месеца
Тази на кого беше любовница, та се издигна в политиката? И тя като Христо - учила-недоучила юристка. И тя като него стана министър на правосъдието. Както е казал Радой Ралин - колкото по-пpocт, на толкова по-висок пост! Той поне може да кара лодка, а тя какво може? Май само да вдига краката...
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая си я спомням само с танца по масите ( table dance) на сватбата и! Не търся съвет от такива, макар, че снимките ги изтри, но ако човек иска може да намери достатъчно!
29
1
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 5 месеца
Моля-моля. Бях им редовен читател на Дневник. И до сега помня тролските им изцепки и хвалбите към Радев и клетвите че САМО ТОВА Е ЧОВЕКЪТ. А много по-добрия Панов, който беше ТЕХНИЯ кандидат го оплюваха. Явно такава е била опорката. Много долно беше, но си платиха това на последните избори, и ще продължават да плащат за предателството към България.
28
2
 
6
 
! Отговори
Гешев преди 5 месеца
наде , я донеси едно кафе !
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А ДБ абсолютно нищо не успя да формира и не свърши работа за пет стотинки. А Надето само мънкаше ли мънкаше.
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен За комундела Рундьо Радев гласуваха БСП, Възраждане и ГРОП. Защо се опитвате да го пришиете към ДБ? Вярно е, че и ДБ напоследък си подават за(ниците към него, но не са точно от неговия електорат.
25
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Вие ли сте принципни, Надеждо? Ако бяхте такива и не бяхте слепи и глухи, отдавна щяхте да биете шута на Киро и Асен, защото са вредни за страната със своята некомпетентност и аматьорщина. Но вие сте се вкопчили за тях като удавник за сламка, защото освен да сте във властта нищо друго не ви интересува. И не ни разправяй колко принципни сте били. За съжаление не сте, няма и да бъдете.
24
2
 
14
 
! Отговори
Надблюдател преди 5 месеца
Думата "реформа"в устата на Тия, опора до това, да се махне Гешев ,че да се сложи свой човек и да се овладее Прокуратурата ! Друго си е Христо Иванов да слиза от джипа на Бобоков, и да заменя Мата Хари като я няма! Такива като тези са най-гнусни в политиката..."Ние сме десни, долу ГЕРБ"! От години подопечните на Костов , правят всичко възможно да нямаме нормално дясно! Добре че от другата страна е Корнелия;
23
4
 
9
 
! Отговори
Дъ й Бъ имали преди 5 месеца
принципи?!? А аз си мислех,че са просто умнокресливи жълтопаветни краварски марионетки,платени от "Кравария за България", Ша*л0м и "ОтRовено гнYsшество"... Ти да видиш,принципни били иZтрщялниците!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДБ не се знае точно каква е. Съмнявам се, че една партия финансирана от САЩ ще прави реклама на Радев. Радев отдавна е известен с проруските си нагласи. Бойкикев да си признае кой поиска от него да гласуват за Радев и защо се продадоха. Комунистчета точно като Нинова.
21
3
 
12
 
! Отговори
Сатер преди 5 месеца
Винаги съм мразел просташките изцепки но сега не мога да се въздържа - надка ***!!!!
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДБ е антибългарска партия фианнсирана от Сорос и Америка за България.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всяка глупост се заплаща. Не може да врещиш и да подкрепяш един президент за втори мандат ако той се е оказал чужд агент. А през това време да оплюваш собствения си кандидат. То си може, ама подлостта и глупостта и лакомията се заплащат. Защо бе, умнокросиво подкрепихте Радев , въпреки че знаехте какво представлява? И веднага след като обяви, че Крим е наш гласувахте поголовно за него? Това ли са ви ПРИНЦИПИТЕ?
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДБ отдавна няма принципи. От самото си съществуване е непримирим опонент на БСП, но влезе в безпринципна коалиция с нея, както и с ПП, които също са лява партия. ДБ трябва да напусне ЕНП, защото не е дясна партия. Фокусира се върху личности, а не върху реформи, още един голям негатив.