ДПС вероятно ще подкрепят кабинета "Габровски"

Все пак решението зависи от програмата
13 дек 2022 18:20, Нели Христова
136
ДПС вероятно ще подкрепят кабинета "Габровски"
Снимка: БГНЕС

ДПС по-скоро ще подкрепи кабинета "Габровски". Това заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

Централното оперативно бюро току-що приключи заседанието си, на което бе взето решението.

Имайки предвид всичко онова, което се случва на политическия терен, да се надяваме утре и в дебата да го изложим, а и което ние говорим от доста време, ние по-скоро ще подкрепим кабинета, но зависи от програмата и начина, по който ще се представят, защото до момента сме имали само една среща с кандидата за министър-председател, каза лидерът на ДПС.

От "Продължаваме промяната" (ПП) няма да подкрепят предложения от проф. Николай Габровски кабинет. Председателят на парламентарната група  Андрей Гюров уточни, че докато не бъде издаден указът на президента за вето или за обнародване на закона, има шанс да се работи по втория мандат.

БСП няма основания да променя позицията си за кабинета с мандат на ГЕРБ. Но отсега не могат да кажат за втория – ще изчакат какво формула ще предложат ПП. Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на групата. Който беше категоричен – че игри с кворума няма да има, няма да има отсъстващи депутати.

Демократична България няма да подкрепи проектокабинета Габровски, защото зад него стърчи Борисов, каза Атанас Атанасов.

Не, няма да размислим, няма да подкрепим правителството, няма да излезем от залата и ще гласуваме против, каза лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

Неясна остава обаче евентуалната подкрепа от деклариралите желание за диалог.

Ръководството на ДПС и парламентарната им група се събират днес в 16 часа. Час по-късно решава парламентарната група на "Български възход" (БВ). Политическата парализа има нужда от хирурзи, но не знам дали това е подходящият екип, двусмислено коментира Румен Йончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари