Денков: Вървим към подготовката на програмна декларация

ДБ, БСП и "Български възход" се отзоваха на поканата на ПП за среща
133
Денков: Вървим към подготовката на програмна декларация
Снимка: БГНЕС

Вървим към подготовка на програмна декларация, в която да бъдат включени основни национални приоритети и конкретни задачи за тяхното постигане. Това заяви номинираният за премиер от ПП Николай Денков по време на среща с ДБ, БСП и „Български възход“. Представителите на трите групи в НС дойдоха на срещата за определянето на националните приоритети пред страната.

Още по темата
Денков обясни, че ще използва почивните дни, за да изработи декларацията и след Нова година тя да бъде обсъдена.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков припомни основните приоритети на партията - влизането на България в Шенген и в еврозоната, увеличението на минималната работна заплата на 50 процента от средната работна заплата, индексация на пенсиите с процент, който изпреварва инфлацията, подобряване на условията за правене на бизнес в България, приемане на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, ускоряване и облекчаване на процедурата по издаване на синята карта, както и приоритетите, свързани със съдебната система и правовия ред.

Другият съпредседател на ПП Асен Василев посочи, че една от причините България да не се развива добре е, че в последните 10-15 г. се задълбочиха феодалните структури.

"Това е особено видно на местно ниво, където хората са принуждавани да гласуват против волята си или под някаква форма на зависимост от местната власт. Единственият начин е честни избори – да премахнем възможността от много недействителни бюлетини и грешки по протоколите. Тази задача трябва да стои пред едно евентуално правителство, което може да стане с разбирателство. Ключът към това разбирателство е БСП", каза Василев.

Според него е добре да се стигне до разбирателство по отношение на законодателството, което е нужно страната да влезе в нов коловоз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
предлагам ви да отидете пред някое ...горско стопанство и да заснемете колко много търтей издържа България...хора грабещи ни водата и въздуха...идете и ги заснемете и им плащаме за да ни държат наведени и да гласуват за дпс и олигархията им...идете пред което и да е кметство затънало в дългове към дпс олигарси...и вижте кой ви управлява...вижте кой ви ограбва и продава животите ви на...путин,това са дпс-гроб!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
ПП...комуникация...смела и справедлива...Българите сме Свободни хора и живота ни е даден от Бог!дпс-гроб са узурпирали Свободата ни...отнемат животите ни...те са комунисти обслужващи путин!дпс -гроб са мафия в най жестокият вид,комунизъм,мафия и...по-жестоки са от господаря им путин,моля САЩ да се намесят твърдо и да спасят децата ми от геноцида който преживявам,наложен ми от дпс-гроб....дори дърва за огрев не ми дадоха хора!срам ме е да гледам 76 г. ми майка мръзнеща....е няма да ме счупят...
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
115 и 116 Но без аверите Кирил Петков и Асен Василев. Те трябва да напуснат политиката. Достатъчно са компроментирани. Доста шарлатании!
72
9
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
Ние имаме абсолютно едни и същи цели и приоритети с господата от "Продължаваме промяната". Време да си стиснем ръцете за да продължим напред.
71
3
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
България е верен съюзник на Запада и САЩ!
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
101 Ха,ха ха, мокри сънища на шарлатаните от ПП, да унищожат ГЕРБ и си присвоят електората им. Нима си мислите, че след всичките безобразия в държавата, незаконни арести пред бременна дъщеря, деца и съпрузи, след привикване на възрастни хора от ДПС, след стреса и респектирането на невинни, след утиженията, които претърпяха, ще подкрепят шарлатани, получили на тепсия властта, опорочили я и съсипали държавата? Не, разбира се.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
106 Хаах, колко пъти искахте подкрепа от "мутрите"? АА гнома така известният, дори пожела ГЕРБ да подкрепи ПП в прав текст, с което отново, демонстрира своето плиткоумие.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
107 Видяхме, как изглежда демокрацията през очите на Кирил парапета, който арестува лидера на опозицията. Това бе удар по демокрацията, още повече, че бе незаконно.
67
1
 
5
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
Може. Ако махнете Киро и Асен
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
108 Дипломата от престижен университет не е гаранция за морал и способност да се управлява държава.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черепа в Дубай, храни своите кучета в България от ПП, ДБ и *** - резидент. Голема работа са парите, ще събори цяла държава. Журналисти от Нова и БТВ са най-продажните с също са от глутницата на Божков, Бобоков и Василев.
64
9
 
4
 
! Отговори
Изправи се.МУТРИ ВЪН преди 1 година
Подкрепа за ПП. Долу мутрите и мутресите . ДПС-Възраждане са чумата за България!
63
5
 
9
 
! Отговори
МЕЧТАТА НА ПРО100 ТЕ преди 1 година
КИРО и АСЕН МЕЧТАЯТ ДА ОТКРАДНАТ ЕЛЕКТОРАТА НА ГЕРБ/СДС...... ДА, АМА НЕ..!!... НАРОДА НЕ ВЯРВА НА ПРОМЯНАТА 2020-2022....
62
3
 
10
 
! Отговори
Стършел преди 1 година
Каква декларация? Нали беше определящо ветото за хартията?? Няма да гласувам вече за вас. Не сте сериозни.
61
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И каква стана тя? ПП преди време в комисия настояваше бюджета за 2023 г. да се увеличи мисля с около 15 млд лева, а в момента със настоящия бюджет сме нназад с 1.5 млд. лева. Тогава от ГЕРБ ги предупредиха , че това е голямо изхвърляне и може да доведе до много непредвидени негативи за страната. "Големи финансисти " има в ПП , ама само на думи.Добре, че вече никой не ги слуша , защото до дъното в което ни вкараха трябваше да копаем за второ.
60
2
 
10
 
! Отговори
Резултат от гласуван преди 1 година
на декларацията на акад.Мрънколай Денков:- за -110 гласа ( ПП+ДБ+БСП+БВЪЗХ.)- ПРОТИВ - 130 гласа (ДПС+ВЪЗРАЖДАНЕ+ГЕРБ+СДС)Декларацията е ОТХВЪРЛЕНА! Мрънколай реве неутешимо и се връща...в СУ- вехто професоре,пише публикации..
59
2
 
9
 
! Отговори
от Харвард преди 1 година
по скоро вървите към подготовка да лаете по улиците , от вас политици не става , вие сте измамници и шарлатани !
58
4
 
7
 
! Отговори
перко преди 1 година
ВЪРВИТЕ ПО ПЪТЯ НА НИЕ ИДВАМЕ, КОИТО СИ ОТИДОХА!!! !
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се спазват стриктно директивите на Клаус Шваабата.Той майка,той баща.Вие всичките сте маша в ръцете му.
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудовите колективи тръпнат в очакване на програмната декларация, в надежда че ще е напечатана на мека хартия.