Митрофанова: Нека Грозев си живее, само да не идва в Русия

Коментар след срещата във Външното министерство
29 дек 2022 20:05, Росен Стойчев
134

Кабинетът протестира пред руската посланичка заради искането на Руската федерация да издири българския журналист Христо Грозев. Елеонора Митрофанова беше извикана на разговор в Министерството на външните работи в София.
Още по темата
Тя е била приета от заместник-министъра на външните работи и говорител Костадин Коджабашев. А Грозев заяви, че с интерес следи действията ѝ и с каква причина тя ще оправдае издирването му, съобщи Bulgaria ON AIR.

Митрофанова отрече да има опасност за живота на разследващия журналист Христо Грозев. Коментарът си тя направи на излизане от МВнР, където беше извикана на среща.

"Това, че се издирва, не означава, че ще го търсим по цял свят, това трябва ясно да го разберете. Той си живее някъде, нека да продължи да си живее, където и да е, нищо не го заплашва. Но ние още веднъж му казваме повече да не идва в Русия", заяви Митрофанова.


Самата тя не даде и обяснение пред медиите защо Грозев е обявен за федерално издирване. За целта България трябвало да изисква информацията от руското вътрешно министерство.

"Не, конкретното обвинение не е ясно, защото в сайта на Министерството на вътрешните работи никога не публикуват конкретните обвинения. Самата информация дори и не е централизирана", допълни Митрофанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещо пак май се премълчава в българия. срещу грозев има повдигнато обвинение за разпространение на фейкове за руската армия. и си го издирват. никаква мистерия. никаква тайна.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не Власов, а Войцеховсики казва това! Значи, чрез Войцеховски германците търсят символика и подкрепа на руската емиграция, докато Власов не е с този ореол! Гледал си ,,Адмирал",знаеш кой е Колчак, генерал Капел, някъде там е и Сергей Войцеховски!
40
0
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 1 година
Генерал Влаков ли е казал това?? Хахаха. Същият, който оглавяваше армия, която се би срещу пълчищата на Сталин? Пий си хапчетата.
39
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и русофили има и рублажии. И двата вида се кланят на Путин. А доброто на Русия няма как да се желае от нормален човек при всичкото което България изтърпя за 70 години. Трябва да си пълен ***--от още да и се кланяш на Русия. Горе долу като онези психопати дето се влюбват в изнасилвачите си.
38
4
 
8
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
И кво сега предлагаш - заради Путин да намразим и нападнем Русия ли!? Все едно заради Бойко Борисов да намразим България! Когато германците предлагат на белогвордейския генерал Войцеховски да командва РОА вместо пленения генерал Власов, той отговаря - ,,Аз болшевиките ненавиждам, но против руския войник няма да отида!".
37
4
 
12
 
! Отговори
Другарката е преди 1 година
простакеша със Сталинов манталитет: коя е тя да казва "Нека Грозев си живее..."?И защо министърът на външните работи не я е питал, а е накарал заместика си? Случайно да не си ходят по приятелски на гости?
36
12
 
9
 
! Отговори
Смях преди 1 година
Гузен Грозев,не гонен бяга....
35
9
 
9
 
! Отговори
В България преди 1 година
русофили няма! Има фенове на Путин! Те не желаят доброто на Русия!
34
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що го издирвате тогава ?
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя даде на заден, нашите мутрички са потърсили обяснение от Мутрофанова :))) Въпроса е кой иска да ходи в Раша, дори нашите русофилчета не искат там :)))
32
3
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
До 3 март Митрофанова я пенсионират и на нейно място идва настаящая красавица - Виталия Корниенко!
31
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кога грозев писа лъжи за скрипал и русия не рева. сега реве. ако някой иска да знае къде е той, ще го намери. само да не стане жертва като скрипал и да бъде отровен от ми6, че да обвиняват после пак руснаците.
30
2
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Кака Митрофана е блестящ дипломат и естет! На въпросите защо някой там забранил български език и премахнал някакви портрети побесня и отговори през псувни, че и там, както и тук има ***, *** и гумени глави!
29
1
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
Вие нещо бъркате. Чадърите са специалитет на руснаците. Още преди 20 години генерал Калугин разказа как чадърът е направен в КГБ а самото убийство на Марков е изпълнено от българските служби.
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне да беха избрали некоя красива рускиня за посланик, таз е направо отвратителна :)))
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги ще има място за Грозев в килията на Навални.
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А стига с тоя Грозев
25
4
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами остава да благодарим на Митрофанова, че дава на Грозев право на живот извън рассия ... много е великодушна ... !!!
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То щото некой е умрял да ходи в Блатная Мутрофанова :)))
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думите на Митрофанова нямат никакво значение. Това е просто ,,отмазка" както казват руснаците. Тя работи във външно министерство, а Грозев го търсят съвсем други служби. Допълнителна предпазливост няма да му е излишна.