Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория

Парламентът явно се дави все повече в скандали, заяви той
Обновена: 6 яну 2023 12:45 | 6 яну 2023 12:15, Нели Христова
74
Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория
Снимка: БГНЕС

"Не искам да говорим за трети мандат, преди да са ичерпани всички опити с втория. Тази декларация беше един опит за ПП да се потърси по-широка подкрепа". Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене", коментира той, след като стана ясно, че депутатите са отхвърлили декларацията на "Продължаваме промяната" с управленски приоритети.

Още по темата
Президентът участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски". Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

"Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигуност са хората - нека не го забравяме", подчерта президентът.

По думите му бойната ни авиация е "под санитарния минимум" и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

На ритуала в София присъстваха също министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици, граждани.

Богоявленският водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в съслужение със свещеници от Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 година
Вече две години политическо безвремие,безхаберие и престъпност,а най-лошото е, че не му се вижда края
32
3
 
5
 
! Отговори
2023г на 21 век преди 1 година
Иска да каже....,,Харесва ми да управлявам. Нищо ,че се палят влакове, битовата престъпност расте. Пътнотранспортните произшествиа са двойно повече. Кражбите са всяка минута и т. н.Това е Радев.До кога да го търпим?
31
2
 
3
 
! Отговори
анго преди 1 година
англосаксонците трият яко коментари ! *** !!!
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Връщайте Бойко, само той ша нъ опраи! Политическа шизофрения вече 2 години, докога така? Трябва да приемаме еврото догодина, Шенген също ни чака, какво правим? Гласувайте за ГЕРБ за да направят правителство с ДПС и да се връщаме към НОРМАЛНОСТТА!
29
0
 
1
 
! Отговори
тиква преди 1 година
Български тир блъсна в Румъния линейка, която прегази 11-годишно детеКолата на спешната помощ е изчаквала детето да пресече на пешеходна пътекаЧетирима души се простиха с живота си заради полицейска и съдебна защита на безотговорни шофьориПри катастрофата в Шумен загина 22-годишната Светломира Станчева, а волвото мистериозно изгоря, преди да бъде изследвано от разследващите.
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелен чорап, не разбра ли че единството спасение на България е Възраждане. Глу пави проамерикански марионетки сте всички останали
27
1
 
9
 
! Отговори
Да спасим мандата преди 1 година
Радев трябваше да нареди кандидатите на някой висок мост и да хвърли мандата в реката, все някой политически лидер щеше да скочи и да се утрепе.
26
1
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Защо бре фигуранте, нали ти обяви кирчо-кокорчовците и СиЕ за шарлатани, за какъв 2-ри мандат говориш, тези от семейния бЪрдак на кумците, кумиците и любовниците трябва спешно да се изнесат на някоя магистрала, за да практикуват там професиите си ... !!!
25
3
 
2
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 1 година
Нека да не бързаме, ако трябва не още 3 есеца да чакаме, а 3 години да задържим и да имаме парламент, кото да работи и да приема помощи за бизнеса.
24
4
 
1
 
! Отговори
алфа преди 1 година
До лаещите *** по-ДОЛУ,ние не сме Президентска Държава ! Всъщност никаква държава не сме в момена,но тази омраза към Президента е нелепа или платена от Тиквун .За всичките ви *** *** Президента е виновен.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анти-Идиот преди 1 година
До АнонименНе се напъвай.Дърленията между чорапи и ЛГБТИ ентусиасти не интересуват никого.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде ги виждаш тези възможности, зелен чорап. Очевидно няма нищо в тая гола кратуна.
21
0
 
2
 
! Отговори
Ех преди 1 година
И аз искам мойте деца да се чувстват като твоите,и те са в България,но!!! Живота на твоите е друг, екскурзии в чужбина за празниците а мойте ядат желе с боб за Коледа и Нова година.не сме прости но не сме доносници на ДС.
20
1
 
7
 
! Отговори
dmx преди 1 година
Тази фуржака ни управлява от вече доста време, но няма и помен от чуство за отговорност; сякаш всичко това се случва с някой друг. Нека обясни откъде извади Асен Василев, например, който беше министър и в служебното правителство на Плевнелиев. Те впрочем не бяха ли политически опоненти за пред хората? Защо назначават едни и същи никому неизвестни хора, как става тази работа? А това служебно правителство, триумф на хомо чиновникус, което ни дозакопава в момента?
19
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
3 мандат отива при стефан янев които веднага да връща мандата тои също нестава за политика не губете време отиваме на избори докато се изчистим
18
1
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
ИСКАХТЕ ПРОМЯНА ИМАТЕ Я НАЛИ ТЕЗИ ЮМРУЦИ ВИ ПОВЕДОХА КЪМ ПРОМЯНАТА ЗАЩО НЕ СТЕ ДОВОЛНИ РАДВАЙТЕ СЕ СПЕЦ СЪДА ЗАКРИТ ДЕЛА ЗА ОЛИГАРСИ ЗАМИНАЛИ ПРЕСТЪПНОСТ СЕ ВЪРНАЛА КАТО ОТ 90 ГОД И САМАТА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ Е ТАМ ЕТО ВИ ЖАДУВАНАТА ПРОМЯНА ИМАТЕ Я РАДВАЙТЕ И СЕ
17
3
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Не искам да говорим че Крим е украински докато Путин е жив и не е изчерпал всичкото руско пушечно месо.
16
0
 
8
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 1 година
"...бойната ни авиация е "под санитарния минимум"-защо е така?Радев не дава отговор,защото той ще бъде нелицеприятен за него.Ако не беше дал толкова време на своя "враг"ББ,сега вече изборите да бяха минали.Радев решава през кой сезон да бъдат те.Вижте,че се опитва по всякакъв начин да дискредитира партиите.Те си имат трески за дялане,но подмолната работа на Радев е опасна.Скачеше на Ердоган-сега първи приятели.Договор за 13 г.се хвали,но не казва какво е обещал от наша страна,а и никой не пита.
15
3
 
7
 
! Отговори
Камбана 202 преди 1 година
Нито ред за дъщеря си....Не трябваше да я води във Виена на концерт с държ. средства.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя бойната ни авиация е под санитарния минимум от 20години. Годна беше само за паради и авиошоута. И как да е иначе като армията ти е в НАТО а самолетите са ти руски.