Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория

Парламентът явно се дави все повече в скандали, заяви той
Обновена: 6 яну 2023 12:45 | 6 яну 2023 12:15, Нели Христова
74
Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички опити с втория
Снимка: БГНЕС

"Не искам да говорим за трети мандат, преди да са ичерпани всички опити с втория. Тази декларация беше един опит за ПП да се потърси по-широка подкрепа". Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти.

"По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене", коментира той, след като стана ясно, че депутатите са отхвърлили декларацията на "Продължаваме промяната" с управленски приоритети.

Още по темата
Президентът участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски". Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

"Надявам се, че ще се прояви разум да има една систематичност и дългосрочна стратегия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигуност са хората - нека не го забравяме", подчерта президентът.

По думите му бойната ни авиация е "под санитарния минимум" и докато окомплектоваме цяла бойна ескадрила, ще минат много години.

На ритуала в София присъстваха също министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши военни, народни представители, представители на местната власт, на военнопатриотичните съюзи, общественици, граждани.

Богоявленският водосвет бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в съслужение със свещеници от Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре си спомням какво каза президента Румен Радев, когато парламента поиска оставката на вътрешния министър заради убийството на полицаите и граничаря. Радев каза:" Това не е редовен кабинет избран от парламента за да иска оставки. Ако парламента избере министри ще има правото да им иска и оставките. В този кабинет само аз мога да правя промени ако реша,че са необходими"!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна безкрайна агония на упралението във всичките му форми. Да се разморазпускат и да се махат всички.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички задружно работят в полза на генерала за поддържане на служебното правителство, което дори май е по-добър вариант, за да няма източване на средства и писане на неадекватни закони.
10
2
 
5
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Ай спри се де. Избори и избори. Стига с тия опити. Мина ли правителството? Не! Мандатът се връща и се предава нататък. Ако ли не? Избори!!! Докато не се научим да не гласуваме за американските и турски партии ще има избори до дупка.
9
1
 
10
 
! Отговори
,, преди 1 година
На тоя му хареса да управлява със служебни правителства.Чакайте редовно с изборите за президент.Оттърване няма да има ще си подскачат от избори на избори разни клоуни за жаднели за власт и пари.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно очаквано!!!Предсрочните парламентарни измори са в края на мартпри избирателна активност ПОД 35 %след това ще започне същинската Политическа и институционална КРИЗА!!!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президента Румен Радев няма нищо против назначения от него кабунет да управлява до лятото. А защо не и след това. България от 2 години е с президентска форма на управление.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи още родилките мъки, за нещо което ще бъде мъртво родено. Още загубено време за държавата и власт за Радев.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой е виновен, че парламентът "се дави" , инсталациите на Радев ИТН и ПП. От тях започна всичко. Те имаха за задача да унищожат най-голямата опозиция ГЕРБ, нещо, което няма нищо общо с демокрацията. Но не успяха. Радев трябва да се срамува за това и да понесе отговорност.
4
2
 
13
 
! Отговори
Юмрукът преди 1 година
Рунда , я сега в името на България и българите се удари с онзи твой юмрук по твоята куха лейка.
3
2
 
5
 
! Отговори
Румен и Бойко преди 1 година
Е новата схема.С подкрепата на Доган. Който разбрал ,разбрал.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо се съюзи с ГЕРБ-ДПС
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Говори за нови избори, Бънди! Зарежи какво искаш!