МЗ купува хеликоптери без обществена поръчка

Процедурата е за 6 въздушни линейки
35
МЗ купува хеликоптери без обществена поръчка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МЗ обяви процедура за договаряне без предварително обявление за закупуване на хеликоптери за спешна медицинска помощ.

Решението да се премине към директно договаряне с фирмата, участвала в предходната процедура, е обсъдено и взето в петък.

 Предложението е направено от ресорния заместник-министър д-р Тома Томов, който е упълномощеният представител на МЗ за провеждане на процедурите по Закона за обществените поръчки. Отчетена е вероятността единственият участник, подал оферта в откритата процедура - Leonardo S.p.A., да участва отново в кратките срокове, които позволява процедурата на договаряне, като съответно подобри офертата си и приеме поставените от възложителя условия и график за изпълнение на поръчката.

Провеждането на процедурата по договаряне без предварително обявление по реда на Закона за обществените поръчки за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух (хеликоптери), осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ" ще осигури необходимата бързина на възлагането, с цел гарантиране на необходимото технологично време за доставката и приемането на първия от общо шест хеликоптера в рамките на 2023-та година.

Договарянето се очаква да се проведе в рамките на няколко дни, за да се види дали единствената фирма, която се яви на прекратената процедура, сега ще може да изпълни заданието за доставка на 6 медицински хеликоптери.
Припомняме, че предвид прекратяването на предходната процедура, поради недостатъчно финансиране в настоящата, е предвидена възможност за национално дофинансиране, в случай че такава необходимост възникне в хода на процедурата по възлагане.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде де хората чакат. И махнете този корупционен закон за обществени поръчки. Всички знаем за кого са "обществените поръчки". Много е лесно да си направиш фирма ако си "наш човек"!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са изгодни да ги купят! С процедура или на все едно! Само чудно за какво са 6 броя, хайде 1-2, ама 6! Всеки ден ли ще карат болни по не се знае колко пъти, все едно че е война! Тук има, няма на няколко месеца или веднъж в годината да има нужда от такава услуга! Или ще ги дават под наем!:)
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите пак го правят без довори и обществени поръчки! А наглето Шишков пък се разплатил с фирмите на ГЕРБ които ги изнудваха за пари. Пропаднала държава... Нямат договори, но пари от нашите ИСКАТ!
15
0
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Нали уж щяха да са нулеваци юмруци що така ето че има ситуации които налагат и такива действия
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Силно се съмнявам, че могат да намерят 6 летци на вертолети.... Отсега си представям бъдещите инциденти с тия вертолети...
13
2
 
0
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Мътилка- "национално дофинансиране и..." Суетни айролипета сега вече безотговорно ще се подхлъзват, ей така за шум, пиар, внушения за конспирации и какво ли не и...накрая кой ще плаща скъпото удоволствие. Аз пък искам стериомотика и ако я настъпя, като ме фрасне да ми удвоят пенсията. От Дедо Ви
12
3
 
2
 
! Отговори
Pro- staka преди 1 година
А аз си мислех че ги купуваме без перки.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закриха болниците, няма спешна помощ и лекари в малките населени места. И затова сега ще купуват хеликоптери за да могат бързо да карат спешните случаи до София и други големи областни градове. Това разбира се ще е услуга достъпна само за богатите. Бедните ще си умират по селата като кучета. Тези хеликоптери не са за тях.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да се закрие прокуратурата. Очевидно няма защо да вземат заплати. И на това като не реагират, незнам на какво биха реагирали. Може би ако им откраднат столовете из под зaдницитe.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А гледайте сега за кого да гласуваме. Ние българите имаме 3 варианта: 1. Крадци- разбойници 2. Национални предатели- продажници 3. Предходните 2 варианта обединени.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е как без поръчка, нали е противозаконно или нещо бъркам.
7
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадевите слуги няма да се спрат докато не фалират държавата!! Франция ни предвижда 0.6% ръст!!! ЗАСТОЙ! КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАСТОЙ!
6
2
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Европейски практитки.
5
8
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, той Рундю така и Грипени беше поръчал, ама Боко го секна много лошо :))))))))))))))))))))))))))))))))) Кой ще вземе комисионната? Меджидията е стар разбойник
4
1
 
18
 
! Отговори
Пари има преди 1 година
Политиците да се замислят колко народна пара ще се потроши залудо отново за следващите избори. И после да се сметне колко хеликоптера могат да се купят със спестените пари ако онези хрантутници в парламента най-сетне започнат да вършат това, за което са ги изпратили избирателите им - да работят за благото на същите тези избиратели, а не да се карат като махленски...!
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ъъъ, нали твърдеха че тоя тип поръчки са за чекмеджето на Бойко!? Е в такъв случай сега за кое чекмедже!?
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Боко строеше Хемус без обществени поръчки е проблем, сега не е?
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват 60, а не 6. Тия 6 ясно кого ще да обслужват. Едно време по "социалистическо" пак така беше.