Петков призна: Много малък е шансът за правителство с третия мандат

Лъжите трябва да се опровергават, коментира той делото срещу Борисов
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много е малък шансът да има правителство с третия мандат, призна съпредседателят на ПП Кирил Петков.  

Той заяви, че партията му има готовност да води преговори за политики при опит за формиране на правителство след връчването на третия мандат.

Още по темата

За говоренето е ясно, действията са важни, посочи Петков.

"Истината е, че последно време имам чувството е сме заобиколени от почти шизофренична риторика. От една страна всички казват, че искат правителство, но от друга не", смята той.

Петков коментира и предложението на лидера на ДБ Христо Иванов за договореност между ГЕРБ и ДБ, за да има правителство.

"Това не е като двама човека да седнат в кафене и да се разберат. Тук става въпрос за политики, ако можем да се разберем, че главния прокурор не е над закона, но когато от сутрин до вечер казваме, че сме против корупцията и когато идва законът и се гласува против, това показва различие между думи и действия", заяви Петков. Той коментира актуалната политическа ситуацията преди началото на делото, което води срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. То бе заведено заради изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на партията - Асен Василев, са получавали комисионни за газовите доставки у нас.

Петков обясни, че цялостният иск е за 500 хил. лв., като на настоящата първа стъпка той претендира за 10 хил. лв. обезщетение.

"Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше изричана през последните 3 месеца за газовите посредници", каза той.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се появи на делото.

"Всички лъжи трябва да се опровергават, за да не загубата гражданите надеждата, че  има политици, които не искат да забогатяват, а са тук заради каузата", коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
7
 
! Отговори
Не знам преди 1 година
Ако сте от София, Пловдив или Варна, може и да има някаква връзка с Европа, макар и далечна! Идете на село или малък град да видите за какво става дума и какви аборигени живеят!
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, Дългият те съсипа тотално с клипа. Аре бегай у Канада бързо с еднопосочен!
48
4
 
9
 
! Отговори
А1 преди 1 година
Вън всички предатели и лъжци от политиката!Народът се задъхва от проблеми,а те първо се захванаха с изпращане на оръжие за Украйна и спорове за хартиена бюлетина!Обслужват американските интереси!
47
4
 
7
 
! Отговори
Дядо преди 1 година
От как се появи Киро шанса ни все малък.
46
3
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Киро при Слави си машините ги няма бкп не те иска дб и те губят чалгарите ги няма тогава Киро на какво се надяваш и защо говориш от мое име кой си ти че говориш от мое име Киро ти представляваш само себе си и никой друг
45
5
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Прав е Кирчо по голям е шанса да бъде изритан при Славито
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 - При нови избори, очаквам Янев да не влезе в парламента, БСП да изгуби още гласове, а ГЕРБ и ПП да продължат "тренда" и първите да качат 2-3%, а вторите да изгубят 2-3%, коеот ще промени доста сериозно баланса. А Възраждане са си скрита лимонка отвсякъде и като гедма, какво става в Европа, като нищо ще получат и те още подкрепа.
43
1
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Разбира се че е така, дума не може да става за спор.
42
8
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Тези си спечелиха недоверитео на обществото. Защото решенията се взимаха в САЩ за всичко. Възраждане ще остане единствената все още чиста опция. Въпреки помията, която се изсипва върху тях, и въпреки че нямат "големи" експерти. Но дали са и нужни ?
41
5
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Служебното правителство на Радев работи по-добре от редовните на Борисов и Петков,така че даже е по-добре да няма правителство с третия мандат
40
4
 
9
 
! Отговори
Лена преди 1 година
Ще говоря с бизнесмена Киро Шоумена! Инструментално!
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ъъ
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37 - Това е вина на цялото общество, тогава.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо - Ами тя яктивноста пада с почти всяко гласуване, така че не е изклщчнео, еиднден всички видни и духовно сложни демократично настроени хора, просто да ги домързи да гласуват и тогава ДПС и Възраждане, да имат по 25 процента.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При нови избори със същите физиономии какви резултати очаквате? Сменете се малко. Другият път даже и кабапчеджиите няма да ги има на изборите. Ставате за смях
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще печелят гласове, защото обществото е пълно с необразовани и бедни хора! Това е реалност, а не желание!
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 - Добре е да знаме, че ГЕРБ и БСП са елит, тогава ;)
33
4
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Новите атака пак ходят и лъжат заблуждават шараните не ви ли дойде умът защо правите едни хора богати а вижте вие къде сте
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шансът е, да имате нова четворна коалиция, като ДПС ще е новото ИТН. Разликата е, че ДПС нито са нови, нито са пpo3ти и ще ви извъртят яко.
31
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Ицо танас Киро Нинова Мая 12 тоалетни отровите са за разследване излезли от дупките си да изхвърлят едни и те да седнат това вече 2 год и повече е разруха пропадане ПОЗОР за държавата ни но за някои богатства