Петков призна: Много малък е шансът за правителство с третия мандат

Лъжите трябва да се опровергават, коментира той делото срещу Борисов
122

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Много е малък шансът да има правителство с третия мандат, призна съпредседателят на ПП Кирил Петков.  

Той заяви, че партията му има готовност да води преговори за политики при опит за формиране на правителство след връчването на третия мандат.

Още по темата

За говоренето е ясно, действията са важни, посочи Петков.

"Истината е, че последно време имам чувството е сме заобиколени от почти шизофренична риторика. От една страна всички казват, че искат правителство, но от друга не", смята той.

Петков коментира и предложението на лидера на ДБ Христо Иванов за договореност между ГЕРБ и ДБ, за да има правителство.

"Това не е като двама човека да седнат в кафене и да се разберат. Тук става въпрос за политики, ако можем да се разберем, че главния прокурор не е над закона, но когато от сутрин до вечер казваме, че сме против корупцията и когато идва законът и се гласува против, това показва различие между думи и действия", заяви Петков. Той коментира актуалната политическа ситуацията преди началото на делото, което води срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. То бе заведено заради изказвания на Борисов, че Петков и другият съпредседател на партията - Асен Василев, са получавали комисионни за газовите доставки у нас.

Петков обясни, че цялостният иск е за 500 хил. лв., като на настоящата първа стъпка той претендира за 10 хил. лв. обезщетение.

"Днес сме тук, за да опровергаем една голяма лъжа, която беше изричана през последните 3 месеца за газовите посредници", каза той.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да се появи на делото.

"Всички лъжи трябва да се опровергават, за да не загубата гражданите надеждата, че  има политици, които не искат да забогатяват, а са тук заради каузата", коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махленски и предимно клюкарски истории ръководят политиката на страната! Сигурно и така ще продължава защото сме дребнав и клюкарски народ!
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зозо - Ми тя жен му не си ли фана дърмите за Канада?
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 - Възраждане удвоиха подкрепата си от едните на другите избори и всеки, който не забелязва това е избиратлено сляп. Крайно дясното (което е рализно за различните страни и пердиоди) винаги идва, когато хората се чувстват в безисходица и са готови на сериозни промени - примерите са сегшна швеция, Хитлер в Германия, Рейгън в САЩ ... работат е, че никога не знаш, какъв дух ще изкочи от кутията на Пандора...
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Кокоро уверено са тръгнали по стъпките на Славун. Те си мислят, че едни нови избори ще ще им решат проблемите, но не отчитат, че вече сериозно дразнят всички. Даде им се шанс, набълбукаха ни с кредити, за да вдигат по крайно популистки начин доходи, а сега и внуците ни ще плащат. Цялата ситуация е в огромна полза на Герб. На следващите избори ще вземат още повече гласове.
66
4
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
до 58 ***, кака ти Лена в момента държи Наско да не падне от прозореца щото се е напушил като Снуп Дог.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 67 - Хубавото е, че ни се дава втори, трети, четвърти шанс, да прегласуваме. И си личи.
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 - Може би много хора счиаха, че при борисов не живееха спокойно, добре и подредено? Особено, когато Борисов яхна джипката и година и нещо обикаля из села и паланки.
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реалист - Комромтите бяха силни ... Ама неправомесрние арести бяха още по-силни. От ареста на Борисов, подкрепата на ПП взе да спада. Кирил Петков се нахендри много яко с този ход.
62
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Запдна Европа при което управление се живее най добре го избират пак. При нас е точно обратното. При Борисов живеехме спокойно, добре и подредено , но не ни харесва. Направихме едни глупости и избрахме харвардски мошеници, че ние си нямаме и сега резултата е виден. Мизерия, високи цени и *** на власт. Това си заслужихме.
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков, мамута Иванов вече ви предаде, но той е професионален предател.Има ли по- жалък слуга на мафията от Христо Иванов.
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кирчоу, какво стана с хеликоптерите против пожари, за медицински нужди и подобни? Нещо много бързо забраяш. Та къде са хеликоптерите?
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А1.Виж,приятел! Украйна в момента е бизнес, който е в полза на родния ВПК.Само в нашия окръг, който не е от големите, има 4(!) военни завода, които бълват продукция.А в момента се строи още един.Даже не им беше нужно това "проформа" одобрение от Парламента за износ, защото той си върви отпреди.
58
2
 
9
 
! Отговори
Коколо от Бенджамини преди 1 година
Само брътвежи за Кирчо, какво стана с милионите и златото в чекмеджетата. Имотите в Барселона нещо ? Кирчо всичко което се казва са недоказани брътвежи. Някой казал оня рече. Няма един документ. Та питам от къде са парите в нощното шкафче до главата на Меси ? Много финтове много нещо.
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съда едва ли ще може да надникне в офшорни сметки, но косвените факти доказват, че умишлено не са правени търгове. Как Кирчо да обясни факта, че фирма подава оферта днес, а утре Булгаргаз иска оферта. Сега с цялата си наглост твърдят, че цената на газа е по-висока от пазарната такава, но не казват как са напълнили Чирен със свръх скъпа газ, която в момента се налага да използваме и да плащаме .
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това "призна" някаква вина ли трябва да вменява?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е остава тези мошеници пак да управляват?!
54
5
 
4
 
! Отговори
Алов преди 1 година
А де е кака Лена?
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този парламент е Ялов!!!
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За правителство Ви трябва ПАРАПЕТ, да се подпирате на него! Шарлатани, ВЪН!
51
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както вървят нещата действително Възраждане са българската партия ! Колкото и да се правят социолозите че не ги забелязват ще бъдат минимум втори на изборите ! България заслужава да почне да се самоуправлява от свестни българи ! Има ги !