Матеев обяви промените, които ПП очаква от ГЕРБ

Трябва да има обединение с ясен хоризонт
13 яну 2023 06:05, Росен Стойчев
32

"Теоретично е възможно да имаме редовен кабинет в рамките на това Народно събрание, но на практика това няма как да се случи", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Милен Матеев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че "Продължаваме промяната" не е поставяла условия, че няма да подкрепи мандат, връчен на БСП.

"Не говорим на кого да бъде даден мандатът. Със сигурност бихме разговаряли по приоритетни цели, такива, каквито бяхме поставили с нашия втори мандат.

Още по темата
Едва тогава бихме взели решение дали да подкрепим някого", коментира Матеев пред Bulgaria ON AIR.

Безпринципни коалиции не биха били по-полезни за България, отколкото да се отиде на избори, убеден е Матеев.

"Ако трябва да има обединение, то трябва да бъде върху национални цели и с ясен времеви хоризонт. Моето усещане е, че всички политически партии гледат към новите избори. Сигурно е, че ние в кабинет с ГЕРБ няма да участваме. Това би обезсмислило нашето участие в парламента", категоричен е той.

Гостът поясни каква промяна биха искали да видят в ГЕРБ.

"ГЕРБ да стане съвсем нормална партия, да не бъде командвана от центрове извън парламента и да си направи равносметка на управлението за последните 12 години. Да отчете грешките си. След този катарзис можем да разговаряме със съвсем нова политическа дясна партия", допълни депутатът от "Продължаваме промяната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28 Не е вярно, планът на ГЕРБ беше съгласуван с ЕК, но депутатите дори неискаха да го чуят. Дончев бе в залата и бе готов да говори по него. Радев го спря, премахна от него фирми, чиито проекти бяха нужни на икономиката ни и вкара на тяхно място свои. След това Петков внесе в плана фирми близки до ПП /прекалено многото и прескъпи батерии/, чак тогава, този план бе внесен с голямо забавяне. Което бе вреда за държавата. Тя не получ парите, когато най-много й бяха нужни.
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът е внесен в ЕК на 15 октомври 2021 година от второто служебно правителство на Стефан Яне, два месеца преди правителството на Кирил Петков. Това е плана на ГЕРБ преработен от служебните правителства, защото беше некадърно направен от ГЕРБ.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП лъжците=Плана е подписан август 2022 и тогава имаше война защо подписахте за затварянето на ТЕЦ овете,сега викате други са виновни-лъжци и некадърници.
26
0
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МАТЕЕВ САМО ГЕРБ СА СТАБИЛНА РАБОТЕЩА ПАРТИЯ БОРИСОВ УВАЖАВОН ЛИДЕР ПОЛИТИК ДЪРЖАВНИК В ЕВРОПА И 650 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ А ПЪПЪ СА *** НАЗНАЧЕНИ ЧЕРЕПИ РУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВИЦАТА НИ РАЗСЛЕДВАНЕ СЪД ЗАТВОР ЗА РУШИТЕЛИТЕ
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герб да поемат вината за нексо, бат Нести да протестира и тогава може.
24
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А пъкТака е! Искаме си чешмичките, стадионите, къщите за гости и водното огледало!
23
2
 
10
 
! Отговори
алооо преди 1 година
Матеев, с продажници като вас никой не разговаря бе.Айде да идват избори и да изтичате и вие при Славчу у канале гранде.
22
3
 
13
 
! Отговори
А пък преди 1 година
ние очакваме от вас да изчезнете ЗАВИНАГИ от майка българия. Слуги на мафията !! Янките бързо ва разнищиха че сте поставени от олигархията . За 12 години герб в българия се строеше стабилизираше се икономика, финанси Растяха заплати бяхме лидери на Балканите . Такава е равносметката за този период .Народа живееше спокойно и сигурно Последните 2 години бяха като управленията на партньорите ви бсп/бкп. Края ви е близо нещастнико!!
21
2
 
11
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Вие сте аут бе.Какви промени очаквате,какви 5 лева банда от мошеници.
20
3
 
14
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Кога ПП станаха партия. Те са сбор от мошеници и шарлатани.
19
3
 
8
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До А българите очакват17 Както видя, много БСПари се опитаха да вкарат тези "хайдуци" в затвора последните две години, но явно нямат никакви основания за такива обвинения и според мен, хората като теб, налапали въдицата на БСП с нейните лъжи, трябва да бъдат съдени за публична обида, влагайки в това понятие крадци - хайдуците крадат от крадците и го дават на народа, крадците като БСП и СИЕ крадат от народа за себе си...И не само - създават мафии, а после ги избиват, избиват конкуренти и т.н.
18
3
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен16 Според мен, медиите са блокирани-който дава парата, той прави играта у нас!А БСП и СИЕ са нагли натрапници - те си пеят своята песен независимо какво става наоколо или по-точно каквото и да става няма никакво значение-те манипулират нещата както им е удобно,лъжат неистово и се радват на лъжите си, "вярвайки" им до мозъка на костите си за да изглеждат те правдоподобни и в другите очи - стари манипулационни практики, значи..Всичко в тях смърди на мухъл и леш, крадат и ти се усмихват
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП трябва да излязат от политиката, или да затваряме държавата! Всеки ден ужасни разкрития за далаверите на шарлатаните. И нищо, медиите мълчат. Това не е журналистика, а бюлетин, който ни запознава с броя на катастрофите, ранените, загиналите. За пияна лекарка, бити лекари, убийства, трафик на хора...и всички ужаси, които се случват на обеднелия народ, докато шарлатаните живеят в лукс на гърба на държавата. Осребряват контакти с политици и корпорации.
16
18
 
6
 
! Отговори
А българите очакват преди 1 година
Българите очайват Борисов и неговите айдуци в зарвора!
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков, Асен Василев, Лорер, Гюров, Минчев, ПП са учили изглежда само как да правят ПиАр и да печелят много пари. Става дума за милиони и милиарди. Това са хора които ка далеч от реалния живот на бедните, изнемогмащите, на трудещите се, защото никога не са били такива. "Грижата" за тях е фалшива, заучени фрази и популизъм. Въпросът е, защо медиите оглушително мълчат след всичките безобразия на ПП/ДБ, които изплуват като мазни петна на повърхността. Защо тези хора са все още в политиката?
14
3
 
15
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Не мога да не отчета и некоректното политическо поведение на ПП, поставящи СВОИ изисквания към най-популярната и подкрепяна партия в страната. Те ще казват какво да правели другите! Срам и позор за 30г. демокрация - БСПарите не са мръднали на йота от своята диктатура..Това показва колко политически е техния преход - няма нищо общо с политически промени, а с разграбването на народното имущество! Образованието на тези ПП е част от това ограбено народно имущество и никой не трябва да го приема.
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропусна да каже, при какви условия ПП може да бъди нова, нормална, да кажем, партия. Първо трябва да каже защо нанесе шоков удар по енергетиката, с внезапното спиране на въглищните централи. Защо подписа меморандум и даде право на офшорки с руско участие да ровят в енергетиката, да печелят с посредници и да оскъпява газта. Да кажат къде са парите от магистралите, от милиардните заеми. Да кажат, какъв бизнес са имали Асен Василев, Нестимир Ананиев и Лорер с разследването от САЩ пирамида "Несхо".
12
3
 
14
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Съжалявам Матерв , но ти въобще не си наясно с материята! Първо вашата Партия на провалите не е регистрирана , дойдохте на власт с помощта на олигарсите които платиха протестите и закрихте спец звената в знак на благодарност , за 7 месеца фалирахте страната и сключихте неизгодни сделки , разни афери навсякъде! Е това ли е хубавото и защо ГЕРБ да се извинява?
11
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До християнин Защо така реши, скъпи? Кажи точно какво разбойническо има в Ферб, без общи БСПарски приказки, значи...Според мен, Герб спасяват страната ни от истинските разбойници - БСП и СИЕ, но понеже онези са с много голям стаж и знаят разни трикове как да ги подхлъзват, накрая се появява някой "умник" като теб, който да им играе по свирката и да казва на бялото - черно..Не Герб направиха прехода, а БСП, умнико. Този техен пладнешки грабеж, наречен "преход" създаде Герб като антидот
10
1
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Значи, ПП участват в ПАРЛАМЕНТА за да се борят с Герб - една коалиция с Герб било обезсмисляне на участието им в парламента...Немам думи! По-противни издънки на БСП няма да има никога в парламента със сигурност - БСП си изхаби монициите, вече се повтаря и потретя и е крайно време да я махаме! Аз си мисля, що за хора членуват в БСП? Не виждат ли те какво прави партията им, как руши страната на техен гръб? Според мен всеки почтен човек трябва да напусне БСП, всеки българин да стои надалеч !