ПП: Имахме шанс за Шенген, ако не беше свален кабинетът Петков

Не сме сме проект на президента, твърди е Милен Матеев
8 дек 2022 21:58, Анисия Иванова
89

Официално - Австрия и Нидерландия оставиха България и Румъния извън Шенген.

"Вярвам, че Европа не възприема българите като втора категория граждани на ЕС. Новината от днес е разочароваща за всички българи. Ние изпълнихме всички критерии за влизане в Шенген. От 2011 година не сме направили напредък в насока върховенство на правото на страната. Трябва да приемем аргументите на две от държавите членки на ЕС, които се отнасят недоверчиво към нас и нямат доверие да ни дадат ключа от дома си", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Милен Матеев в студиото на "Денят ON AIR".

При положение, че са убедени, че в България не се предприемат мерки срещу корупцията, държавата трябва да направи усилия, за да спечелим доверието им, смята Матеев, като допълни, че за опазването на външната граница на ЕС, може да се разчита на Европа.

"Имаме договорености със силите на "Фронтекс" за охрана на границата. Можем да искаме всякакви технически и други средства за защита на границата на ЕС, но за вътрешните дела, трябва ние сами да си свършим работата", поясни гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и думите на нидерландския премиер Марк Рюте за минаването през българската граница и журналистическите материали по темата.

"Репортажите не са случайни. Знаем как се преминава българската граница. Знаем, че съоръжението, което трябва да спира мигрантския поток, не си изпълнява функциите. Независимо, че правителството "Петков" се опита да отпусне средства за ремонт на тази ограда, нещата не опират до изграждане на ново съоръжение. Изграденото не отговаря на изискванията", каза Матеев.

Гостът подчерта, че не само техническите изисквания са решаващи да станем част от Шенген.

"Имахме голям шанс да ни приемат в Шенген, особено ако не беше свалено реформаторското правителство на Кирил Петков. По друг начин изглеждаше България с правителство на Кирил Петков, отколкото изглежда сега", заяви депутатът.

Той коментира и обвиненията на президента Румен Радев към "Продължаваме промяната".

"Приех емоционално думите му, засегнах се. Знам как аз и колегите ми сме работили в парламента. Не мисля, че има повод да бъдем наречени по този начин. Използването на такива изрази от държавния глава е изключително ниско. Трябва да опровергая, че сме проект на президента", коментира депутатът от "Продължаваме промяната".

Гледайте целия разговор във видеото.


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
??? преди 2 седмици
Я па тоя, не ни приеха точно заради тези недоносчета, които се опитваха да се правят на големи политици. Европейците не са цвете, но не са и толкова пр***сти и виждат за какво става дума.
71
0
 
2
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 месец
Каква наглост и нахалство като на бойко-ТИКВАТА но някак си ряпа да яде пред тия *** къде Р.Радев ни натресе...
70
2
 
5
 
! Отговори
+++++++2000 преди 1 месец
ДОКАТО СЕ ГЛАСУВА С МАДУРОВКИ И КИРЧО И КОКОРЧО ДЪРЖАТ КОДОВЕТЕ -ЩЕ СМЕ РАЗПОРЦАЛОСАН ПАРЛАМЕНТ С НЕНУЖНИ ПАРТИИ ПИГМЕИ НАРЕДЕНИ ОТ СеСеРе ОБЯВЕНИ ЗА ТЕРОРИСТИ --ТАЛИБАНИ С ЯДРЕНИ РАКЕТИ!!!!
69
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
аморални хора вън от политиката избори 2023 г докато случим на честнихора нови лица и до два мандата в нс
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безродниците от Продължаваме Продажбите да се махат
67
1
 
1
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 месец
Желанието да ни набутат в шинфейн, е достатъчно основание да се свали което и да е правителство. Де да беше толкова активен народа и относно набутването ни в робство на капитала.
66
2
 
2
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 месец
ПОРЕДНОТО АНГЛОСАКСКО ЦОКАЛО ПОКАЗВА АМЕБНИТЕ СИ МИСЛОВНИ ВЪЗМОЖНОСТИ
65
3
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
До Анонимен 63 ПП нищо не свършиха. И Гешев не можаха да махнат.И как се бяха засилили па нанадолнището. И на края БУХ.Кво стана та не ядооме, бе ?
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При Боко през кокощкарската ограда минаваха в пъти повече мигранти,за справка Динко от Хасково беше хванал окпло сто мигранта,къса ви е паметта другари комунисти,или така ви е изгодно.
63
3
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Глупости.Ако не беше свален Борисов , сега да сме в Шенген.Нулева миграция заради приятелството на Борисов с Ердоган. Борисов се обръщаше към него с Братко Ердогане. Така се прави политика , а не като Путин с война.
62
5
 
6
 
! Отговори
А този преди 1 месец
Той е популист и лицемер. Каквито са повечето от тези 240. От 7 партии 5 откровено проруски. Президент, за който Крим е руски. Какъв Шенген бе, какви пет лева. Кого лъжете.
61
0
 
5
 
! Отговори
Имаме проблем преди 1 месец
И той е плоския данък въведен от Станишев и уж социалната партия БСП... Много просто: "каквото и да ви говорят, да знаете, че става дума за пари!" И състоянието на правосъдната ни система е логично следствие на това правило, както и всичко останало на територията.
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП не само бяха свалени те са в пълна изолация и на следващите избори се сриват след което разпад.
59
3
 
6
 
! Отговори
До 73 преди 1 месец
Те оградата добре я построиха, но проблемът е, че откакто ги свалиха от власт, тя е само за парлама !
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ОГРАДАТА Я ПОСТРИОИ ЛОЙКО,ВАЛЕРКАТА И ШКЕМБЕ ВОЙВОДА.
57
5
 
13
 
! Отговори
Е що за наглост преди 1 месец
Точно заради Вас не ни приеха бе еййй, защото за две години мигрантите през нашата граница се увеличиха в ПЪТИ !!!! Пфу...!
56
1
 
11
 
! Отговори
Нещастници преди 1 месец
Знаели били , че съоръжението не вършело работа ??? А бе така ли се говори ,бе? Директно казват на мигрантите,.. "Минавайте, тука е разграден двор"? Щели даже да заделят средства за ремонт/представи си/? Само че не обясняват, къде изчезнаха 9 милиарда за декември, официално признати от Кокорчо! И кой, Дамаджаната ли ще отговаря за границата, или Прелюбодеецът?
55
3
 
5
 
! Отговори
факт преди 1 месец
пп търсят внимание като мома на събор :)
54
1
 
3
 
! Отговори
Велик Истински преди 1 месец
Прочетох всички коментари дотук, не е добре работата, колко хора объркани, забравени, аутсайдери има сред нас. Разсеяни в играта да търсят грешни и да съдят после. Някаква краста за начесване. А по темата: сложно е за анализ и разбиране
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто прости