БСП ще търси обединението, все още имало шанс за правителство

Нинова свиква лидерска среща на партиите в НС
Обновена: 16 яну 2023 11:29 | 16 яну 2023 11:00, Камелия Цветанова
126
БСП ще търси обединението, все още имало шанс за правителство
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че съставянето на кабинет е трудна задача, но в същото време смята, че все още има шанс да се състави правителство в рамките на това Народно събрание.

Тя анонсира, че ще свика лидерска среща на партиите в парламента и от нея ще стане ясно какво ще предприеме след това левицата, която днес получи от президента Румен Радев кризисния, трети мандат.

Още по темата
Националният съвет на БСП ще даде мандат на парламентарната група с кои партии да разговаря.

"Ще искаме да ни дадат мандат за преговори с всички. Ще поканим на среща председателите на другите партии, на която ще искаме да се изясни дали искаме да има правителство или се играят игрички, за да се прехвърли горещия картоф кой да понесе отговорността за предсрочни избори и от тази среща зависят следващите стъпки. Ако постигнем някакво съгласие за постигане на мнозинство, започваме да работим по състав, експерти, програма на това правителство", каза Нинова.  

Тя добави, че ще се търси обединение като в същото време партии запазят и различните си  идеологически и политически позиции.

"Да търсим онова, което ни събира в момента и трябва да се реши най - спешно като инфлация, цени, доходи, Плана за възстановяване и устойчивост, нов бюджет, има неща, които спешно трябва да се свършат и може да ни обединят, това ще търсим, а не разделителни линии", посочи соцлидерката.  

А кой ще е кандидатът за премиер, ще бъде обсъдено с партиите, които се отзоват на лидерската среща и заявят евентуална подкрепа за кабинет с мандата на БСП.

"Ако постигнем съгласие, че можем да правим кабинет ще ни трябва повече време, ако се види на лидерската среща, че няма подкрепа ще върнем мандата“, посочи още Нинова.

"По време на срещата президентът постави въпроса да се използва времето да се приемат важни закони, защото без парламент, ситуацията е още по-трудна", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
хайде преди 1 година
на локумите- шарени,червени за малки и големи-ЕЙ ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори, местата в парламетна ще са нещо от рода на: ГЕРБ - 33%, Възраждане 15%, ПП 14-15%, ДПС 12-13%, и постаналот си го делят ДБ и БСП. Ситуацията пак е хардкор и пак ще минем на други избори, ама поне ще се изчистят другите.
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е играч и стратег. Гаври се с всички, не пренебрегва никой. Като не могат да се разберат по междуси и не искат да правят компромиси, после радев е виновен, той бил управлявал държавата. Ми юе управлява като е по умен от тия некадърници, ламтящи за валаст и облаги.
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кого, Нинова? Трябва се съберете с ПП, ДБ и Янев, пак ще ви трябва ДПС, а уж са ви "врагове". И дори тогава, мнозинството ви е много "малко" и няколко отказали се депутата, ще обърнат каруцата.
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това се полага на страна, която си избра военен за президент. Целия народ се смее и разказва вицове, че полицаи и военни са *** и после си избира ченгета и военни за лидери. На пpocт народ, пpocи лидери!
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Радев расипа жалката ни държавица. Трябва да има възмездие.
93
0
 
3
 
! Отговори
Тоз пък! преди 1 година
До Анонимен То па едно правителство...Освен че Кирето натискаше *** по стълбища и самолети, а газа стигна безумни цени ,какво смислено се случи бе кь опек?!
92
0
 
8
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
КОРНИ С 25 ДУПЕНТАТА ЩЕ ПРЕВИ ПРАВИТЕЛСТВО? СМЕЕХ!
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ, ТЪРПЕНИЕТО НИ СВЪРШВА!
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
биволицже, ай нема нужда... Връщай папката, че да не излезем накрая на площада! Рубляци мръсни! Мотаете бг народ 3 месеца вече с маневри!
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днешната ситуацията може да се формулира с едно изречение по следния начин - шайката вече си има нов властови център и той се намира в президентството. Шайката са тези, които управляват от сараите, от Банкя, задкулисно, без да присъстват на политическата сцена.
88
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът не е, че ГЕРБ свалиха предходното правителство. Проблемът е, че ГЕРБ НЕ МОГАТ да съставят правителство. В такъв случай отговорността е изцяло в ГЕРБ, защо бутнаха правитеслтво, след като не могат да направят такова? Какво са им виновни ПП и ДБ, че не искат да са от мафиотското управление на ГЕРБ-ДПС?Дано БСП да управлява с ГЕРБ и ДПС и след това народът да ги изхвърли на бок лука.
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това е манипулация и губене на време от страна на Президента
86
0
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
БСП не може да търси нищо! Тея вече съвсем като невменяеми се докарват. България е конституционна република! Какви са тея програмни, декларационни, функционални и технически правителства?! Всичко това са глупости. Значи, ни вас ви ***...вахме, обаче - що вие не ни подкрепите?! И ПП, и ДБ а сега и БСП - същото. С Боко уж се бори? Как да си стиснат ръцете? С Ицо и ПП - как да са на една позиция за Украйна? Нещата не стават. Да връща мандата и направо нови избори!
85
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стане ли Корни премиер, Бат Ви Бойко ще сее теменужки на Беляне :)))
84
1
 
0
 
! Отговори
Няма преди 1 година
Десни няма леви - всеки скачат за Корнелия
83
0
 
0
 
! Отговори
Няма десни преди 1 година
Няма леви - всички скачат за ***
82
2
 
4
 
! Отговори
преди 1 година
кога най-после ще бъде забранена бкп, както и всичките й производни!?
81
0
 
4
 
! Отговори
лодкаря преди 1 година
ицку е сърдит :)
80
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БЕЗВРЕМИЕ НАЗНАЧЕНИ СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА ЛИПСА НА РАБОТЕЩ ПАРЛАМЕНТ ПЪЛНА ЛИПСА НА ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СЛУЖЕБНИ ДОВЕЛИ ДЪРЖАВАТА НИ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ХАОС МЪТНА ВОДА ИНФЛАЦИЯ РУШЕНИЕ МАНИПУЛАЦИИ ЛЪЖИ ОГРОМНИ НАИВНИ ШАРАНИ ДЕТО МЕСИИТЕ ЯКО ГИ ОПРАВЯТ НО ЗАЩО И ОСТАНАЛИТЕ ДА СТРАДАМЕ ДЪРЖАВАТА НИ ЗАЩО И КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕМ ПО УСПЕШНИЯТ ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ