БСП ще търси обединението, все още имало шанс за правителство

Нинова свиква лидерска среща на партиите в НС
Обновена: 16 яну 2023 11:29 | 16 яну 2023 11:00, Камелия Цветанова
126
БСП ще търси обединението, все още имало шанс за правителство
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че съставянето на кабинет е трудна задача, но в същото време смята, че все още има шанс да се състави правителство в рамките на това Народно събрание.

Тя анонсира, че ще свика лидерска среща на партиите в парламента и от нея ще стане ясно какво ще предприеме след това левицата, която днес получи от президента Румен Радев кризисния, трети мандат.

Още по темата
Националният съвет на БСП ще даде мандат на парламентарната група с кои партии да разговаря.

"Ще искаме да ни дадат мандат за преговори с всички. Ще поканим на среща председателите на другите партии, на която ще искаме да се изясни дали искаме да има правителство или се играят игрички, за да се прехвърли горещия картоф кой да понесе отговорността за предсрочни избори и от тази среща зависят следващите стъпки. Ако постигнем някакво съгласие за постигане на мнозинство, започваме да работим по състав, експерти, програма на това правителство", каза Нинова.  

Тя добави, че ще се търси обединение като в същото време партии запазят и различните си  идеологически и политически позиции.

"Да търсим онова, което ни събира в момента и трябва да се реши най - спешно като инфлация, цени, доходи, Плана за възстановяване и устойчивост, нов бюджет, има неща, които спешно трябва да се свършат и може да ни обединят, това ще търсим, а не разделителни линии", посочи соцлидерката.  

А кой ще е кандидатът за премиер, ще бъде обсъдено с партиите, които се отзоват на лидерската среща и заявят евентуална подкрепа за кабинет с мандата на БСП.

"Ако постигнем съгласие, че можем да правим кабинет ще ни трябва повече време, ако се види на лидерската среща, че няма подкрепа ще върнем мандата“, посочи още Нинова.

"По време на срещата президентът постави въпроса да се използва времето да се приемат важни закони, защото без парламент, ситуацията е още по-трудна", посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
1
 
! Отговори
Честите българи преди 1 година
да се обединим около БСП!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15:Божанката са го изнасилили и са се гаврили с него докато е бил отвлечен.Преди да изчезне не беше обратен и гласуваше против даване на оръжия.За един месец са му промили мозъка.За промиването на мозъка под хипноза си прочети в интернет.Гадост...Точно тоя не ни го давай за пример.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд умора нема,само се поти та и Нинова и БСП така. На столетницата вече и е нужна доброволна ефтаназия но се инати със сетни издихания.Какво ''обединение'' с тези *** провели криминалния преход,довели държавата до фалити и само лично забогатяване.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13: вземи една сълфетка и си избърши лигите от бяс
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явор Божанков, ако не си забелязъл, е с леви убеждения, но европейски по разположение в координатната система на политиката. БСП от друга страна, държи здраво на разия.
14
5
 
13
 
! Отговори
Радев-матрьошка преди 1 година
Радев е като руска матрьошка. Отваряш го, а от вътре изскача дългата глуповата Деса. Отваряш Деса, а от вътре изскача Корнелия. Отваряш Корнелия, а от вътре изскача Путин...
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 10:Вземи се гръмни с твоята укро пропаганда!Тук е България ясно ли ти е?!Марш на фронта да подкрепяш чужденците!КЪШ!!!!
12
11
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
На когото и да даде мандата Рунсьо, все щяхте да сте недоволни! БСП в момента е най честната и декомунизирана партия в българия, след като нейните редици през годините бяха освободени от хамелеони, кариеристи и нагаждачи като Бойко Борисов, Тьотка Цачева, Парваноглу, Румен Петков, Дончева, Манолова! Корнелия никога не е била член на БКП, за разлика от видни герберасти и нейни вътрешнопартийни критикари! Мандата бе редно да бъде даден на Явор Божанков!
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8:Така е,но на инат от ПеПето и ДеБето не гласуваха.Това казвам...има сгрешено в системата.Това трябва задължително да се смени по-натам,защото пак ще доведе до проблеми.Затова сега нека нещо направят с всички и ако може да е възможно най-неутрално политически да не дразни никой.Трябва някак да се измъкнем от тази каша и все без правителство да си висим.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непоносимостта на Радев към евроантлантизма не се изразява само в Крим е руски. Радев се доказа на антинатовския фронт и не оставя съмнение, че ще воюва на него и в бъдеще, за да не се повтарят решения в полза на въоръжаването на Украйна и във вреда на раzия.
9
4
 
13
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Колкото пъти комунистите са били на власт , толкова пъти да фалирали държавата! Те изнесоха парите на хората , създадоха групировките и олигагсите , които и днес дирижират живпта в страната! Така че никога повече БСП/БКП/ във властта!
8
4
 
15
 
! Отговори
О, божке преди 1 година
Шансовете бяха с първия мандат на проф Габровски. Какво правителство ще правиш ти с под 10% и без никаква подкрепа от другите. Говориш празни приказки.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да забранят в самото НС да гласуват подкрепа на правителство.Да може да е само вот на недоверие.Разбира се,че винаги другите ще гласуват против,за да може да са те.При следващи избори пак ще е същото.Затова сега нека се съберат всички на една широка маса и от всяка партия да излъчат някакъв представител.Колкото по-неутрални толкова по-добре.
6
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Ся Корни ще увърта месец и половина, ще се прави на важна. Той Рундю това много добре го знае, за това й даде мандата. Избори април-май месец и Рундю ще си управлява със служебното.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая унищожи партията си, сега е ред на държавата
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано направят някакво.Стига с тези избори.Който си мисли,че еднолично ще управлява няма да стане.А и има нещо сгрешено в системата след като първите не могат да направят правителство.Хората им гласуват доверие,а малцинството на инат повторно гласува срещу тях,за да захапе кокала.Ей това трябва да бъде сменено иначе все ще е така.Направо се гаврят с избирателите и после защо никой не иска да гласува...нормално.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мале, това е краят
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цирка е пълен на тази госпожа .Социалната Нинкова за 6 г една тухла не сложи а БСП е *** в политиката типична джендърка евроатлантическа партия справка телевизията и масово шит език
1
0
 
21
 
! Отговори
Шансове има, нулеви преди 1 година
Тези сега един месец ще стискат папката. Дежа вю.