Цветанов: Вървим към "хартиена коалиция" с лек уклон към Русия

Радев, макар и разтегливо, се движи по Конституция
23 яну 2023 12:45, Красимир Ангелов
35

"Четвърти неуспешен мандат за БСП е голямо поражение. Сега са извън тройката. Президентът изпълни своя ангажимент към левия избирател. Търси се вариант след предсрочните избори каква ще бъде конфигурацията на евентуален редовен кабинет. Анонсът на лидерската среща показва, че вече вървим към "хартиена коалиция" с лек уклон към други геополитически виждания на страната - малко повече към Русия", заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в студиото на "България сутрин".

Той отбеляза, че в действащия парламент коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП прави 128 депутата, за да реализират успешно мандата. Плюс 12 депутати от "Български възход" - стават 140.

Още по темата
"Целта е при въвеждането на хартиената бюлетина да има възможност ГЕРБ, ДПС и БСП да бъдат координирани като действия в секционните избирателни комисии. Очаква се те да получат по-висок резултат. Ще се стремят "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да имат по-малко от сегашния сумарен сбор. Силната алтернатива може да бъде широко обединение между "Продължаваме промяната" и ДБ", смята Цветанов.

"Не е без значение дали ще има редовно правителство в рамките на 49-ото НС. Бойко Борисов си позволи да намекне за модел "Радев", което е малко пресилено. Президентът, макар и разтегливо, се движи по Конституция. Следващо служебно правителство не е в сметките на "хартиената коалиция". Ако се намери противодействие, то ще бъде от страна на "Продължаваме промяната" и ДБ", коментира на свой ред председателят на 39-ото НС доц. Борислав Великов.

"Лидерите биха могли да се обединят в оставащото време. Дори така можем да докладваме пред ЕК: Не стигна времето, но законопроектите бяха приети на първо четене, и това да послужи по някакъв начин. Това за предоговарянето няма да стане, или ще стане много трудно. До местните избори няма да има нищо стабилно в България", каза още доц. Великов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Съюза на тракийските дружества в България - Красимир Премянов, е на мнение, че в БСП следва да има нагласа за компромис и след изборите. Той не се съгласи с мнението на Цветанов и доц. Великов за "хартиената коалиция" и отбеляза, че не говори като защитник на БСП.

"Хартиена коалиция няма. Лидерската среща доказа, че няма достатъчно разбирателство между политическите сили. Лидерите трябва да се замислят за споразумение след изборите и да има ясно обединение около приоритети. Последният пленум показа, че няма да има трусове в БСП", заяви Премянов.

По думите му проблемът е в недоверието, което заслужиха всички политически сили и институции със своето поведение. Явно е отношението на народа към тях - под критичния минимум. Има проблеми, които не са партийни и трябва да се ориентираме към тях, дори за кратък хоризонт от време, апелира той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
така както се очертава положението на сергията още по ниска изб активност нямада гласуваме защото няма за кого едни и същи му-цу-ни по 30 години в нс няма лимандантност царедворците ни оправиха за 800 дни сега ще ни оправят за 400 днитова е позор за българия е за тези които гласуват а после пишат коментари които сеизтриват
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тебе и хартийката няма да те спаси.Радвай се на откраднатото и забрави за политиката.
20
0
 
9
 
! Отговори
????? преди 1 година
Тоя физкултурник откъде пак изпълзя???
19
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Цецо ухото го изостави дори и спонсорът му от Доспат - оня помаk.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първото е вярно но наклонът на **хартиената коалиция**, никак не е малък!!
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ревеш нали беше при Бойко?
16
6
 
2
 
! Отговори
П.Пенев-учител преди 1 година
,,Разстегливо" ,г-н Цветанов е тежко изпитание за конституцията.Болезнено.Я да те разтегли някои, че да усетиш болката. *** как само си измисляте думички, та да замажете безсилието си срещу Радев.А той си прави руски и путински опити с държавата.Ще му намерят някои цаката на този руски ,,президент"...
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това само в българска тв може да се види. Поканили някакви да говорят а те всичките са едни намръщени. Все едно гледам физиономии от времето на соца. Едни смачкани лица, намръщени, сякаш са се скарали току що с всички други хора. Няма усмивки, няма ведрост, няма живот. Има един смачкани намръщени комунистически физиономии.
14
2
 
5
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Този парламент беше трагедия:)))кой ли са въртяли по време на изборите?:))))
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката :човек които се страхува от нещо и за това прави брониран собствен асансьoр
12
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
аааа,сакън!...Не бъдете груби,а слушайте какво ви казва чедото на "АБФК"-така наречения "М.С. Цвъки" !...Макар че не е точно "Мастър церемони",а.."Мастър на фалшификациите"...Но за нашите ширини,това е вид занаят..
11
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
10
3
 
12
 
! Отговори
моч преди 1 година
Защо имам едни спомени за този милицио........оп , простете за малко да кажа МИЛИЦИОНЕР ! :))))
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мангиза е новия бог ! Дават ли мангиз ще има европейски ценности не дават ли ще има почивни станции като слънчевбряг и белене
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цецо лъжецо дълго време бе прецедател на изборния щаб на ГЕРБ. Един вид той правеше изборите за Баце. Много добре познава силата на хартиената бюлетина. Знае как ГЕРБ печели изборите с хартия.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учудващо е как всеки тип уредил се незаконно с имот или гепил нещо, ей така, става правоверен и започва да нахалства по медии и всичко е ок и му е простено! Ако искаш и нексо си направи, но щом си папагал всичко е ок.
6
4
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
а теб физкултурнико ведно с цялата краварска гнъсс с лек уклон към централният софийски да ви видя !
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голите ох лю ви никое животно не яде. Слуз и гнъс.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дон Цеци, какво стана с втория в ГЕРБ? Нали щеше да крадеш партията,понеже си бил истинския организатор? Дотам ли ти стигат силите, да ни занимаваш с "хартиена коалиция"? Даже и този епитет не е твой, че конусна глава идеи не ражда,физкултурник!
3
4
 
5
 
! Отговори
Да си знаете преди 1 година
Народа ще им изправи уклоните на тия....червен "уклон" повече нема да има