Делян Добрев: ДБ и ПП няма да могат да вземат решения

Основа за това нямало
23 яну 2023 19:37, Росен Стойчев
48

"За следващите избори е възможна една коалиция или с леви партии, ако БСП и ПП вземат толкова гласове, колкото са необходими, за да управляват, или с дясна коалиция – ДБ, ГЕРБ и ДПС. В последно време се спекулира с това, че  ПП и ДБ ще се явяват в предизборна коалиция. Аз не виждам основата за една предизборна коалиция. Как може една чисто лява партия  с една дясна партия, като ДБ, която даже можем да кажем, че са по-десни от ГЕРБ. Как могат тези двете партии да се съберат, как ще мелят брашно заедно". Това каза в Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той бе категоричен, че „в политиката такива мнозинства невинаги дават математически резултат, тоест, може да се окаже, че 2 + 2 е равно 3. Така се случва обикновено в политиката.

Още по темата
Има хора, десен електорат, които виждат, че ПП са чисто леви и това може да ги накара да не излязат въобще да гласуват. От друга страна, има леви хора в ПП, защото тя се очерта като най- лявата партия, които няма да гласуват, ако ДБ е в тази коалиция. Минават изборите – ние сме първи. Нареждаме се в същата конфигурация в НС и тогава как ДБ ще договаря евентуално кабинет или участие в кабинет с ГЕРБ, ако те са заедно с ПП".

Според депутата, в тази коалиция "те никога няма да могат да вземат решения, защото ПП ще са два пъти повече от ДБ. ДБ в момента, по всички социологически прогнози, е в подем, тоест, техните проценти растат. От друга страна ПП върви надолу по всички социологически агенции. Защо ще се събират?", попита Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
ДБ и ПП намират решения, но само ако бъдат одобрени от техния основен спонсор Иво Прокопиев!
31
4
 
5
 
! Отговори
От мен преди 1 година
До Анонимен: от ГЕРБ/ДПС така са ви промили мозъците, които са ви с големината и цвета на грахово зърно, че падането на "долната земя" приемате за изваждане от блатото, надай се ...
30
0
 
1
 
! Отговори
От мен преди 1 година
Егати и математиката, егати и логистиката "...те никога няма да могат да вземат решения, защото ПП ще са два пъти повече от ДБ. ДБ в момента, по всички социологически прогнози, е в подем, тоест, техните проценти растат. От друга страна ПП върви надолу по всички социологически агенции. ", кво излиза, едните нагоре, другите на долу, и общо я има нема 35-40 депутата. Той затова ДПС си въобразяват че на следващите избори те ще имат 40 глави в парламента. Ясно, сметката и удурмите са направени
29
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тия джуки става само за едно
28
0
 
7
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Какой тоз ***?!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчо е концесионера на Хасково. Вече всичко там е на родата и приятелите му.
26
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
25
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
ПП и ДБ са *** партии, това е общото, а разделението ляво-дясно е прах в очите. ГЕРБ и ДПС пък са мафиотски организации, с идентична структура(разликата е само в етническия елемент). БСП-то.... и те не знаят какви са.
24
3
 
12
 
! Отговори
Диляна преди 1 година
Слугите ,зависимите никога не могат да вземат каквито и да било решения.Решенията ги взимат тези на които слугуват ,слугите слушат и изпълняват
23
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хорааа,пишещи и "мислещи"хора! Със злоба,лицемерие,задкулисие,лъжи,измами...НИЩО НЕ СТАВА! Ето до къде я докарахме!!! Ами докарахме я до бедност,неуважение,станахме за смях пред Европа и света! Жалко за богатата и красива България,жалко за трудолюбивия народ!
21
5
 
6
 
! Отговори
ПП = ВЪЗРАЖДА БКП преди 1 година
АРЕСТУВАТ, ЧЕГЪРТАТ, ХВЪРЛЯТ ЯЙЦА, ДОМАТИ, РАЗВАЛЕНА РИБА, НОСЯТ БЕСИЛКИ...
20
0
 
1
 
! Отговори
** преди 1 година
**
19
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До чуднички -Колкото и да се краде-а то е навсякъде,то ПО-ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ПРОПАДНАЛИ НЯМА!!! Те разказаха играта и на народа,и на държавата...и на всичко,на всичко до което се допряха!!! Ха сега върви се оправяй!!! Колкото и да се мъчат някои да не си признават,че имаме само един човек,който може да ни помогне,ТО ТОВА Е ФАКТ!!! ИМАМЕ СИ УМЕЛ,ИЗГРАДЕН ПОЛИТИК който ще ни помогне да се надигнем от блатото на Подлата Подмяна!!!
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА ДО ПЪЛНОТО ОТСТРАНЯВАНЕ НА АНТИБЪЛГАРСКАТА ГЕРБ-СДС И ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ДПС ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ !!!...
17
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 1 година
:)
16
6
 
10
 
! Отговори
Герберастки пaBиaH! преди 1 година
Агресивен *** като всички в Гроб!
15
8
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Уважаеми Делянчо, по какви причини и ти , и вожда ти говорите непрекъснато за ДБ ??? Каква зависимост имате от един Пинокио или Гномео ??? Можете ли да обясните за какво ви е Пинокио и лумпенът Мирчев ( с един пръст чело) ???? Та не разбирате ли , че си правите публично "харакири " ? Електоратът ви намаля значително ! Следвате БСП уверено по стръмното нанадолнище !
14
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хартиената коалиция е ясна но ще трябва пак с камъни да ви гонят от парламента.
13
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е ПП затъва %им падат и ако ДБ сглупят и се колират преди изборите ще загубят.