Любен Дилов: Радев има пряк интерес от перманентна парламентарна криза

Според него заради президента не се е съставило правителство
23 яну 2023 22:08, Йоана Цонева
107
Любен Дилов: Радев има пряк интерес от перманентна парламентарна криза
Снимка: БГНЕС

Човекът, който има пряк интерес от перманентна парламентарна криза, е Румен Радев. Вече две години България е президентска република. Това заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов - син, цитиран от БНР.

По думите му внасянето на искане за свикване на референдум за обявяване на президентска република не е нещо ново.

"Всъщност ние реално сме в президентска република вече две години. Ако смятате, че е много добре, това ще бъде. Така ще изглежда една президентска република. Искането предвижда това, което прави президентът и в момента. Назначава министър-председател, назначава министри и те не се отчитат пред никого", каза Дилов.

Още по темата
Той добави, че министрите, които идват на изслушвания и парламентарни питания го правят само от добро възпитание.

Народният представител коментира и темата за третия мандат. Когато беше ясно, че ако Христо Иванов предложи кабинет той ще бъде избран, Радев направи така, че мандата да отиде при БСП, където беше сигурно, че няма да се състави правителство, уточни Дилов.

Според него поглъщането и разпиляването на БСП е стратегическа цел на държавния глава. Радев пробва с "Продължаваме промяната", но те вместо левица се оказаха леваци и не можаха да му изпълнят проекта, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
ЕДин ,,пилот''де не стъпвал на земята и по червените килимчета ВИ ДАДЕ УРОК НА ВСИЧКИ с ,,лачените обувки и ви ТУРИ КАПАТА та да не виждате по далече от нуса си !!!
71
0
 
0
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
81 защо мислиш че само ТИ си плащаш данъците още много българи плащаме чинно данъци но не виним само един човек като теб
70
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
След 12 години некадърно и престъпно управление на ГЕРБ, всяко едно управление и за възстановяване на България, независимо дали правителството е редовно или служебно.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов беше премиер до 12 май 2021 година. Поправка.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов беше премиер до 12 май 2022 година. Какви две години президентска република сънува този? Президентът стриктно изпълнява задълженията си по Конституция, но заради ГЕРБ 4 пъти досега избираме парламент, а редовно правителство имахме само за 7 месеца. Това не изглежда като президентска република, но Дилов явно не знае за какво говори.
67
5
 
0
 
! Отговори
След две години преди 1 година
некадърно управление на президента Радев едава ли ще ни се прииска да се повтарят тези мъки. Ако бяха поставили този въпрос преди две години - друго щеше да е. Сега ще трябва да почакат 10-15 години да позабравим мизерията и тогава пак да го предложат.
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами следващият парламент му треснете един импийчмънт като е виновен той.Близо е до ума.
65
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Израснал съм с книгите на баща му. Доказва се правилото, че на великите хора отрочетата им за нищо не стават.
64
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
я изчезваи безделник такъв място не можеш да си намериш под слънцето гледаш дасе захванеш за кокала и да бръ-що-левиш просто-тии които никои не слуша
63
3
 
14
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ,И ОТ ЕДНА ЧАСТ СЪМ ШОКИРАН.АЗ НЕ ИСКАМ ДА БЪДА КРАДЕН И ОГРАБВАН,КАКТО ТОВА БЕШЕ ПО ВРЕМЕ НА БАНКЯНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ.ПЛАЩАМ СИ РЕДОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ДЪРЖАВАТА-СРЕДНО ПО 1200 ЛВ МЕСЕЧНО/САМОУСИГУРЯЩ СЪМ/.ПИТАМ КЪДЕ СА МОИТЕ ДАДЕНИ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА ОКОЛО 140 ХИЛ. ЛВ. ЗА ПЕРИОДА НА МУТРИТЕ?ТЕЗИ ДЕТО РЕВАТ ЗА БАНКЯЛИЙТЕ СА МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ ЛИЦА. НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ ЛЕВ ОТ ДЪРЖАВАТА.МЪРЗЕЛИВА И КРАДЛИВА ГЕРБЕРСКА ***.
62
2
 
17
 
! Отговори
сина преди 1 година
такива ялови политици, като тебе и като ДБ, и като кирчовците и кокорчовците му поднасяте на тепсия властта! Вие сте ялови, а президента Радев си върши работата по конституция! Вие сте про ституция, вие !
61
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЪЪЪЪСериозно ли Гешевистите са ви виновни?! Опростачени емоции и при това някои от тях добре платени, се появиха когато отнеха лотарията от спонсора (В. Божков) и му затвориха лафките, а също и след като прокуратурата предприе някакви действия по отношение на част от руските агенти в президентството. Ако спазването на закона за вас е гавра, то тогава и коментарите ви вече ми се изясняват.
60
3
 
5
 
! Отговори
ЪЪЪЪ преди 1 година
81 и 82,ни ви знам нивото,но видно е,че ви води само една опростачена емоция.До влизане на гешевистите в президенството,Радев беше само една представително фигура.Мутрата и Каскета се гавреха с него,буквално.Спомняте ли си следственото дело в което се опитаха да го въвлекат,и пр. Каква реална власт от 7 г.Да,последните 1 г.9 м. крадците не са власт/май 2021 г. когато банкянското чудо беше освобено от длъжност/,изваждаме 8 мес. редовно правителство,и остават 10-11 мес.служебни правителства.
59
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Този отново ще е безработен. както и другите партийни лидери като него. Имам предвид Данчо ментата, известен като Цонев, Мустафата от ДПС, че дори и колегата им Халил Хамид. Ами така ще са енщата, щом си убиха някогашния лидер Доган. С такива политици, които не могат да приемат бюджет, да си изберат министър председател, нищо добро не очаква България.
58
1
 
14
 
! Отговори
Hhhh преди 1 година
Радев не ми е симпатичен, но не мога да отрека, че когато парламента се издъни винаги хейтът Радев. Еййй, Дилов, еволюционен дефект да си бяхте свършили работата, имахте няколко месеца
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, а Слави е медийния му шут който говори за едноличната отговорност и политиката на твърдата ръка поне от 10 години в шоуто си. Ако Радев искаше да имаме стабилност щеше да се държи по съвсем друг начин, но шефовете на нашите проруски олигарси и половината политици мислят друго.
56
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До българин Не може народа да е читав, след повече от 60 години мачкане от безродните т.нар. "комунисти" или "социалисти", както там искат да се наричат, които са завзели властта със силата на съветската армия, разграбиха я през 90-те и без лустрация и принудително отнемане на откраднатото от тях наследниците им никога няма да върнат краденото и винаги ще разчитат на подкрепата на баламурници като теб, които не познават българската история, а и не желаят някога да я опознаят.
55
6
 
14
 
! Отговори
българин преди 1 година
Така е когато шлаката на обществото 12 г. краде и безчинство.Всичкото днес е последица от 12 г управление на най-долните разбойници,които са се раждали в Б-я.След време ще се изучава кака така стана,че един народ допусна най-долнокачественото част да изпълзи,и да бъде на власт 12 г.Няма друга държава вЕвропа да е допуснала такова нещо.И отоно онези 600 хиляди/шлаката/,подкпиха разбойника и крадеца.И товда е читав народ?!Да,ама не!
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партиите и президентът станаха толкова безотговорни, че заедно могат да регистрират ДРУЖЕСТВО с НЕОГРАНИЧЕНА БЕЗОТГОВОРНОСТ. Младите си поемат риска и тръгват по света, нямат време за губене.
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионните фондове гръмнаха, затова повишават пенсионната възраст. Да, ама като дойдат новите по опасни азиатски щамове на КОВИД 19 и в градовете настане мор... Само на село тия, дето отглеждат кокошки, коза, прасе, и сеят картофи и зеле в двора, май ще имат шансове за оцеляване ? А, и пушка не е зле да имат, за бандити и вълци. Ще видим. Предвидливите отрано си правят домашното. Неподготвените стават жертва. Вълкът е с дебел врат, защото сам носи агнето на гърба си.