Любен Дилов: Радев има пряк интерес от перманентна парламентарна криза

Според него заради президента не се е съставило правителство
23 яну 2023 22:08, Йоана Цонева
107
Любен Дилов: Радев има пряк интерес от перманентна парламентарна криза
Снимка: БГНЕС

Човекът, който има пряк интерес от перманентна парламентарна криза, е Румен Радев. Вече две години България е президентска република. Това заяви депутатът от ГЕРБ Любен Дилов - син, цитиран от БНР.

По думите му внасянето на искане за свикване на референдум за обявяване на президентска република не е нещо ново.

"Всъщност ние реално сме в президентска република вече две години. Ако смятате, че е много добре, това ще бъде. Така ще изглежда една президентска република. Искането предвижда това, което прави президентът и в момента. Назначава министър-председател, назначава министри и те не се отчитат пред никого", каза Дилов.

Още по темата
Той добави, че министрите, които идват на изслушвания и парламентарни питания го правят само от добро възпитание.

Народният представител коментира и темата за третия мандат. Когато беше ясно, че ако Христо Иванов предложи кабинет той ще бъде избран, Радев направи така, че мандата да отиде при БСП, където беше сигурно, че няма да се състави правителство, уточни Дилов.

Според него поглъщането и разпиляването на БСП е стратегическа цел на държавния глава. Радев пробва с "Продължаваме промяната", но те вместо левица се оказаха леваци и не можаха да му изпълнят проекта, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Пръдлев направи услуга на Бойко.Ако беше избрал ДБ щеше да има правителство, което да разгледа референдума и вероятност за Велико народно събрание. Но Бойко го подведе. Ха ха ха и пръйдлев наивен хооп закачи на куката. Айде на избори. Бойко точно тва е искал Айде сега референдума в канала с итн, ПП, ДБ,че и Възраждане. Пръйдлев загуби заради арогантността си. Яж мумук ся
51
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно е прав!
50
10
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Много е заблудено момчето.Не мисли преди да говори.Президентът максимално дълго забави връчването на мандата,за да успеете да направите правителство.И въпреки това сформирахте едно голямо НИЩО.
49
11
 
17
 
! Отговори
Слепок преди 1 година
Ако го чуе баща му ще се обърне в гроба, ще стане и ще го удуши със собствените си ръце.
48
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъфлещия,и той стана голем политик.Държавната ясла е хубаво нещо.
47
11
 
20
 
! Отговори
i'm преди 1 година
Абе на вас безделници депутатски президента ви е виновен, че хората не искат да гласуват. Той направи житова в тази държава абсурден за 33 години демокрация. И пак президента принуди 3млн да живеят и работят извън България. Ако някой е за бесилото, това сте вие депутатите. Тия 240 шоролопа в това "Народно" събрание сте за бунището!
46
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Какви комсомолци е създала Партията,все вдъхновени капиталисти,и вдъхновени демонократизатори...Няма ли за пикантност да пусне някой бисер за паметника на съветската армия,да знаем всички дали не му пречи нещо на правилния говор?
45
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече от петдесет процента беше сигурно,че при трети мандат даден на ДБ България щеше да има редовно правителство,пита се,защо Радев избра куцият кон БСП с ясното съзнание,че те няма да успеят?
44
5
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
ПОКАЗАТЕЛНО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТ ЗА ДВЕ ГОДИНИ!!!!!!15 ПЪТИ ПО СКЪП ТОКПО СКЪПА ХРАНАПЕТРОЛЗАЕМИ 15 МЛРДА ЕВРОФАЛИРАЩИ ФИРМИПОЛИТ КРИЗАТВА Е РАДЕВ АЛА ПРЕЗИДЕНТА
43
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ви е виновен, направете си правителство и управлявайте. На кривата ракета космоса и е виновен.
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев създаде и превъзнесе ИТН и ПП. Това е достатъчно да бъде храчен до живот. Като добавим, че Йотова го командва край
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев създаде и превъзнесе ИТН и ПП. Това е достатъчно да бъде брачен до живот. Като добавим, че Йотова го командва край
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камене, много жалко, че точно ти искаш прозрачност, приятелю! Не ме настъпвай по опашката! с това предупреждение кметът на бандата ГЕРБ се обърна към бившия пиар на партията Камен Андонов, който днес на сесия разпердушини идеята на градоначалника да си назначи контролиращи комисии върху 20-милионния заем за асфалтиране на улиците в града и селата в опит за ново пълнене на чекмеджетата.В комисиите, според замисъла на кмета, трябваше да влязат верни чиновници от неговата администрация, кметове на села и общински съветници, а на практика те щяха да бъдат назначени, тъй като трябваше да полу
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев сложи 2 тотални недоразумения - на финансите и енергетиката
38
2
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Никаква
37
5
 
10
 
! Отговори
Фатмак си е Радев преди 1 година
... очевидно е!
36
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу зеленият чорап. Само ЦСКА
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой бламира Лоестият крадец,кой влезе в конфликт с партията"майка",кой бламира любимецът си *** Кире,кой е автора на разводняващият нов проект на Янев,кой даде третият мандат на куцият кон БСП, ама аз освен за един,за друг не се сещам-Радев!
34
5
 
7
 
! Отговори
Ето какво правите преди 1 година
"Триковете на ГЕРБ: Пробита фирма със 7 нарушения лапна 1 млн. в Шумен"
33
7
 
4
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тоя кога, ще се научи да говори... ===))) аман от пеперудки...