Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите

48-ото НС оставило много несвършени задачи
Обновена: 24 яну 2023 10:28 | 24 яну 2023 10:28, Камелия Цветанова
150
Нинова прогнозира: Основният ни опонент сега е апатията на избирателите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като върна неизпълнен третия мандат, лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че основният опонент на левицата в предстоящата кампания преди предсрочните избори е апатията на избирателите.  

„Виждаме в хората умора от избори, апатия към политическия живот и за нас това е основният опонент в кампанията и основната ни цел е да убедим хората да гласуват, защото чрез техния вот ще се реши тяхното бъдеще, не нашето. Ние сме готови за кампания“, коментира тя.

Още по темата

Според нея ще има разлика в конфигурацията на следващия парламент в сравнение с 48-ото Народно събрание.  

Нинова очаква 49-ото НС да излъчи редовно правителство, защото политическата криза се е задълбочила твърде много, а тя е в основата на останалите като социалната и икономическата.

А кога трябва да бъде разпусна този парламент, Нинова обясни, че Конституцията не определя конкретен срок, но според експертите това трябва да стане възможно най- бързо.

„Другото би било по ръба на Конституцията, но това ще го реши президентът“, коментира тя.

Нинова добави, че парламентът не е успял да приеме важно законодателство като бюджета за настоящата година, законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, които са важни за следващите десетилетия и съдебната реформа която е ключова.
 
Относно искането на ИТН а президентска република, соцлидерката припомни, че БСП винаги е била за парламентарна и тази позиция не се променя.

Нинова коментира още, че не смята нереализирането на третия мандат като провал за левицата, защото и ГЕРБ, и ПП с много повече депутати, не се справиха със задачата.

„Мисля, че нямаше партия в този парламент, която да успее да реализира третия мандат“, призна тя.

А относно решението на БСП да не влиза в коалиция с ГЕРБ,   Нинова обясни, че този въпрос ще се реши на престоящи конгрес на БСП, ако изобщо бъде повдигнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Тая се нацелува с мутрата от Банкя, обещаха си дружна коалиция и връщане на мафията у нас, па тръгнала да търси избиратели.....
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До България над Всичко... МноО извинявай , но Нинова е капиталистка , нищо оПщо с БСП , КОСТОВ ИВАН , Я НАТРЕСЕ В БСП за д го срине , и се пУлУчи , БСП отива зад борда , с 3.5 % на следващите избори !
119
1
 
7
 
! Отговори
Социалист преди 1 година
Аз като един апатичен-социалпесимист, да ви кажа, че такъв мързел мъ е хванало да одя на избори.......
118
0
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 1 година
Коментарите за пророкуванията на Нинова са интересни. Искам да поздравя приятелите ми от Първата инвестиционна банка в жк-то Дружба. Те винаги ми искат личната карта, но пък после ми я връщат. Честита да им е Новата 2023 г.
117
0
 
6
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
""" Мадам Н. - Основният ни опонент сега е апатията на избирателите""" ------ И коя е причината за "Апатията" на избирателя, бе, "Мадам Н"??? Знаеш ли я или ние да ти я кажем???
116
5
 
6
 
! Отговори
България над Всичко преди 1 година
Бъдете сигурни че, така не мога да ги понясям тия Руски Пенюги. Много Ще се радвам да не влязат изобщо в следващия парламент.
115
0
 
10
 
! Отговори
Апатия ще има преди 1 година
Бъдете сигурни!Като тих протест за несбъднатата България,за откраднатите мечти на всички нас и заради покварата и безвремието в което живеем.За това е виновна цялата политическа класа на "прехода",която така и не разбра,че най-важното нещо е доверието...а за излъганото доверие се заплаща...скъпо!
114
0
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
няма ли поне един разумен журналист който да попита тази жена, коя е причината за тази апатия??...
113
0
 
7
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Не става въпрос за апатия, а за абсолютно недоверие в политическата система. Нинова, както винаги, много греши, подобно останалите политичекси лидери. Недоверие! Ние не сме апатични, даже никак, но няма как да ви се доверим и с право. С една дума, самите избиратели, искат не смяна на лицата в партиите, а на цялата политическа система. И докато това не се осъзнае, ще вървим от избори в избори!
112
0
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Не апатията,а червените линии са големият ви опонент. Нас не ни интересуват вашите червени линии,интересуват ни България и българите и понеже след над 30 години "демокрация"(сиреч ограбване на народ и държава) сме на първо място по бедност,ние няма как да припознаем някоя от съществуващите до днес партии,за която има смисъл да се гласува.Това отблъсква хората и няма вяра в тъй наречената ви "политическа класа".
111
0
 
5
 
! Отговори
А кой ли е виновен преди 1 година
за тази апатия? Питам за един приятел.
110
0
 
1
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
Никога не съм гласувал по -активно, и само за ПП.
109
1
 
8
 
! Отговори
Апатия? преди 1 година
Ами че разкарайте се от власт ти и всичките инако боядисани в парламента и ще видиш небивала активност, нагла тетке.
108
0
 
2
 
! Отговори
оракул преди 1 година
Да, точно такао, основния ви опонет е апатията на избирателите! Не знам дали се чува какво говори, ами и не мисли ! Подложи се на най големия мафиот от Банка, сега той ще и гледа сеира! Жалко е за хората, които поддържаха партията1То бива, бива предателство, ама всяко такова трябва да има граници!
107
1
 
15
 
! Отговори
Никой не искаме преди 1 година
Призовавам всички нормално мислещи хора. НИКАКВО ГЛАСУВАНЕ! ПЪЛЕН БОЙКОТ! АЗ навих цялото семейство да не гласува. За тези врагове на народа не трябва да се гласува. Башибозуците са аматьори в сравнение с тия, дето разсипаха държавата и ни докараха до просешка тояга. Такава беднотия не е било никога. Тотално разграбена и приключила държава. Дъното на дъната, благодарение на враговете на България, сред които и тази на снимката.
106
0
 
16
 
! Отговори
memfis преди 1 година
Апатията в Бг избирателят се поражда от личности като вас ,др,Нинова ,хората са отвратени от наглото и беацеремонно поведение което демонстрирате ,егоизъм и нарцисизъм е равно на фашизъм е ако не се познаете в тези думи ,тогава си сменете огледалото!!!
105
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Апатията на избирателите я направиха тези които ги избирахме , и които сядайки на креслата в парламента забравиха за народа чиито интереси не съвпадат с тези на депутатите и министрите . Причините за апатия са много. Изход не се вижда и процента на негласувалите ще е не по малко от 80 %.
104
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Правителството се оказа вредно - когато е политическо и няма контрол, 12 години ГЕРБ се подигра на всички нива. Както и да е - хората някак оцеляха, ама си беше приключение. Че и се подиграваха. Съмнявам се да има друг вариант - освен - да избутаме поне няколко спокойни години.
103
0
 
10
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
апатията не е опонент...причината за тази апатия сте вие политиците, които не правят нищо за просперитета на България и народа и мислят само за личните си интереси...
102
5
 
8
 
! Отговори
D преди 1 година
Ако станем президентска република това е най-добрия вариант. Ще забравим поне тези 240 медузи и още 1000 малки около тях.