Проф. Маринов: Тънките бакалски сметки пречат да има управление

По думите му най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите
24 яну 2023 10:01, Йоана Цонева
24
Проф. Маринов: Тънките бакалски сметки пречат да има управление
Снимка: БГНЕС

Проблемът с управлението идва от това, че опитите за някакво обединение около приоритети се взривяват от тънките бакалски сметки на партиите. Партиите се боят да влязат в различни комбинации, които наистина са токсични. Това заяви председателят на стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов пред bTV.

По думите му президентът бил длъжен да даде шанс на партиите да съставят правителство, като те не се справили. Румен Радев няма проблеми с българските социалисти, а има влошени отношения с една част от ръководството на БСП и нейният председател, посочи Маринов.

Според него държавният глава няма как да премълчава неща, които са откровени неистини, изречени именно от лидера на БСП - Корнелия Нинова. Най-голямата заплаха за парламентарната република са партиите. Нека да съберат конституционно мнозинство, да променят Конституцията, но преди това да съставят правителство и да управляват. Имаме само приказки, а не способност за действия, коментира проф. Маринов.

Още по темата
Той добави, че ще се премине към президентска или полупрезидентска република, което не отменя задължението на партиите. "Гълъб Донев си върши работата, уравновесен и спокоен човек. Той успя да превърне правителството в един сплотен екип", оцени проф. Александър Маринов работата на служебния кабинет.

Той смята, че няма да има драматични промени в състава на служебния кабинет на Гълъб Донев-2. Ако целта на един служебен кабинет е да блесне за политиката, не е колегиално нито към президента, нито към гражданите, каза още проф. Маринов.

Шенген, Еврозоната и присъединяването на България в ОИСР остават ключови приоритети на служебния кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма заблуда е, че мандат даден на ДБ щял да бъде успешен. Да се даде на ДБ е все едно да се даде на ПП, а видяхме какво стана като втория мандат отиде в ПП. ГЕРБ-СДС са в изолация и това засега не се променя, колкото и да се опитват да разделят ПП и ДБ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме промяна и съд за мутрите.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичкото демокраДи зловонят по медиите ! От тях идва страшната заплаха за България
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрите ги създаде СДС, а сега СДС се обедини с творението си, но в подчинено положение.
13
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Всичкото агенти на бившата ДС днес са професори и зловонят по медиите ! От тях идва страшната заплаха за България !
12
1
 
2
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 година
Нали искахте промяна? От какво ревете сега?
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маринов е бивш член на ВС на БСП от 1996 г. , кредитен милионер. Сега е борец стещу мутрите, които неговата партия създаде.
10
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не са тънки сметките а много дебели всеки иска да е във властта и да свие колкотоможе повече от траншовете от ес за тях е цялата олелия така че с хартиената бюлетинапостигнахме ниска изб активност и нови избори през есента до два мандата в нстова да се признава трудов стаж на турските терористи беше голям позор и нямада се забрави
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИСКАХА ВЛАСТТА! ВЗЕМАХА Я! ГОДИНИ НАРЕД ПРАВЯТ МИЛИЦИОНЕРСКИ НОМЕРА НА ББ!ДВЕ ГОДИНИ НЕ НАМЕРИХА ЕДНО НЕЩО!САМО ИЗРЕЗКИ ОТ ВЕСТНИЦИ НА ПРОКОПИЕВ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ ТАКИВА ПЛАТЕНИ ЗЛОБНИ ГАДО...ВЕ!СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗНАЯТ ЛИ КОГА Е АПРИЛСКАТА ВАКАНЦИЯ? ДА ИМ ПОДСКАЖА АТ 1 АПРИЛ И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ МЛАДИТЕ ЩЕ ОТВЕДАТ ДЕЦАТА НА ПОЧИВКА/ РЕЗЕРВАЦИЙТЕ ВЕЧЕ СЕ ПРАВЯТ/ИЛИ ПРИ БАБА И ДЯДО ИЛИ НА ВИЛИТЕ!КОЙ ЩЕ ПРОВАЛИ ВАКАНЦИЯ НА ДЕЦАТА ЗА ДА ГЛАСУВА НА 2 АПРИЛ! ВЯРНО МНОГО СТРАТЕГИЧЕСКО ИЗМИСЛЕНА ДАТА !ЗЛИ ДУХОВЕ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА! КОМУНИСТИ ГЕНЕРАЛИ И ШКОЛУВАНИ ОТ КГБ
7
0
 
2
 
! Отговори
Попов преди 1 година
Изключително неприятен , по скоро вреден екземпляр!
6
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Егати "професора"!
5
0
 
5
 
! Отговори
Мууунчо преди 1 година
Венсеремус. Разбрахте по трудния начин, че държава се руши лесно, но трудно се гради
4
0
 
1
 
! Отговори
Адам преди 1 година
Нищо ново под слънцето още след Освобождението борбите за власт са такива, тънките сметки носят много печлби, но какво от това много българи вече са чужди поданици, много ще напуснат БГ тогава партиите ще са рзпустнат,защото ням кого да скубят, да не говорим за умрелите всеки ден от глад и студ.
3
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Уикипедия, Александър Маринов - Комисията по досиетата обявява за първи път името му сред сътрудниците на бившата Държавна сигурност като съдържател на явочна квартира през периода 1983-1990 година с псевдоним Майстора с Решение 64/21.05.2009 г.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО ИЗПОЛЗВАХМЕ ВЕСТНИЦИТЕ ЗА ДАТАТА, МЕТЕОРОЛОГИЧНАТА ПРОГНОЗА И НАЙ ВЕЧЕ ЗА ЗАДНИ ЦЕЛИ ! ДНЕС И ЗА ТОВА НЕ СТАВАТ !
1
4
 
9
 
! Отговори
Глупости! преди 1 година
Най-големия проблем е размахания юмрук на Радев и подкопаването на доверието в даржавата и иституциите и. Който сее вятър - жъне бури.