Съдбата на Украйна ще се реши на фронта, а на Русия?

Попов: Сигурно е, че има българско оръжие в Украйна
27 яну 2023 22:10, Александър Попов
60

"Много ясно е, че българската военна промишленост изнасяше оръжие, а това, че българската държава не предлагаше на правителството безвъзмездно сражение, също е вярно. В края на краищата българско оръжие е сигурно, че има в Украйна", заяви председателят на Центъра за развитие на политики Константин Попов пред Bulgaria ON AIR.

"По-важното е, че се взе политическото решение, че можем да предоставим такова оръжие, защото това ни поставя на картата на Европа, на НАТО. Черноморският регион е под световния прожектор. Да се крием и да се снишаваме не изглежда добре", добави Попов.

Той смята, че руснаците не са се уплашили от "Леопард 2", но не им е приятно от факта, че Германия ще ги предостави на Украйна.

"За да може да се усвои такава сложна техника от самите екипажи, от командира, си трябва много сериозна подготовка. Изисква много сложна логистика и още по-сложно е да се изградят командири на тези танкови формирования, които да могат максимално да използват техните бойни възможности. Изисква доста време, а се говори за предстояща руска офанзива вследствие на мобилизацията, която проведоха", коментира Попов.

Той очаква тази година да бъде решителна за войната и съдбата на Украйна да се реши на бойното поле, а съдбата на световната система за сигурност и мястото на Русия ще се решават в продължение на десетилетия и там основният инструмент ще бъде икономически. Неговото мнение е, че е много вероятно конфликтът да ескалира, за да се намери някакво решение, защото сега ситуацията е патова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха *** Руснаците щте изравнят полвиния свят 🌏 даже и нас ако пожелаят какво направихте *** развалихте 100 г сьюз с Руснаците ***
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А НАТО като какъв се явява в Украйна за някакъв световен съдия ли? Защо не се намеси в Израел примерно или в Йемен или Нигерия като се явява такава "майка Тереза" за световния мир, или се явява там където има ресурси. Историята ще покаже истината.
36
2
 
1
 
! Отговори
Raya преди 1 година
До "Малко за политика": Какво ни цитирате чл.от договора за НАТО?!?! русия НАПАДНА Украйна, не НАТО русия. НАТО помага на страната Жертва. Това не ви ли е ясно?!?! А че има МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ ЗА МИР, които любимата ви диктаторска русия НАРУШИ НАГЛО, *** го ли отчитате?!?!
35
1
 
1
 
! Отговори
Raya преди 1 година
БДМП, СССР НЕ ПЕЧЕЛИ войната с Финландия. Точно обратното - губи я и спира действията си под натиска на Германия, която тогава Е СЪЮЗНИК на СССР. Именно затова и Хитлер започна смело войната, знаейки, че Великобритания и Франция ще влязат във война, а той ще има СССР зад гърба си. Това НЕ СЕ УЧЕШЕ в България.....
34
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия сама решава съдбата си!
33
1
 
5
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
4INGIZ, продължение:За уточнение, Прутската война я започва цар Петър и губи Крим. Нещо пак се повтаря историята. Накрая, изобщо НЕ учехме за 3.март.1918 и Брест Литовския мирен договор, КОГАТО БЪЛГАРИЯ ОСВОБОЖДАВА ОТ РУСКО РОБСТВО Финландия, Литва, Латвия, Естония, Полша, Белорус и Украйна.
32
1
 
1
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
До 4INGIZ.Абе ние сме били в час по история и сме рецитирали "кат Русия няма втора, тъй могъща на света", обаче в тези часове НЕ учехме за войната с Финландия през 1939, когато СССР печели, ЗАЩОТО ФИНЛАНДЦИТЕ СВЪРШВАТ ОРЪЖИЯТА(Украйна сега и помага цял свят, за разлика от тогава), НЕ учехме за Добруджанската битка, НЕ учехме за битката при село Манастир(в днешна Македония), НЕ учехме за Прутската война, и още, и още, и още...,
31
1
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Членството в ЕС и НАТО не задължава никоя държава да налага санкции на някого. Това трябва да се припомни на нашите политици. И още - съгласно член първи от Северноатлантическият договор държавите-участници се задължават, в съответствие с Устава на Организацията на обединените нации, да уреждат по мирен начин всички международни спорове, в които могат да станат страни, без да застрашават международния мир. А да даваме оръжия за Украйна означава да гасим пожара с бензин каза го и президентът Радев.
30
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съдбата на Украйна вече е решена. Нато, ще се бие до последня украинец и няма да спечели!
29
25
 
45
 
! Отговори
4INGIZ преди 1 година
Алоо "МЪДРЕЦА"-Русия се бие с НАТО не с Укрофашагите само...и не иска да убива излишно цивилни.Ама като я принудят да убива наред...НАТО ще вдигнат белия байряк.И с други преди НАТО се е случвало....или не си бил в час по история??????
28
12
 
24
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Олигархията и криминалните групировки са създадени от Бкп≈Дс≈Бсп≈Кгб≈Кремъл . Цялата олигархия е съставена само от кадри на Бсп, Дс начело с най големите олигарси братя Бобокови и дубайския наглец В.Божков черепа, които си държи част от парите в руски банки. Никой не говори за борба с корумпираните олигарси в България. Олигархията е дълбоко свързана с руските служби и техния бизнес .
27
17
 
26
 
! Отговори
Dj преди 1 година
Украйна няма да я има много скоро. Отбраната им ще се срине до месец. Не останаха балъци да се бият.
26
32
 
20
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
Аман от болни мозъци заразени от вируса Русия. Нато ако се напъне ще унищожи руската армия в Украйна за една седмица. Явно някой от вас не осъзнават мощта и силата на натовското оръжие. Силата на руската армия се оказа един мит и добре подхранвана руска и комунистическа лъжа. Бъдете горди българи, а не жалки руски лакей.
25
15
 
20
 
! Отговори
14 преди 1 година
Мразещите ЗАПАДА в България много обичат ЗАПАДНИ коли,евро,долари и западни дрехи. Никакви руски стоки у тях, а не ги и искат ако им ги дадеш.Е такива хора кой обича...
24
21
 
17
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Които сте вие дето си позволяват да говорите и пишете от името на българския народ. Двете членства в Ес и Нато на България са ратифицирани в българския парламент,а референдумите за тях са една политическа лъжа на социалисти комунисти и ментето Възраждане и техните шефове от Русия. Стига простотии и глупости писани от невежи и неграмотни хора. България отдавна е поела по пътя на Ес и Нато. Стига с тази руска намеса в европейска България и нейните вътрешни работи.
23
18
 
22
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Руснаците ще изкарат Т-34/85 и пак ще спечелят!!Тези мишлета от Украйна да помислят като се почистят складовете на НАТО какво и къде ще бягат
22
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много си малък,та да решаваш съдбата на Русия!-:) Имало я е и пак ще я има! Като започнете да ръсите глупости,та чак се забравяте
21
20
 
14
 
! Отговори
14 преди 1 година
До Има ги Донецк и Луганск в коя държава са та Украйна ги е нападнала 2014г. питам и отговор не искам.Само по това те разбирам колко акъл имаш, а се опитваш и да го ръсиш.
20
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на Европа ще се реши вече всички разбираме по джоба сиЩом минахме на дърва и въглища нищо хубаво не ни чак
19
6
 
36
 
! Отговори
Ревизоро преди 1 година
Много български олигарси спечелиха от това кървави пари /много пари/.Това са тридесетте сребърника на Юда.Знаем как свършва Юда.