Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили

Атанасов очаква коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори
Обновена: 28 яну 2023 13:47 | 28 яну 2023 13:32, Елка Василева
436
Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили
Снимка: архив, БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му и коалицията "Демократична България" (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април.

Още по темата
"Процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза Петков, който присъства на Националното съвещание на "Демократи за силна България“. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов смята, че предизборна коалиция с ПП ще доведе до силно реформаторско мнозинство, а това няма да се провали заради реденето на общи листи.

"Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политиката, политическата посока. Най-доброто решение за тази задача, който формулирах, е излъчването на управление, което е демократично и реформаторско и ориентирано с висока амбиция към Европа. Че и ние, че и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата, виждат, че страната все повече губи посока“, каза Иванов, цитиран от БНР.

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори.

"Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички", каза Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
5
 
33
 
! Отговори
Холмс преди 1 година
боя се, че на ПП и ДБ тоя път няма как да им "попълнят" бюлетини от там океана
263
4
 
19
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
тоя кюп,пп,дб,и бсп,е време да се гушнат и вкупом към ***,но е редно гешев да ги подгони
262
3
 
28
 
! Отговори
Рака преди 1 година
Опазил ни господ
261
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се има предвид, че обикновено този човек се обърква и говори обратно, да разбираме: недобрите сили.
260
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 290 Не апартамент, а апартаменти. 2 апартамента има Христо Иванов в Белгия и преди няколко дни и жена му е купила друг апартамент в Брюксел
259
4
 
39
 
! Отговори
Мариан преди 1 година
На този ***, кой му каза, че те са добрите, а другите са лоши. За 7 месеца съсипаха държавата и имат наглостта, пак да си точат зъбите за власт!!! :(
258
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, пак ли си преял с пица на кристали???
257
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо много се кефи от статията на Дивелт това, че лъжеше, преди това, че не продава оръжие на Украйна реално излъга целият български народ. Какво ще каже Кирчо за информацията, която Борисов изнесе как патрони продавани от български оръжейни заводи за 50 стотинки са купувани от украинците за 2лв. т.е. 4 пъти по скъпо къде са отивали 1.5лв на куршум .. Ако това е вярно "някой" е прибрал стотици милиони с една дума Кирил и компания са "одрали" братята украинци ...
256
4
 
34
 
! Отговори
Нов преди 1 година
С кои пари Христо си купи апартамент в Брюксел.Крад ците от ПП и ДБ викат дръжте кра деца.
255
4
 
27
 
! Отговори
Ани преди 1 година
Този е за психолог!
254
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обединяват се от страх, че валякът ГЕРБ ще ги смачка.
253
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да спрем да обръщаме внимание на подобни недоразумениякато Кирил Петков и Асен Василев, единият ***, другият тежък социопат!Ако ДБ се коалират в настоящия момент с ПП ще докажат пълна липса наполитическа перспектива и изпадане от първите 3-4 места в изборите!
252
4
 
31
 
! Отговори
Часовникар преди 1 година
Ха,ха,ха,смях в залата ! Тия не стават за но те си продължават ли,продължават да се нати скатг и да се считат за най-добрите,докато в същност са най-калпавите - от тях нищо свя стно не става ! ДОКАЗАНО !!!
251
5
 
20
 
! Отговори
Киро Парапета преди 1 година
Чета коментарите и не вярвам че толкова ме обичате. Станах милиардер. Манддръсах Лена. Завиждайтииии.
250
4
 
1
 
! Отговори
георги преди 1 година
Бягаѝ ***
249
8
 
40
 
! Отговори
Ай сектир! преди 1 година
Този още ли не е в затвора за огромните кражби, които направи с Василев и Лорер?Атанасов от бай Тошево време още ли ще се мотае ???
248
7
 
25
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
КИРО ЩЕ ВЪЗКРЕСЯВА БЪЛГАРИТЕ ЛИ ИЛИ ЩЕ ГИ ПРАВИ БЕЗСМЪРТНИ НЕ РОЗБРАХ ТУК ИМА ЕДИН ДЕТО ЯКО ЛЪЖЕ ЯКО ЛЪЖЕ ПОСПРИ СЕ ЧОВЕЧЕ ОПОМНИ СЕ ТО ЧЕ ИМА ШАРАНИ ИМА НО .....
247
3
 
14
 
! Отговори
стъкмистика преди 1 година
Прости хора много, с лопата да ги ринеш. макар че лопатата малка ще дойде...!,
246
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се емегрира, тия ако спечелят ще ни затрият. Дирекно във войната ще ни набутат.
245
6
 
28
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
КИРОООО ПРОПАДАНЕ ПРОПАДАНЕ ЗА ВАС АКО ЩЕТЕ СЕ ОБЕДИНЕТЕ И С МАЯ ПРОПАДАНЕ И ПРИ СЛАВИ ВЪН КОМИСИОНЕРИ ГЕШЕВ СПИ ДЪЛБОК СЪН И ВИЕ ЛЪЖЕТЕ НАГЛО ГОТОВИ ЗА ОЩЕ ОЩЕ КОМИСИОНЕРСКИ