Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили

Атанасов очаква коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори
Обновена: 28 яну 2023 13:47 | 28 яну 2023 13:32, Елка Василева
436
Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили
Снимка: архив, БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му и коалицията "Демократична България" (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април.

Още по темата
"Процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза Петков, който присъства на Националното съвещание на "Демократи за силна България“. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов смята, че предизборна коалиция с ПП ще доведе до силно реформаторско мнозинство, а това няма да се провали заради реденето на общи листи.

"Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политиката, политическата посока. Най-доброто решение за тази задача, който формулирах, е излъчването на управление, което е демократично и реформаторско и ориентирано с висока амбиция към Европа. Че и ние, че и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата, виждат, че страната все повече губи посока“, каза Иванов, цитиран от БНР.

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори.

"Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички", каза Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От бостана на Доган в Росенец, докъде може да се стигне с такъв катализатор - до инхибитора
303
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ не бива да бъдат допускани до властта, ако не искаме да съсипят окончателно България.
302
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните изядоха за 7 месеца излишък граден 12 години от ГЕРБ и Бойко. Още месец-два и щяхме да обявим държавен фалит. Тези така са били и в частния си бизнес. Всичко е карано към фалит.
301
2
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Упазил Бог от таквиз ,,добри сили" - крадливи и нагли мекерета! Народе беден, докога ще ги търпим?!
300
2
 
19
 
! Отговори
Мдааааа преди 1 година
Опазил ни Бог от такива "добри сили". Добре че нямат никакъв шанс да управляват след голямото ***.е на ***-Кокорчивото правителство... Да не говорим, че ще се изпокарат за места още при съставяне на общите листи. Политиканстващи шарлатани.
299
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро шоумена защо още не е в Централният Софийски Затвор а говори за обединение с този и онзи???
298
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори руската пропаганда не успя да направи САЩ толкова омразни на българите и да опорочи българските медии, както Херо Мустафа. С инсталирането на ПП, начело с нарушителя на българската конституция Кирил Петков, тя създаде хаос от омраза и съсипия в държавата. А медиите послушни и страхливи, отдалечени от истинската журналистика.
297
1
 
7
 
! Отговори
Dj dance machine преди 1 година
Днес някои прави мръсотии утре тои щее в същото положение.Господа не забравяйте утре може да се окажете в моето положение правете каквото искате всичко се връща на тоя свят
296
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията се настани във властта с инсталирането на ПП,ДБ,БСП,ИТН в управлението. Мутрите с бели якички си купиха цели партии/ДБ,ПП/ и политици/Петков, Василев, Гюров, Присто Иванов, Настимир Ананиев.../. Главни спонсори са Нексо, Прокопиев, Цв.Василев, черепа, Бобокови, Маджо...и останалата червенасволач. Опитаха се да овладеят държавата и да перат руски пари, да криптират реални държавни пари, чрез БНБ, като поставят за гуверньор Гюров. Добре, че се скараха с ИТН, които ги свалиха.
295
0
 
24
 
! Отговори
Буч преди 1 година
Къде е оня рапер дето зарибяваше няколко поколения с леки наркотици в песните си и сега се прави на комсомол- будист,пацифист -нон-стоп индийски филм.
294
1
 
15
 
! Отговори
Джурасик П-но Парк преди 1 година
Лошото на това да си лягаш с подчинени е ,че все те лъжат, че си много добър тиранозавър палав... добър, добър колко да си добър колкото пенсионер на две мастики.
293
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разсипия, грабеж, продажност, лъжи и некадърност. Тона е ПП.
292
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро на страната на историята. Или, да живее международното положение. Ако искате да слушате изрази без всякакъв смисъл, слушайте Кирил Петков ПП, Киро просто така известния.
291
0
 
24
 
! Отговори
Безполезни сте! преди 1 година
Тия само ланкат като мормони говорят некви работи от две години и резултата е на лице,не ни взеха в шенген щото Киро орева цел свят че сме тровили с една каса домати цела Европа.... две години само негативни резултати във всичко то бива бива ама това е рекорт за бреда и безполезно говорене на празни приказки.Само лъжи и то все полезни лъжи от патриотизъм.От патриотизъм погазиха конституцията от патриотизъм купуваха гръцка газ дето гърците я вземат от Турция. Радев поне махна гърцкия прекупвач...
290
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто пак обърка "думичката". Може би защото :" татко му каза". Или поради "куролацията".
289
1
 
28
 
! Отговори
Добри Добрев преди 1 година
Ти за ,,добра сила" ли се мислиш,чадо?Тогаз направи нещо добро-стегни си багажа,и,от където си дошъл.
288
1
 
26
 
! Отговори
Шумкари демократи преди 1 година
Само не знам тия комсомолци защо преставляват демократичната общност.Бивши доносници,деца на доносници и крадци на едро се върнали да продължават заветните дела на комсомола кражба до последно и винаги заедно със силните за деня ....
287
1
 
24
 
! Отговори
Киро дънера преди 1 година
Тия една дупка немат запълнена освен на Ленчето ,и се правят на способни единствено в далавери и комисионни са добри за народа само зло дойде от тях.Тока го правим с местни ресурси и старо руско ядрено гориво ,Газ за ток в БГ не се ползва,а обвързаха цената на тока с газа и тя е завишена спеколативно с 800% от там и инфлацията дето ни изяде 30% от доходи и спестявания .Сега следва жътва на имоти с комбайната-висока лихва + стегнация...
286
0
 
25
 
! Отговори
Майстори преди 1 година
Направиха 40 милярда дълг сега искат още толкова.Всяко Бг семейство в момента дължи 20 000 лв на кредиторите тези пари ще ги вземат нема мърдане.Кредиторите назначиха Киро и Асен да им трупа кредити бонусите са с койни не с чували за смет.
285
1
 
24
 
! Отговори
Роко2 преди 1 година
Ленчето е тука цъка минуси на всички дето сте анти Киро ,докато баджото лъска плочките в банята.