Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили

Атанасов очаква коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори
Обновена: 28 яну 2023 13:47 | 28 яну 2023 13:32, Елка Василева
436
Петков: С обединението на ПП и ДБ започва обединение на добрите сили
Снимка: архив, БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков определи като първа стъпка на голям процес обединението между формацията му и коалицията "Демократична България" (ДБ), които преговарят за общо явяване на изборите на 2 април.

Още по темата
"Процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна държава, да бъде просперираща, започваме голямото обединение. Това, което ще видите е, че следващите три месеца този процес ще продължи като една лавина", каза Петков, който присъства на Националното съвещание на "Демократи за силна България“. Партията като част от коалицията ДБ обсъжда общото явяване на изборите с ПП.

Съпредседателя на ДБ Христо Иванов смята, че предизборна коалиция с ПП ще доведе до силно реформаторско мнозинство, а това няма да се провали заради реденето на общи листи.

"Аз не очаквам листите да бъдат определящи. Определяща е политиката, политическата посока. Най-доброто решение за тази задача, който формулирах, е излъчването на управление, което е демократично и реформаторско и ориентирано с висока амбиция към Европа. Че и ние, че и гражданите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата, виждат, че страната все повече губи посока“, каза Иванов, цитиран от БНР.

Другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов очаква подобна коалиция с ПП да доведе до спечелване на предстоящите избори.

"Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство след изборите, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори. Ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове на страната, не трябва да допускаме служебната власт, или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, за известни на всички", каза Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
60
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, да си жив и здрав, вкарай ги в затвора всички престъпници, които си разделиха милиарди, а бабите ми умряха с ниски пенсии. Съсед съм на "професор" Константинов с умрелите гласоподаватели, чакам с нетърпение да го арестувате!
3
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че ДБ са били нещо пивече от решителното стъпване на един плаж, което така и не капитализираха в нещо повече. Коалирането с ПП е техния край. Да се коалираш с изоаднали псевдополитици не носи капитал. Четете ПОНЕ коментарите тук и социолози не ви трЕбват
2
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя се преоблече в бяла премяна......Все едно не помним какви бяха ПП и ДБ до вчера.
1
5
 
65
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Започва се нов комедиен сериал който искрено да посмее потъналия в затруднения българин.