ПП: Да се преборим с корупционния модел в България

С ДБ правим антикорупционно обединение, каза Христо Симеонов
30 яну 2023 12:24, Анисия Иванова
65

"Демократична България" обяви, че започва преговори за общо явяване на парламентарните избори заедно с "Продължаваме промяната".

"На Национален съвет взехме единодушно решение да дадем мандат на г-н Петков и г-н Василев да водят преговори за явяване с общи листи на предстоящите избори. Считаме, че е време за обединение на усилията на всички политически сили и неправителствени организации, за да се преборим с корупционния модел в България. Готови сме да се преборим със старото и да тръгнем по пътя на една просперираща България", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Симеонов в студиото на "България сутрин".

По думите му няма как да се определя подобна политика като проба, тъй като те са готови да поемем своята отговорност.

"Всички очакваме да бъдем представлявани от експерти. Когато стане въпрос за избор на представителство на това антикорупционно обединение, ще бъдат избрани подходящи хора, които ще изведат страната на по-ново равнище", подчерта Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатите единодушно решиха, че учебниците за всички ученици стават безплатни от учебната 2024-2025 г.

"По този начин чрез закона гарантираме равен достъп на образование на всички ученици, независимо от техния социален статус. На първо място - трябва да осигурим на всички един учебник, от който те да се учат. На второ място - ако един учебник струва приблизително 15 лв., представете си 10 учебника. Разходите на родителите може да достигнат до 500-600 лв. Даваме възможност да направят образователни абонаменти, да закупят книги. Критиката, че се учи единствено от книжен учебник, не е обективна. Даваме възможност електронният вариант на всеки учебник да се ползва безплатно", коментира Симеонов.

Народният представител от "Продължаваме промяната" изтъкна, че успели да променят приемането на стратегия в образователните институции за 5 години.

"Защото гимназиалният етап на образование включва интервала от 8-и до 12-и клас. В рамковите учебни планове на всяко училище могат да бъдат включени профилирани предмети и факултативна подготовка по определени предмети. Даваме възможност още от входа на дадено училище ученикът да знае какво ще получи като подготовка на изхода", каза още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
15
 
! Отговори
кака Лена преди 1 година
Мене не ме гледайте...я зе ка съм се уредила с мъндръсанььеее...корупцията е под моето ниво !!!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С кой корупционен модел? Първо почвайте с вашия и после с на другите. Ама, вече ви видяхме как борите корупцията - чуждата с вашата корупция.
26
3
 
8
 
! Отговори
ква корупция,бе преди 1 година
Въведете ред с ясни и точни правила в администрацията,и всичко ще е на ред!Не мога да чакам 3 месеца за справка,която се прави за 5 минути!Като дам 50 лв и справката е готова на минутата!Това направете,а не да си чешете езиците!Хаплювци!
25
2
 
15
 
! Отговори
мъндръсанПАРАПЕТ преди 1 година
ЗА мен ще има ли бонуси...?Трябват ми пари за да си подкастря мустаците...
24
2
 
18
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ТЕЯ ДОБИЧЕТА ЩЕ СЕ БОРЯТ САМИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ.
23
3
 
19
 
! Отговори
рънътаПРАИборбътъ преди 1 година
ПП"Шарлатани"....30% за газовите посредници...аферата Джеймкор...Нексо-биткойни...и е.ахме маматъ на корупцията...
22
0
 
5
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Нека мазните борби започнат сега...МАЙНАТА и на корупцията!!!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да преборим корупцията с корупция!
20
3
 
19
 
! Отговори
Ха преди 1 година
И да сложим вашия модел-нагло и безочливо крадене и да продължавате да викате: Дръжте крадеца!
19
3
 
15
 
! Отговори
Киро Парапета преди 1 година
Чета коментарите и не вярвам, че толкова ме обичате. Станах милиардер. Манддръсах Лена. Завиждайтииии.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко за учебниците? Хвалят се с това, което от БСП бяха предложили? Не!
17
2
 
15
 
! Отговори
дяда яга преди 1 година
гОрките.схващат,че излъгаха толкова хора че са различни от Герб, ама като получиха власт, така бързо започнапа да я консумират,разбирай го като комисионерстват,че даже наглите гербаджии се изумиха от такива мащаби.Какво говоря.Подозирам, че менторите от Посолството са били изненадани.И сега от зор ги карат да се обединят.ПП и прочие атлантици ни ги насаждат именно за да изпълняват безпрекословно заповеди в интерес на САЩ..и същевременно дългосрочно.Само че тези преиграха. ХОРАТА ГИ ВЪЗНЕВИДЯХА.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде го Ицо азартя дето викаше "*** никога нема да имаш хемороиди". Нали и той стана общественик. Някой да помни да е предложил някой законопроект, някаква инициатива. Само дето в началото нахрани ***.лия и млъкна. Май парите запушват устата на всички
15
0
 
12
 
! Отговори
Бименов преди 1 година
На тези грам вяра нямам. Те са ШАРЛАТАНИ.Вие вярвате ли на ШАРЛАТАНИ?
14
0
 
3
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
кой се пребори с путлерофашизмъ ще се пребори и с корупцията.
13
0
 
12
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Пъпъ че вие сте част от този модел защо кого лъжете я вижте какво сътворихте тук и кой ви сърба попарата обикновените българи безсрамни наглеци излезли и лъжат Вън Вън Вън
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я да се скриете. Почти фалирахте държавата, а сега пак напирате да се пласирате. Основателно ви нарекоха мошеници. Използвате всякаква машинация са извлечете някаква изгода.
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каза кой Дамаджаната с апартаменчичи, Кирчоу с помощите за милиони за укр. и лъжите ли, Асан с кредитите за милиарди, Сабрут с назначенията на негови хора, гелосания с кражбите от спорта, Насти нексото ли. Кой от тия моралисти се изказа. Кой от новия морал в политиката ги ръси тия.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще го преборите, като сте част от него?
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани-циркаджии-лъжци къде сте тръгнали.