48-ото НС - поредното с кратък живот и без изход от кризата

Партиите направиха равносметка за свършеното
21

В последните часове на 48-ото Народно събрание партиите направиха равносметка за свършеното.

Силно фрагментиран парламент, денонощни заседания и междупартийни нападки белязаха 48-ото Народно събрание. Поредното с кратък живот, което не успя да намери изход от политическата криза.

"Най-важното е, че това Народно събрание започна да възстановява политическия диалог между отделните партии, което е стъпка за разрешаването на политическата криза", коментира Тома Биков от ГЕРБ.

"Факт е, обединихме различни партии и в името на определени законопроекти", сподели Цончо Ганев от "Възраждане".

"Със смесени чувства съм към този парламент. Не можа да се състави редовно правителство", припомни Румен Гечев от БСП.

"Той не успя да свърши най-важното - да излъчи редовно правителство", коментира Петър Чобанов от ДПС.

Въпреки прогнозите, че и в следващия редовен парламент разпределението на силите ще е подобно, новата коалиция от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще промени политическата ситуация.

Твърде вероятно е към новата коалиция да се присъедини и отлъчения от БСП - Явор Божанков. "Това е въпрос, който ще му бъде зададен в следващите седмици, отговорът ще стане ясен до края на месеца ", поясни Васил Пандов от "Продължаваме промяната".

"Такъв модел е правилен, аз имам място в него, какво - не мога да кажа, защото такъв разговор не сме водили до момента", каза Явор Божанков.

А в очакването на изборите - депутатите призоваха гражданите да гласуват.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Румен гечев преди 1 година
РГ е със смесени чувства за този парламент. Ами да, не можа да се нагуши още с пари, а пък като го обявиха и за наблюдател, който се е корумпирал в Русия е ясно. Не можа да лъже дълго, но за това пък доста сполучливо избирателите си.
11
0
 
4
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
За политическата криза и краткия живот на поредното НС са си виновни лидерите на партиите. Както и президента Радев. Колкото и избори да има, него отново ще го заболят глъвата и ръцете от мислене и връчване на мандати. Така е в демократичните държави. Щом като тези от НС не могат да си изберат правителство, не са им виновни избирателите. Които, между нпрочен изобщо не искат да гласуват. Като справка, на последните поредни парламентарни, не гласуваха около 60 % от хората.
10
0
 
6
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
Равносметката е, ЧЕ СЪМ ОТВРАТЕН ДО ПОГНУСА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ/ДЕПУТАТИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! И не е вярно твърдението им, че народа се е изморил от многото избори. Истината е, че избирателят е ВЪЗМУТЕН и РАЗОЧАРОВАН от всичките им "ДЕЙСТВИЯ В ИМЕТО НА НАРОДА"!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48-ото НС с кратък живот, но достатъчен, за да насипе милиарди в паничката на Началника-Хегемон.
8
1
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Всички заедно не могат да стигнат Рашков по брой имоти.
7
1
 
7
 
! Отговори
Дано преди 1 година
обединени ПП и ДБ да имат по-малко депутати. А най-добре е въобще да не влязат. Пак само ще саботират работата на Парламента. От тях нищо градивно не видяхме. Само съсипия.
6
0
 
10
 
! Отговори
Мими преди 1 година
Няма по-голям душманин на света от политик-българин. На чуждите гъзодавец, на своите жесток изедник.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненавиждам ченгетата от соца, които съсипваха държавата десетилетия наред и сегашните некадърници, техните деца, и внуци. Те ме отвращават.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подмазват се на Америка, само и само да ги оставят да си правят каквото си искат с държавата и народа. Като начало - да крадат без страх и ограничения държавата си.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напълно ненужно 48 НС, само разходи за народа. Всички са едни и същи маскари, по време на криза въобще не направиха нищо за хората. Проклети да са, ще увеличават минималната от догодина, а техните ги вдигат на мига. Народни изедници са тези.
2
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Простата истина е, че нито една партия не иска да управлява по време на криза защото трябва да се взимат трудни и неудобни решения. Ще се изчака в политическа криза да отмине икономическата криза, да свърши войната в Украйна и когато потекат европари към България по проекти много бързо ще се сформира правителство и ще се продължи по позната схема: европроекта става джоб пара, от време на време огризки за данъкоплатеца и така до следващите избори!
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек всички дето плюха Бойко в хор са полезни диоди на кремълските пионки тука. И колкото полезни, толкова некадърни и бездарни