Още едно дело между депутати: Асен Василев съди Делян Добрев

Делото още не е насрочено, разменят се книжа
1 фев 2023 16:52, Нели Христова
28
Още едно дело между депутати: Асен Василев съди Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Асен Василев съди Делян Добрев за клевета, съобщават от "24 часа".

Делото още не е насрочено, разменят се книжа. Искът на Василев към колегата му от парламента е за 250 хил. лв. Първо ще бъде разгледан частично - за 25 100 лв., колкото е границата, за да се гледа делото в градския, а не в районния съд. По същия начин Кирил Петков съди Бойко Борисов за половин милион, но частичният иск е за 10 хил. лв. и затова е в Софийския районен съд като първа инстанция.

Делото на съпредседателя на "Продължаваме промяната" срещу депутата от ГЕРБ е за серия от статуси във фейсбук и медийни изяви. В тях съученикът му от Математическата гимназия в Хасково нарича Василев и съпартийците му "измамници с бели якички", които са нанесли щети за милиарди, парите на държавата изтичали към Путин и "вероятно към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки".

"Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!", призовава Добрев във Facebook, защото Асен Василев се тръшкал за прогнозите на ЕК.

"В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!", е друг пост ан Делян Добрев в социалнат амрежа, който според Василев е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", а делото отново е в Софийския градски съд. Така серията от граждански искове между политици продължава. Освен тези дела Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков.

Слави Трифонов също води дела срещу Петков и Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По правило всеки чужд гражданини може да бъде съден в коя да е чужда държава. Има предложения гъзовите убосници да се предадът на съд в Дагестан дека убао да гя подложат на бойстриганеиебанье до кът по главите поникната червени комунистически косми
17
0
 
1
 
! Отговори
Белугата мило същест преди 1 година
тия двата щрудела завити в хърваТските им дипломи да бъдат проводени по дълбоко в аналнитеАнадолски географии за кво да е ама ич да се невръщат. Особенно това по-белото даже може и да го продадът гъзовияхарем на некой белодупестдонаебец
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асенчо розовите прашки,голяма работа си ша знайш,пълен не Фел ник
15
2
 
8
 
! Отговори
Асен Василев е аут! преди 1 година
Дойде моментът в който българският съд да обяви гръмко своята независимост и нулева толерантност към мошениците, шарлатаните Асен Василев и Кирил Петков!
14
6
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Абе Асенчо, уж учено момче, умно, а не знае кой в България държи съда и прокуратурата! Пожелаваме му уапех в делата.
13
4
 
6
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
А тези двамата палячовци няма ли да започнат други да ги съдят? Защото те, и особено Пу.тков са изтекли толкова много лъжи и клевети, че не знам дали ще ни стигнат съдиите.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами Бойко да съди шарлатаните за 9 милиарда дето изчезвали всяка година. Или нежния кокорчо забрави какви ги плещеха докато се доберат до софрата.
11
2
 
5
 
! Отговори
Новинар преди 1 година
Е,и ? Има ли някой осъден и платил ли е присъденото ? И колко е платил ? Абе, нещо като информация или всичките новини са талаш и то мокър !
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хехе днес един друг Василев и бивш министър заради фискалния резерв нарече този Василев луд с картечница та него нЕма ли да го съди.
9
2
 
8
 
! Отговори
Цивилизационно преди 1 година
Във всяка цивилизирана страна този биха го подтиквали към вратата с ръка и със забележката - помислете още веднъж! Т.е. глей си работата и не ни занимавай повече!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко изречение може да се обърне като велурена ръкавица. Сега опакото става лице, като нищо.
7
4
 
12
 
! Отговори
Правилно би преди 1 година
било Добрев подаде сигнал към главния прокурор, а не да пита депутатите ако има данни и доказателства. Сега съдът ще се занимава с това кой какво казал вместо с това кой какви пари е откраднал.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по западен образец - съдят се за всичко за което се сетят, те геййчетеата така правят. Сега си помислете какво точно направиха тези двамата за БГ и народа - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.
5
3
 
17
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Асене ходиш ли на магазин виж цените които докарахте на българите сред вашето вилнеене из държавата стоки услуги горива всичко увеличено многократно и отговорност от никого системата когато се смени тогава ще има отговорност сега по комунистически колективна безотговорно ст Докога
4
4
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Делото ще се гледа на 2 ри Април.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Гей съвсем изперка Съди всички и всичко за още мангизи ей ненаситни са тия от ДС младите агенти пп
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очернил му доброто име може би.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадът хляба и осигуряват зрелища за овцете.