Какво свършиха депутатите? 48-ото НС приело 53 закона, 90 решения и 2 декларации

Парламентът е имал 50 пленарни заседания, като 8 от тях са били извънредни
104
Какво свършиха депутатите? 48-ото НС приело 53 закона, 90 решения и 2 декларации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По време на мандата си 48-ото Народно събрание е приело 53 закона, 90 решения и две декларации. Това сочи справка за периода от 19 октомври 2022 г. до 2 февруари 2023 г., подготвена от дирекция "Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове" на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Парламентът е имал 50 пленарни заседания, като 8 от тях са били извънредни.

В 48-ото Народно събрание са постъпили общо 205 законопроекта, като 134 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата в парламента са постъпили 141 проекторешения, от които 122 от народни представители, както и 7 проекта за обръщения и декларации.

Още по темата
През втората си сесия (от 4 януари до 2 февруари 2023 г.) 48-ото Народно събрание е провело 16 пленарни заседания, две от които извънредни. През този период депутатите са приели 29 закона, 32 решения и Декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония.

В 48-ото Народно събрание са зададени 1321 въпроса и са отправени 57 питания. Парламентарен контрол е провеждан в 6 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 5 извънредни заседания. Блицконтрол е провеждан в 3 заседания като са зададени 35 въпроса от народни представители от всички парламентарни групи.

Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 66 часа и 36 мин.

В този период използваните форми на парламентарен контрол са въпроси и питания, изслушвания и блицконтрол. Проведени са 11 изслушвания по чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

От зададените въпроси с писмен отговор са 1050, а 271 – с устен. При питанията 24 са били с писмен отговор, а 33 с устен. Отговорено е на 1130 въпроса и на 43 питания, а 34 въпроса и 5 питания са оттеглени.

Най-много въпроси и питания през мандата са били внесени от народни представители от ПГ „Демократична България” – 361 въпроса и 14 питания. От ПГ „Продължаваме промяната“ са отправили 331 въпроса и 17 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС - 232 въпроса и 6 питания, от ПГ „Възраждане“ – 157 въпроса и 11 питания. От ПГ на „БСП за България” са внесени 153 въпроса и 6 питания; от ПГ „Български възход“ – 74 въпроса и от ПГ на ДПС - 30 въпроса и 3 питания.

През втората сесия са зададени 387 въпроса и 7 питания, имало е и 3 изслушвания. Парламентарен контрол е провеждан в две петъчни пленарни заседания и в едно извънредно заседание, веднъж е имало блицконтрол – като са зададени 13 въпроса. Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание е 17 часа и 40 минути.

От зададените въпроси 358 са с писмен отговор, а 29 – с устен. Отговорено е на 259 въпроса, а 9 са оттеглени.

От отправените питания 3 са писмени, а 4 – устни. Отговорено е на две питания и две са били оттеглени.

Най-много въпроси и питания през втората сесия са били внесени от народни представители от ПГ на "Демократична България", които са отправили 116 въпроса и едно питане. От ПГ „Продължаваме промяната“ са задали 97 въпроса и 3 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС - 60 въпроса, от ПГ „Възраждане“ – 48 въпроса и две питания, от ПГ "БСП за България" - 45 въпроса, от ПГ "Български възход" – 19 въпроса, от ПГ на ДПС – 7 въпроса и едно питане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нищо не са свършили. Просто не разбирам защо занимавате читатителите си тези нещастни безработни. ПЕСНИТЕ СА НИ ДАРО ОТ БОГОВЕТЕ. Не от гръцките. АТ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ. Ще си ги пеем, при това точно КОГАТО НИ Е НАЙ-ТРУДНО. А пък през лятото на 2023 г. ще си почиваме на българското черноморие.
49
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
без-дел-ни-ци избори до дупка докато ги изчистим до два мандата в нс нови лицакапиталистите вън от нс ниска изб активност след изборите през април отиваме наследващите аз не гласувам
48
2
 
7
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
На снимката горе са грейнали и двамата баджанаци, само Лена я няма ... а и кумците и кумиците са там, строили са се за последно, че като разпуснат Парламента, семейния бЪрдак ще се изнася вкупом на магистралата ... !!!
47
0
 
2
 
! Отговори
БПЦ преди 1 година
Ще им звездички на българските политици и техните лидери. ПЕСНИТЕ СА НИ ДАР ОТ БОГА. С тях ще ги пеем. Без да ги обиждаме. ПЕСНИТЕ СА НИ ДАРОВЕ ОТ БОГОВЕТЕ. МОЖЕМ И БЕЗ ДА ГИ ПЕЕМ. Но пък не се казвам Василий. Нито пък съм ВЕЛИКОЛЕПНИЙ. Дарове са ни от бога.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само натягания и заявки пред Козяк :)
45
0
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Запее ги Надьо. Много си права. Само аз ги разбирам тези неща. Не политиците и министрите на България. Изобщо не се и опитвам да им запомня имената. ПАРИТЕ СА СИ ВАЖНИ. А не политиците и техните мнения. ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ. Не сме го завършили музикалното училище в Ловеч. Нито пък консерватории като тези в София и Пловдив. Но пък си ги пеем и знаем песните. ОЩЕ ОТ МАЛКИ. Не само песента ти я дава. Не СТРАДАЙ. ПЕСНИТЕ СА НИ ДАР ОТ БОГА. А и децата са ни от него.
44
0
 
12
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 1 година
Свършиха... РАЗОЧАРОВАХА И ОТВРАТИХА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 закона с по 1 изречение че се приема решение или се назначава Рашидов и др. калинки на постове и някакви подобни бесмилици. А и че си дигат заплатите разбира се.
42
0
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Запее ги Надьо. Много си права. Сяамо аз ги разбирам тези неща. Не политиците и министрите на България. Изобщо не се и опитвам да им запомня имената. ПАРИТЕ СА СИ ВАЖНИ. А не политиците и техните мнения. ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ. Не сме го завършили музикалното училище в Ловеч. Нито пък консерватории като тези в София и Пловдив. Но пък си ги пеем песните. ОЩЕ ОТ МАЛКИ. Не само песента ти ги дава. Не СТРАДАЙ. ПЕСНИТЕ СА НИ ДАР ОТ БОГА. А и децата са ни от него.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако народа живее добре и се увеличава това е резултат. Но се вижда че е точно обратно и тия закони съсипват населението и са вредни.
40
0
 
7
 
! Отговори
Истина... преди 1 година
Те, че тези не направиха нищо е факт, не го оспорвам. Въпроса обаче сънародници е "Кое народно събрание последно направи нещо за народа?" Ако някой се сети нека да го сподели, моля!
39
1
 
3
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Да и обедняхме още повече ....
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окончателно изпраха и реабилитираха мафията! "Закриха"държавата, убивайки порива на народа за промяна! Убиха надеждата че може да има ред и правила в територията! Отвратиха нормалните хора от политиката-резултатът е масово НЕГЛАСУВАНЕ! Ако глобалната промяна в света не приключи нищо долбро не очаква територията и популацията й! Ще има хляб, ще има зрелища, но няма да има свободана мисълта, на духа, на личността!Илюзиите умряха, България си замина -това СВЪРШИХА! Да Ви е честито!!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Ицо! преди 1 година
Освен на г-н.Ицо Хазарта на другите и ръката не бих им стиснал!
36
1
 
10
 
! Отговори
Леля Кичка преди 1 година
Аз гласувам 1 година да сме без кандидат депутати и спестените пари да отидат за кувиози и хеликоптери, за болниците. Кой е за
35
0
 
2
 
! Отговори
Ловеч преди 1 година
Надя Ботева пее по-добре дори и от ЛИЛИ ИВАНОВАТА. Така са си нещата с приятелите и съучениците ни от града ЛОВЕЧ. ОТ ВИСОКИТЕ СКАЛИ, ЛОВЕЧ ГРАДА ПОГЛЕДНИИ. ЩОМ СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ЩЕ ВИ ПЕЕМ НИЕ. С тях сме отраснали. С песните и с ЛЮЛЯЦИТЕ ОТ ЛОВЕЧ. Не само песните са ни дар от бога, но и децата. Че дори и внучките и внуците. ЧЕСТИТА ДА НИ Е ! НОВАТА 2023 Г. БОТЕВА.
34
1
 
4
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Тея двете с червеното и с лилавото не се вписват в снимката, ай да се преоблекът и пак да се наредят и да ги щракнат. Оня окорения не може ли поне на снимката да изглежда както трябва а не като глътнал цяла тавааа с баклава.
33
0
 
6
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Много се преработиха, трябва сега 2 месеца да си починат и април месец пак да дойдат и да работят че как се изкарва с 12 бона заплата а? Работа за 50 стинки не са свършили ама айде в почивка да отидат, на ски малко да им починат главите че май само бръмбари имат.
32
1
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
НИЩО!
31
0
 
2
 
! Отговори
Свидетел на капачки преди 1 година
Тези същите са същите като моя човек Рякоф с капачки за бъдеще ,за моя кеф се прави не са хората