Борисов: За Украйна ГЕРБ е силен поддръжник и приятел

Партията продължава твърдо и последователно да подкрепя Киев
Обновена: 3 фев 2023 11:29 | 3 фев 2023 11:29, Нели Христова
578
Борисов: За Украйна ГЕРБ е силен поддръжник и приятел
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна.

Това съобщава в профила си лидерът на партията Бойко Борисов. Той е провел среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България, съобщава Борисов.

"Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков.

Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.

В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ", съобщава още лидерът на ГЕРБ в профила си във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


578
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
400
0
 
7
 
! Отговори
До 445 преди 1 година
Киро ми се струва по индоктриниран идеологически и по радикален в лоялноста си за Украйна! Боко просто знае че трябва, но не иска толко много като Киро! Затова Боко е приятел на Украйна, а Киро направо Спасителя на Украйна!
399
0
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тоя се е уял здраво заедно с парапета няма да гласувам ни за него ни за киретата
398
0
 
14
 
! Отговори
666@$$ преди 1 година
ГЕРБ И ТИКВАТА МОЖЕ ДА СА ВИ ПРИЯТЕЛИ. НО 80% ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ СА ВИ
397
0
 
9
 
! Отговори
ам'чи тъй де... преди 1 година
Този каквото и да бръщолеви, трябва да му е ясно, че повече няма да е Началник на държавата.
396
2
 
6
 
! Отговори
д-р Емиловска преди 1 година
Много наднормено тегло струи от първото фото!
395
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За кого да гласувам? За приятеля на Украйна Бойко или за Спасителя на Украйна Киро?Май Бойко е по малкото зло.. но и двамата са продажници!
394
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова голи, на гъзини зад ници - евроатланди ДИЦИ пред Козяк 16! Сак не им е студено ей!
393
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да е иначе в една колония на САЩ??
392
2
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
Колко още ще трябва да се издъните за да се откажеш да мътиш водата на цялата политическа номенклатура???Това човек греши ,греши,но има СРАМА от хората дето знаят нечистите му дела ,но нямат съвест и гордост да си отидат ЧЕСТНИ !!!
391
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце,кажи що Херо Мустафа те смени с Киро?Сега се мазни на новото попълнение на Козяк,а дано те въздигнат а?
390
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и шайката му от селски крадливи некадърници ще използват всички средства за да дестабилизират Държавата преди Изборите. С надеждата заблудените отново да ги изберат.
389
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Козяк,като му знаят движението по сметките,са го стиснали за топките.Квот му кажат,това говори .
388
2
 
11
 
! Отговори
G U Z преди 1 година
ZADNIK
387
4
 
16
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Хубави е Бойко да си ги каже тези неща, че да си правим сметката за 2 април. Опичайте си акъла за изборите, защото утре ще решат да ви пращат на фронта.
386
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За кого да гласувам? За приятеля на Украйна Бойко или за Спасителя на Украйна Киро?
385
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре като България обяви война на Пусшя официално и пращаме войници, си спомните че сте гласували за приятеля на Украйна Бойко или съответно Спасителя на Украйна Киро! Предупредени сте!
384
0
 
15
 
! Отговори
Позорен Факт преди 1 година
Този б_о_клук Борисов използва банди(милиции на Пашата, ген майор Васил Василев, Юлиян Георгиев Перник) за гонения и причиняване на смърт, просто го убийте!
383
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу обвини САЩ, че управляват Европа, и ги призова да не предизвикват Турция с действията си:Всеки американски посланик се чуди как да навреди на Турция. Това е едно от най-големите нещастия на нашата страна през годините. Американските посланици събират другите посланици и им дават съвети. Те правят същото в Европа, американските посолства управляват Европа", каза вътрешният министър.
382
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Полша , в метрото, има обяви, че се набират войници за освобождение на изконните полски земи в днешна Украйна. Че полски войски ще навлязат от запад, е въпрос на време.
381
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Унгарският външен министър Петер Сиярто обвини американския посланик в опит за намеса във вътрешните работи на Унгария.Забележките на Сиярто дойдоха на фона на нарастващия дипломатически спор между двете страни.