Кирил Петков: Общата коалиция с ДБ може да спечели изборите

"Правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина"
580

"Вярвам, че на следващите избори с "Демократична България" ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат", заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата
Бившият премиер прогнозира за изборите на 2 април, че социолозите ще бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото "ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение":

"С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", посочи Петков.

"Сега задачата е да обединим максимално много граждански организации около това ядро. Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" са важни, а вътре да се борим с 50-70 депутата, сега трябва на всички българи да се каже ясно, няма спасител, не може да сме жертва и да чакаме отстрани. Трябва общ фронт, да видим болшинство от депутати", заяви още Кирил Петков.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

"Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече".

Петков посочи, че въпросът с БСП не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, "за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Дано успеят да махнат ГЕРБ, защото подобно на вожда *** пак ще се разплут на сола и ще смучат пари до повръщане и ще лаят като селски песовеае. Ще е добре и други рантутняци от другите 2 партии които се слунят от години докато се *** да бъдат махнати, че много хора вече не ги понасят дрънкат глупост безкрай. Дано всички мутри от началото на така наречената демокрация стояли повече от 5 или 10 години да се махнат защото пък и болест не ги застига, че да пукнат, а то как пари бол
444
0
 
0
 
! Отговори
до 382/3 преди 1 година
дали боко или кире все тая - все еуроатлантически подложки
443
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЩе го преметнат,много ясно,хах!
442
1
 
3
 
! Отговори
Кики ПросОто преди 1 година
Сън сънувах.....
441
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По наследство комунист от ДС! Защо продължавате да вярвате на такива?
440
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не спечелите и дубайския принц си поиска парите обратно кво прайш бе Кире?
439
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
' Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" ' -- ах той смята, че 70 % от избирателите го подкрепят, просто така защото е много красив вероятно, и си назначи любовницата за секретарка на държавна заплата от 15000 лв.
438
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до ейии -- и като са от ДС какво ? Тука не става дума откъде са, става дума за липсващи и потулени огромни суми, които не им принадлежат да разполагат с тях като с наследени от бащите им. Това се нарича "присвояване на средства" -- embezzlement of funds.
437
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
При толкова *** българи , Шопианци може отново да завладеят България !
436
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Prosti grobari
435
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kokorzo i pinokio bes vas moze
434
0
 
8
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Харвадиньо да оясбни струтването на партийката си. От победители с огромен процент - на 20.4% на предишните избори - на 16% на следващите по предварителни оценки (Екзакта). Всички останали партии - от ГЕРБ до Янев дори си запазват процените. Включоителни и смешниците ид Дай България. Единствено кирчовците се търкалят като бъчва на баир. Що таке бе Миме? Татко Петко има ли да каже нещо по въпроса или ?
433
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белият сняг пак щипе ноздрите. Озъбен, върти глава, очите на цепки и повтаря едно и също.
432
2
 
17
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Кирчо още малко и сам ще си повярва.Тези внушения,че ще спечелят изборите могат да хванат дикиш само в детска градина.Техните призиви да тръгнат след тях всички честни хора в България са едно самозалъгване и преследване на заблудени балъци.Отивате си...кой от къде е.
431
4
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 година
Браво.Така се прави. Хората забравят бързо.Помните ли Иван Костов. Сега запомнете ПП и ДБ е равно на ГЕРБ-СДС и трябва да се чете като номер две.
430
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A може и да затрие ДБ
429
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потомствен комунист ор ДС!
428
6
 
4
 
! Отговори
ейии преди 1 година
Аман от вашите затвори,бе!То бива бива мокри мераци,ама вие мязате на стари моми,дето хранят котките в маалата!Никой няма да ходи в затвора,всички политици са хора на ДС,и добре,че са те!Щото ако ги нямаше ДС направо не ми се мисли какво щеше да стане с България!Благодаря за вниманието!
427
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И борисов и петков са заслужили вече почивка в затвора -- това са марионетки на американското цру, откъдето им дърпат конците. Те са вредни за България заедно и поотделно.
426
4
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Без машинен вот и кодовете, известни само на умнокрасивитета, ПП/ДБ нямат шанс. Затова скачаха като ужилени за ползваната в ЦЯЛ свят хартиени бюлетина! Смешковци! Отива си лапачката...