Кирил Петков: Общата коалиция с ДБ може да спечели изборите

"Правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина"
580

"Вярвам, че на следващите избори с "Демократична България" ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат", заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата
Бившият премиер прогнозира за изборите на 2 април, че социолозите ще бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото "ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение":

"С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", посочи Петков.

"Сега задачата е да обединим максимално много граждански организации около това ядро. Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" са важни, а вътре да се борим с 50-70 депутата, сега трябва на всички българи да се каже ясно, няма спасител, не може да сме жертва и да чакаме отстрани. Трябва общ фронт, да видим болшинство от депутати", заяви още Кирил Петков.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

"Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече".

Петков посочи, че въпросът с БСП не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, "за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление".
 


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
1
 
0
 
! Отговори
Читател преди 1 месец
Дано успеят да махнат ГЕРБ, защото подобно на вожда *** пак ще се разплут на сола и ще смучат пари до повръщане и ще лаят като селски песовеае. Ще е добре и други рантутняци от другите 2 партии които се слунят от години докато се насерат да бъдат махнати, че много хора вече не ги понасят дрънкат глупост безкрай. Дано всички мутри от началото на така наречената демокрация стояли повече от 5 или 10 години да се махнат защото пък и болест не ги застига, че да пукнат, а то как пари бол
447
0
 
0
 
! Отговори
до 382/3 преди 1 месец
дали боко или кире все тая - все еуроатлантически подложки
446
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименЩе го преметнат,много ясно,хах!
445
1
 
3
 
! Отговори
Кики ПросОто преди 1 месец
Сън сънувах.....
444
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По наследство комунист от ДС! Защо продължавате да вярвате на такива?
443
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не спечелите и дубайския принц си поиска парите обратно кво прайш бе Кире?
442
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
' Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" ' -- ах той смята, че 70 % от избирателите го подкрепят, просто така защото е много красив вероятно, и си назначи любовницата за секретарка на държавна заплата от 15000 лв.
441
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до ейии -- и като са от ДС какво ? Тука не става дума откъде са, става дума за липсващи и потулени огромни суми, които не им принадлежат да разполагат с тях като с наследени от бащите им. Това се нарича "присвояване на средства" -- embezzlement of funds.
440
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
При толкова *** българи , Шопианци може отново да завладеят България !
439
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Prosti grobari
438
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kokorzo i pinokio bes vas moze
437
0
 
8
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 месец
Харвадиньо да оясбни струтването на партийката си. От победители с огромен процент - на 20.4% на предишните избори - на 16% на следващите по предварителни оценки (Екзакта). Всички останали партии - от ГЕРБ до Янев дори си запазват процените. Включоителни и смешниците ид Дай България. Единствено кирчовците се търкалят като бъчва на баир. Що таке бе Миме? Татко Петко има ли да каже нещо по въпроса или ?
436
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Белият сняг пак щипе ноздрите. Озъбен, върти глава, очите на цепки и повтаря едно и също.
435
2
 
17
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Кирчо още малко и сам ще си повярва.Тези внушения,че ще спечелят изборите могат да хванат дикиш само в детска градина.Техните призиви да тръгнат след тях всички честни хора в България са едно самозалъгване и преследване на заблудени балъци.Отивате си...кой от къде е.
434
4
 
5
 
! Отговори
От хората преди 1 месец
Браво.Така се прави. Хората забравят бързо.Помните ли Иван Костов. Сега запомнете ПП и ДБ е равно на ГЕРБ-СДС и трябва да се чете като номер две.
433
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A може и да затрие ДБ
432
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Потомствен комунист ор ДС!
431
6
 
4
 
! Отговори
ейии преди 1 месец
Аман от вашите затвори,бе!То бива бива мокри мераци,ама вие мязате на стари моми,дето хранят котките в маалата!Никой няма да ходи в затвора,всички политици са хора на ДС,и добре,че са те!Щото ако ги нямаше ДС направо не ми се мисли какво щеше да стане с България!Благодаря за вниманието!
430
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И борисов и петков са заслужили вече почивка в затвора -- това са марионетки на американското цру, откъдето им дърпат конците. Те са вредни за България заедно и поотделно.
429
4
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
Без машинен вот и кодовете, известни само на умнокрасивитета, ПП/ДБ нямат шанс. Затова скачаха като ужилени за ползваната в ЦЯЛ свят хартиени бюлетина! Смешковци! Отива си лапачката...