Кирил Петков: Общата коалиция с ДБ може да спечели изборите

"Правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина"
580

"Вярвам, че на следващите избори с "Демократична България" ще се явим с общи листи. Ние и ДБ ще сме основното ядро, но започваме да привличаме и доста граждански организации, които досега не са се обвързвали с политика. Видя се, че политиките и целите, които всеки от нас слага на масата, са общоприети и трябва да се случат", заяви пред БНР съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Още по темата
Бившият премиер прогнозира за изборите на 2 април, че социолозите ще бъдат изненадани от резултатите на обединението, защото "ние сме единствената динамика в политическото пространство, където има съединение":

"С ДБ правим едно ядро, което се надяваме да бъде не само снежна топка, а да бъде лавина", посочи Петков.

"Сега задачата е да обединим максимално много граждански организации около това ядро. Не може 70% от българите извън парламента да вярват, че политиките на "Промяната" са важни, а вътре да се борим с 50-70 депутата, сега трябва на всички българи да се каже ясно, няма спасител, не може да сме жертва и да чакаме отстрани. Трябва общ фронт, да видим болшинство от депутати", заяви още Кирил Петков.

По думите му задачата на това обединение ще е в следващия парламент да има достатъчно хора с общи приоритети като съдебна реформа, по-добро образование, по-добро здравеопазване, антикорупция:

"Трябва да са ясни кои са целите и кои са приоритетите. И всички хора, които вярват в тези цели и приоритети, трябва да застанат рамо до рамо. Не може да се стои на неутрална почва вече".

Петков посочи, че въпросът с БСП не е до харесване и нехаресване, а до изборите, които социалистите ще правят, "за да се дефинират от коя страна на бариерата са, защото в последния парламент направиха огромна стъпка назад, въпреки, че бяха напреднали по време на нашето управление".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


580
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киряк защо хвана Развалена за перипета
384
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от вас! Взимай си харвардската диплома, ако имаш такава, взимай си гаджето кокорчо, и най-вече взимай си евроатлантическите ценности и се омитай откъдето ни се натресе! Докато сте вие, нормално правителство няма да имаме.
383
0
 
15
 
! Отговори
разсмя ме преди 1 година
Кики, ти внимавай със снежните топки да не те уцели някоя в кратуната.
382
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия циркове ми намръзнаха много.Ще пускам за Баце,защото поне знам че ще има правителство.Тая ,,промяна" така и не я дочакахме.Две години един кабинет не можаха да стъкмят и държавните работи взеха да буксуват.А през това време хранутниците са си взимали заплатките и премийките,и един ден потни вода не са пили.
381
0
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахааа, Кирчо пак не си е пил хапченцата :)))))))) Боко ще ги пере с 200 на изборите
380
3
 
5
 
! Отговори
Голям преди 1 година
До 397 да ама историята и нещата ситуацията показва съвсем друго докато бяхме в социализма нямаше просяци по улиците на българия нямаше бездомни хора имаше добре образовани млади хора а сега нищо няма нито медицина нито образование пълно е с *** и наркомани корумпирани полицаи въобще държавни служители знаеш ли българия беше на 28-мо място по икономика по време на социализмаА сега най-бедната държава в европа
379
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Б.Борисов Това е въпрос на време и ще стане, като му дойде времето. Тиквата все пак е п р ос т ак, а то я е рафиниран мошенник. Освен това Тиквата предимно вредеше в България, а тоя се бута да вреди в чужбина. Но следите остават. В библията е писано, че накрая нищо скрито не остава не открито.
378
2
 
16
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Напротив ,прецакахте се!Но вие сте тарикати ,ще се измъкнете ,например ще смените кода на избирателите !Ха,ха!
377
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само тези б ок л уц и - Пълен провал и Дай България ни липсваха, защото нямаме други американски прислужници, където в тая роля са се вживяли ГРОБ и СДС, пък и ДПС гледа да се набута в тази роля ако може
376
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и аз може да стана милионер, ама друг път.
375
1
 
11
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 1 година
НИКОЙ НЕ ИСКА НИТО ПП НИТО ДБ - ПП ЩЕ ЗАГУБЯТ ПОВЕЧЕ КОГАТО СА С ДБ - МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ КОИТО БЯХА ЗА ДБ НЕ ХАРЕСВАТ ПП И НЯМА ДА ГЛАСУВАТ - ЧУДЯ СЕ КОЙ И ЗАЩО ХАРЕСВАТ ПП А И ГЕРБ ТЯХ ГИ ЗНАЕМ ВСИЧКИ ЩЕ СЕ НАРЕДЯ ПАК СЪЩИТЕ КОИТО СИ НАПРАВИХА ПАЛАТИ И КАКВО ЛИ НЕ - МОЛЯ ВИ МИСЛЕТЕ ПОВЕЧЕ
374
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде ще вземеш сняг за лавина, ку-ку-рий-gu ?
373
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде ще вземеш сняг за лавина, ку-ку-рий-*** ?
372
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази американска кукла на конци трябва да е в затвора в една килия с дъртата американска podloga от с. банкя борисов.
371
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази американска кукла на конци трябва да е в затвора в една килия с дъртата американска *** от с. банкя борисов.
370
1
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
е те са много против корупцията ама едни 9 милярда изчезноха за една седмица и никой не разбра за какво. Не на нас тия Кире
369
13
 
4
 
! Отговори
Парадокс преди 1 година
Всички са против корупцията,но искат тиква и калинки да ги управляват?Всички са за евроинтеграция и ЕС, но искат БГ икономиката да е с руски капитали.Всички са за ненарушими граници и против войната,но БГ официално даде безплатно Само Един Генератор.Извод...докато сме с Русия ще сме на просия.
368
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много си зле кирчо, многоо...
367
14
 
4
 
! Отговори
Вижда му се края. преди 1 година
ГЕРБ ще потъне заедно с Боко Тиквата, а той е на 70 години. СТАРЕЦ
366
19
 
3
 
! Отговори
Всичко Приключи преди 1 година
Боко е стар, Киро е млад. ГЕРБ ще потъне с Боко, като кораба Титаник. Боко е на 60-70 години