Радев и Шарл Мишел се обявиха за реформи в политиката по миграция

Нужна била и повече солидарност със страните на външните граници
Обновена: 7 фев 2023 15:32 | 7 фев 2023 15:32, Камелия Цветанова
24
Радев и Шарл Мишел се обявиха за реформи в политиката по миграция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Необходимостта от реформи в европейската политика по миграция, както и нуждата от повече солидарност с държавите, които формират външните граници на Европейския съюз (ЕС) и са пряко изложени на миграционния натиск, обсъди днес президентът Румен Радев във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Разговорът е в рамките на подготовката на извънредното заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 9 и 10 февруари. Страната ни ще бъде представлявана от Румен Радев.

По време на разговора бяха подчертани негативните последици за сигурността в Европа, произтичащи от войната на Русия срещу Украйна, както и ефектът на военния конфликт върху икономиките на страните членки на ЕС.

Заявените амбиции на Република Северна Македония за присъединяване към ЕС на фона на ескалиращата антибългарска кампания в страната, довела до престъпления от омраза като палежи и стрелба срещу български културни клубове и насилие срещу македонски българи и български граждани, също бе сред изразените позиции от Радев.


24
Още по темата: Румен РадевШарл Мишел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Това трябва да Приключи! Европа Не може да поеме жителите,на цял друг Континент!!! Време е "мигрантите' Принудително да се връщат по родните им места!!!
12
2
 
2
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
Радеф, по Конституция външната политика на страната се определя от министерски съвет, което значи от Министър председателя! Къде е гълъбчето ти, а? Вярно по-нисък от мишок, за да не засенчи изтребителната ти останка! Тази изтребителна останка, а и мислене, с което ИЗТРЕБИ ЦЯЛАТА НИ КОНСТИТУЦИЯ И Я ИЗКОРМИ ДО ХАСТАРА! РАДЕЕЕЕФ В АДА ДА ГОРИШ!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и аз се обявявам за достоен живот на бг граждани, за неафрикански доходи! но какво от това )))
10
3
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Радев удобрява само Канадско и руско гражданство
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистическите социалистически мерки влизат в сила, дрогари!!! Па к ще строим комунизъма..
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
повече солидарност трябва да сме равни на другите народи
7
1
 
3
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 месец
Ах, този път се е проявил като заинтересован индивид за сигурността на ЕС. Това е голем та-шак, като му виждаме прозрачната кожа и червеният мозък на костите. За ЕС е повече от ясен. Той не се интересува от разни мигранти, а от дотации на ЕС, за да крадат сега неговите хора, а не онези - на Баце. Явно Той си мисли, че онези в Брюксел и СтарсТбург са пълни айддииоти.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ - Не се казва, че на много от наште роме се дават такива. Нима сериозно си мислите, че всеки втори ром е наркобарон, че да може д аис кпи нов мерцедес?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не думай! Искат да пазим граници, а пискаха като набити сополакновци, когато 2015 в средец имаше рикошет и убиха един мигрант по погрешка. Рев имаше, че нямаме по 2-3-4000 лева на мигрант на месец, защото видиш ли - надумкаха се десетки хиляди, па ние не смепапали от колониания пай навремето, нямам монополни индустрии и не решаваме, къде отиват евро таксите ... И сега ... Пак рев.
4
1
 
2
 
! Отговори
пришълеца преди 1 месец
С бежанците или с мигрантите ще се борите?:)))
3
2
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
200 Евро дават на бежанците в Австрия, това помощ ли е бе дедка опикан!?
2
0
 
2
 
! Отговори
Колапс преди 1 месец
МВР и техни мутри на Пашата ЕКЗЕКУТИРАТ БЪЛГАРИ, а обществото мълчи! Защо така бре хора, защо си мълчите!?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ало, шефиорче на самоует. олиото 2018 беше 1.50 лв, сега е 6 лв. горе долу откак си президент. случайност?