Димитър Стоянов: Разходите не са важни, важно е да помогнем на нашите съседи

Още един самолет, пълен с помощ, излетя към Турция
8 фев 2023 13:33, Нели Христова
47
Димитър Стоянов: Разходите не са важни, важно е да помогнем на нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Има остра нужда от спасителни екипи, които да оказват помощ в Турция. Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти в авиобаза "Враждебна", откъдето днес самолет „Спартан“ ще превози до Турция, град Адъяман, 20 служители на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“.

Там те ще се включат в спасителните дейности. "След разговор с посланика на Турция, бърза организация и в координация с МВР, Военновъздушните сили осигуриха въздушния транспорт със самолет "Спартан", който днес превозва 20 спасители", каза министър Стоянов.

Очаква се утре да има още един полет с медици, които да бъдат изпратени за Адана, а в събота - още един или два полета. Вероятно тогава ще има смяна на част от екипите – от аварийния отряд на Столична община или от Планинската спасителна служба. "Министерството на отбраната има готовност за двата самолета и очаква заявките от спасителните екипи", посочи министър Стоянов.

Поддържа се постоянна връзка и с посланика на Република България в Турция Ангел Чолаков, от когото се получава информация за това как вървят дейностите по търсене и спасяване.

По думите на министър Стоянов – финансовите средства за спасителните операции ще бъдат възстановени от Европейския съюз, за което са подготвени необходимите документи. "Сега това не е важно. Важно е да помогнем на нашите съседи и да им окажем необходимата помощ. Всеки спасен човешки живот е безценен и в момента не мислим за финансовите средства“, посочи министър Стоянов, съобщават от МО.

Самолетът "Спартан" със спасителите излетя от авиобаза "Враждебна" в 8.30 часа. Това е петият полет, който ВВС осигуряват в помощ на спасителните дейности в Турция. В понеделник два самолета извършиха четири полета за превозване на спасители, медицински специалисти от Военномедицинска академия и оборудване за търсене на оцелели.

"Благодаря на цялото командване на военно-транспортната авиобаза, които осигуряват превоза на спасителните екипи", каза още министър Стоянов и подчерта, че екипажите се справят чудесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Change of the money преди 1 година
Този няма пари, но пък е министър. Че дори и обяснява, че разходите не са важни. С такива министри, дори и Афганистан ще е фалирала държава.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Димитър Стоянов, вади пари от джоба си!
36
0
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Разходи за минимална заплата били мнооого оревахте всичко а някакви помощи за българите за невижданата инфлация има ли изобщо служебните назначени даже бюджет не искаха да направят и си управляват както си знаят без да са избирани вече години наред разполагат с парите на държавата юмруците
35
0
 
12
 
! Отговори
Алоо преди 1 година
За българския народ ,пенсионерите,инвалидите,здравеопазване и т,н. Разходите са важни ,а за Турция не са,ми то по добре да си живеем там.голяма отврат сте управляващите.най ми е мило мойто.а при вас чуждото.
34
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 34 "... редно е да се самозатрие след 1400 г история." - абсолютно си прав! Затова смятам да гласувам за Киро, с надеждата това да доведе до по-скорошна мобилизация на 50000 нашенски евроатлантика!
33
2
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 27 "... а за българите нехаете!!! ... За бедстващите в Карловско - фургони,за укрите ол инклузив хотели и СПА" - така и трябна. Българиге гласувате за ес и нато, а не за себе си - ес и нато приоритетите ще получават средствата. Вие се радвайте, че сте в клуба на богатите и яжте банани! ПП. И след два мееца ПАК гласувайте както преди.
32
1
 
10
 
! Отговори
българина преди 1 година
в прав текст, пари за заплати и инфраструктура няма, но за 16 самолета на кредит има. Българите са проззз народ, мноооо проззз. Сам си ги избира, в 21 в проззто племе не може да съществува, редно е да се самозатрие след 1400 г история.
31
3
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Трябва да се помага! И на Турция и на Сирия! Типично ЕС лицемерие е да се говори и помага само на едните!
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме на гол тумбак чефте пищови .Втурваме се да помагаме на другите зарязвайки своите на студа все едно голяма работа заляла ги там некаква река
29
0
 
12
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Гълъбе Донев, гордееш ли се с тоя изключително про ст твой министър,а Гълъбе? И да не забравиш да го похвалиш на следващия министерски съвет
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малий, а за Украйна нещо да кажете? Или там разходите са важни?
27
1
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Димитър Стоянов е кривомуцунест иддийод, съученик на Фат мака. Завършил е за техник по самолетите, впоследствие незнайно как са му платили да учи във Военната академия и сега е произведен в генерал-майор, с права да води бойни операции на ниво бригада или дивизия. В началото на войната изпитваже животинско удоволствие да топи Българското правителство, че изнасяло оръжие за Украйна. Отличителна черта - като се замисли да отговори, тръска глава като мало умен.
26
2
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 година
С предизвикателните си изявления и обобщения не прави добро впечатление . Очевидно се ръководи от поговорката: " Сития на гладния не вярва " . " Достоен " български политик от времето на тоталитаризма на другаря Тодор Живков .
25
2
 
18
 
! Отговори
Пр0дажници, преди 1 година
важно е да си продадете и майките,а за българите нехаете!!! Срам сте,п0длоги! За бедстващите в Карловско - фургони,за укрите ол инклузив хотели и СПА процедури,за чуждите народи ще си счупите краката и гърба да се кланяте! Що за некадърни управници сте вие,антибългари!!!
24
0
 
18
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Помагахме с танкове на македонците, пожари им гасихме, признавахме ги, накрая бой по българите.Помощ за Турция ми всяко заметресение, пълним им пазарите, всякакви помощи и хора включително, накрая мигранти и убиване на рибари и граничари. Добросъседски отношения със Сърбия, газови връзки, сръбска скара, туризъм и накрая пълна репресия и етническо прочистване на Западните покрайнини.
23
0
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 година
за 33 г не чух някой да каже, разходите не са важни, важното е да спасим 20 хил българи умиращи годишно от рак, или да спрем 30 хил годишно емигриращи поради финансови проблеми .... този е пълен ***! идват избори пак гласувайте за съшите и ще получите от същото
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коя партия е тоя Министър,дето за него разходите нямат значение.Просто да и намаля резултата с 1 глас на изборите.Силно се съмнявам,че Българските спасители там не взимат пари,мани ами и никой още не са спасили инак медиите щяха да надвикат ходжата от минарето.За Карлово и Бисер 300 лева помощ.Помним не сме забравили.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възмутена и плача от безсилие от долната постъпка на радев и скотовете му! Не може ли да се организираме и помогнем на Сирия кой с каквото може и да излезем пред президенството и заплюем в лицата тези продажни мерзавци!
20
1
 
16
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Напротив г-н министре. Разходите са си много важни. Когато те са повече от приходите, всяка нормална фирма ще фалира. Както и България като държава със служебни министри, които мислят като този министър. Изобщо не искам да съм на тяхно място. Имам си бизнес, чийто приходи са повече от разходите.
19
4
 
10
 
! Отговори
Карадъия преди 1 година
Е сега вече ДПС ще имат най малко 500 000 хиляди гласа от Турция на избори те.Честито на България