Радев: COVID-19, войната и инфлацията поставят живота на все по-голямо изпитание

Държавата, синдикатите, бизнеса трябвало да намерят решения
218
Радев: COVID-19, войната и инфлацията поставят живота на все по-голямо изпитание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа".

Още по темата
"Заедно, като държавно ръководство, като работодателски, синдикални организации, като общество, трябва да потърсим отговор и решение на много от тези проблеми. Предстои ни заедно да вземем важни решения, касаещи приемането на една разумна, рационална енергийна стратегия", коментира държавният глава.

Работейки заедно, въпреки песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията, каза президентът - на очакванията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се справи с предизвикателствата, а никой не може да го постигне сам, допълни Радев.

Президентът обясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под натиск отвън "сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, достъпни системи за съхраняване на енергията".

Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, и макар КТ "Подкрепа" да се роди едва преди три десетилетия, бурният й живот много трудно ще се вмести дори в три века, каза Радев.

По думите на президента в рамките на тези три десетилетия КТ „Подкрепа“ се е превърнала в значим фактор в обществено-политическия живот на страната. "В безмилостен критик, но и ценен, и търсен партньор от всяка власт и работодателските организации", добави Радев.

/Николай Трифонов, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Днес имате развитие! Само единият пост ми истрихте по-долу ! Но ще видите и коментара ми за Рендето резидент! Не го защитавакте толкова като пак ме триете! Или пък сте купени!?
154
1
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Ренде, "живота на ТРУДЕЩИТЕ СЕ" звучи много соц! Ааа забравих, ти си комунокадър! И още нещо само на"трудещите се" ли живота им е в голямо ИЗПИТАНИЕ, ами децата и пенсионерите? *** *** си и такъв ще си останеш! И ОЩЕ, НАЛИ КОВИДА БЕШЕ САМО НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА? ПОНЕ ТАКА РЕВЕШЕ ОТ ШИПКА НА 3ТИ МАРТ 2020!*** ИЗТРЕБИТЕЛ НА ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕШ:СЕМЕЙСТВО, АВИОБАЗА, ВОЕННО-ВЪЗДУШНИ СИЛИ, ПРЕЗИДЕНТСТВО, НА РЕД Е ДЪРЖАВАТА! Времето дойде - или ти, или държавата, но няма да е ДЪРЖАВАТА!
153
0
 
2
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Днес, как толкова бързо редактирахте словото на Рендето? "живота на ХОРАТА и трудещите се стана? Откога хората не са трудещи се, или трудещите се не са хора? Много удобно за Рендето действат! И ЩО МЕ ТРИЕТЕ БЕ СВОБОДНА МЕДИЯ? ИЛИ ПЪК НЕ СТЕ, А СТЕ КУПЕНА?
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турчето Радев трябва да яде точилки на голо пред президенството.
151
1
 
4
 
! Отговори
Millennium преди 1 година
Какъв ковид, бе Радев? Крим, Крим, не Ковид. Крим ти изяде доверието на НАТО, на САЩ и на ЕС.
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите поставяте живота ни пред все по-големи изпитания! Трябва вече да ви бием шута!
149
0
 
20
 
! Отговори
Snorky преди 1 година
Най-големите изпитания ни ги донасят антибългарина Радев, ония нехранимaйковци в НС и разбoйниците в МС. Другите препятствия са преодолими.
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо няма извъндедни новини по ТВ за разкритите посредници на К.Петков които умишлено прекратиха договора с Русия еднолично с цел лична облага? Защо не го закачат журналистите а пак чадър, медиен комфорт, ни чули ни видяли.
147
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се обеснявай като ученичка др.РАДЕФ И ТИ МНОГО ДОПРИНЕСЕ С ЮМРУКА ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ,но тебе какво те засяга-пенсия-3000лв.,заплата-18000лв.а ние че сме на ръба на оцеляване на кой му ПУКА!
146
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените в България станаха непоносими за нормалния човек. Референдум за незабавно излизане от ЕС и НАТО.НАТО и ЕС не са ни виновни заради болшевишките потомствени шумкарчета които ограбиха и продължават да го ограбват безцеремонно!
145
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Радев съзнателно си клати държавата, та нали затова беше инсталиран от Кремъл, обаче си го заслужвате защото така и не се поинтересувахте за кой гласувате.
144
0
 
14
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
Да харесваш Радев и хеля неговите фрапантни мисловни еякулации говори достатъчно за умствените способности на любещите го. Това са хора или с килийно образование или и без него. Интелигентен и образован човек може само да се смее на излиянията му на български и да се кефи на същите приказки изхвърляни на английски с отвратителен хасковски акцент.
143
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 35 години сушата, кишата, Гришата, сега ковид, война, инфлация. След още 35 години ще са марсианците отишли от земята там. Разграден двор с чиновници на заплата и вечни оправдания
142
0
 
5
 
! Отговори
До До 116 преди 1 година
"Много сте обидчиви от руското посолство. Щом радев стана рупор на путин и свали правителството на Петков ,за което сама мутрофанова каза,че ако е бил мълчал още е щял да управлява...." - Гони те шизофрения. Ако ти се отчиташ по козяшките посолства, останалите просто гледаме трезво на фактите. адев и всички президенти и правителства у нас след 90-та година се назначават от САЩ, т.к. в момента те дърпат конците на колониална Европа. А правителствата си ги сменят пак те.
141
2
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
До Абе недоносляк - Колегата от форум СЕГА ти е отговорил, а аз съм заявявал поне 10 пъти, че съм пенсионер и пребирам пенсиите си от три държави. Не живея в България от 32 години, имам и деца и много внуци, които са щастливи до безкрайност в САЩ, въпреки че предпочетох да живея в Европа и никога да не се срещам с вашите политици или се връщам в България. Виж, ако работех, мислиш ли, че щях да се мотая из форумите. Правя го за кеф и разнообразие. Твай сичуейшънът, драги!
140
0
 
12
 
! Отговори
ДРУГАРЮ РАДЕВ, преди 1 година
ЗАБРАВИХТЕ СУШАТА, КИШАТА И ГРИШАТА!
139
0
 
5
 
! Отговори
Чугунолеяр преди 1 година
До Абе недоносляк - Не те знам на колко лазарника си, но Оберщурмбанфюрерът, който имам честта да познавам от форум СЕГА му е сърбал попарата. BTW, Живков е четял по няколко пъти речите, писани от професионални журналисти, редактирани, коригирани и оттренирани с професионални диктори. Етикетът беше стриктно спазван от Живков. Виж тези полит-гноми в момента и ще видиш разликата, и споко - не съм Живковист. ;)
138
0
 
19
 
! Отговори
22 преди 1 година
Радев,Радев всички са виновни за всичко,само ти и твоите некадърници сте невинни. Айде спомни си, кой ни натресе лъжците и некадърниците от ПП,те "пуснаха духа от бутилката". Много смел юмручко беше,а сега се гънеш и търсиш виновни.
137
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искам да запаля пръднята на зеления чорап.
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАШЕ ЛУКАНОВА ЗИМА, ПОПОВАТА, БЕРОВИТЕ ВРЕМЕНА, ВИДЕНОВАТА КАТАСТРОФА, СЕГА СМЕ В РАДЕВИТЕ ВРЕМЕНА. КАМУНИСТИ, СЪР! НЕ СТРЕЛЯЙ ПО ГЕНЕРАЛА, ТОЙ ТОЛКОВА СИ МОЖЕ!