Бойко Борисов: Радев е праволинеен човек, сега който не го хули е лош

ДБ не искат да има правителство и да носят отговорност, твърди той
Обновена: 10 фев 2023 15:54 | 10 фев 2023 15:54, Нели Христова
149
Бойко Борисов: Радев е праволинеен човек, сега който не го хули е лош
Снимка: БГНЕС

На извънреден брифинг Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ ще подкрепят санкции на ЕС срещу ядреното гориво от Русия, тъй като партията е работила активно за диверсификация на горивото за двата ни ядрени реактора, "така че да се откъснем от ядрената зависимост" от Русия.

"Струва ми се достта странно тези, които клечаха пред президентството, когато Радев беше много ясен: "Крим е руски", а ние издигнахме проф. Герджиков за кандидат-президент. Колегите от ДБ ходиха същите, които днес говорят за протест, да клечат, да се молят срещу нас. И го подкрепиха. Не си подкрепиха Лозан Панов, един достоен адвокат. И техните остри декларации пред президентството не значат абсолютно нищо. Ние сме се борили от първия ден. И искам да ги питам: Когато обявяват протест днес искат ли и ние да отидем, и аз да отида, и да вдигна един юмрук от другата страна, както те направиха в деня, в който нашето правителство вкара България в Еврозоната?", коментира Борисов.

"Две години ПП управляха - нищо. Аз съм ви вкарал в Европейския банков съюз и в чакалната на Еврозоната. Вие две години къде ни вкарахте, освен в криза с горивата, в криза с тока, в криза с инфлацията, в криза, в криза, в криза. Радев си е такъв. Той си обяви, че Крим е Руски, следва си тази политика. Виновниците не в президентството. Виновниците са пред президентството", заяви лидерът на ГЕРБ и добави, че ако ГЕРБ, ПП и ДБ бяха направи Евроатлантическа коалиция, диверсификацията на България вече щеше да е започнала.

"Радев ще им каже: "Ми защо не направихте правителство, бе, бъзльовци? Защото ви е хубаво да си седите на топло, да си ходите по чужбина. Да имитирате якаква дейност. А аз така го виждам, така съм казал."

"Сега, който не охули Радев, ще стане лош. Но когато ние издигахме кандидати срещу Радев да не стане президент, те отидоха и го подкрепиха", припомни Борисов. "Толкова ли кратка памет имате?"

"Когато правителството на Христо Иванов взимаше по 1 лв отгоре на всеки литър, ние бяхме лошите. А който яде баницата, по 300 млн. лева на месец, няма кой от вас една думичка да опонира. Ще ви заведа сега по бензиностанциите. Има по-кръвопролитна война, само Киро и Асен ги няма и цената е с един лев по-ниска. Точно толкова, колкото ви казах", заяви бившият премиер пред журналисти.

"Радев е праволинеен човек, това е неговото разбиране", каза още той.

"Кой внесе закона за Северна Македония, кой внесе закона, за да изгони посредниците, кой помага най-много на Украйна, кой мисли за истинска диверсификация", добави лидерът на ГЕРБ. "Отидох и купих 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис“, уточни той и добави, че веднага трябва да се инвестира, не само да се взима инвестиционна такса, за да може веднага да се черпи, защото това е диверсификацията."

"Нашата конституция е такава, дали сме цялата власт на Радев, и той добре се справя", отбеляза Борисов. Той е категоричен, че "Да, България" не искат да носят отговорност и не искат да има правителство. "Никой не е мечтал в България да има такава еднолична власт", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Кого обслужвате", обърна се Борисов към колегите си от другите партии.

Към журналистите той се обърна с думите: "Вие цял ден търсите реакцията на ГЕРБ, защото другите имали реакции. Нашата реакция беше на изборите."

Лидерът на ГЕРБ заяви, че трябва да бъде направено правителство. "Искаме да имаме евроатлантическа политика", посочи той.

"Ние сме готови да направим с четирите партии заедно коалиция, четири са евроатлантическите партии. Ако влезе и "Възходът", ставаме пет. Темата за газа и находищата – подписваме и се договаряме. 10-15 неща има, които са важни за хората и те са за години напред. Инвеститорите трябва да знаят, че две трети от депутатите ги подкрепят. Те, ако са в парламента, това означава, че зад тях стоят български граждани", уточни Борисов.

"Целият проблем на ГЕРБ дойде, че ние нямаме опозиция. Ние бяхме толкова силни. Това беше на практика преяждане с власт, както го наричат на политически език. Това е истинският проблем, защото силната демокрация изисква силна опозиция", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
другарю буда,емнаха ни от САЩ...пътници сме,казаха ще има и трети пакет скоро засягащ върховете на мафията,и от брюксел ще посочват,явно визират вебер..оплачете се на путин!!!лошо седларов...лошо!та и Британците,сега и ако Нидерландия и Австрия..или поне Австралия и Канада..и ще стане ..без изход!!!време е, минаха се много граници!ама вие си плющете минусите през руски..благодаря ви,помагат,дори и това не осъзнават!!!р.Овч. се пенсионира..и го докопаха!Справедлив Свят или САЩ идват за крадците!
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И след предстоящите избори,ГЕРБ Пак няма да бъде допусната до властта!
128
5
 
2
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Радев отровите лансираните шарлатани платените черепи заедно създадоха разрухата в държавата ни вече 3 год и няма кой да и се противопостави да стабилизира България Затова беше всичко за заграбва не на власт Еднолично Радев ще говори от името на България Парламентарна република ли сме или ЛИЧНО юмрукова
127
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Какъв е Радев,няма никакво значение вече! Радев ще си завърши мандата! Но какво се случва с твоята ГЕРБ другарю Борисов? Сътресенията в ГЕРБ предстоят! И са точно Пред Предизборната Ви "кампания"! Любимеца ви Гешев беше в САЩ! Върна се и му дойде "поща"! Още хора в списъка " Магнитски"?!-:) И един от тях е не кой да е,а точно "кофчежника" на ГЕРБ! Гешев ако този път не си свърши работата,да си взема шапката и да си ходи!Оставката му до сега,е искана Основателно! ГЕРБ вече,наистина ПОТЪНА!!!
126
4
 
7
 
! Отговори
Деян преди 1 година
И сега на Буци кой ще му носи куфарите???
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би е време целият свят да има една цел-спиране на тази война.Тя пречи на всички.
124
4
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Някой журналист може ли да пита дон тиквон къде спа 12 години, чене я направи тази диверсификация? За тази диверсификация слушаме от толкова години, а все още сме на руски газ и руско ядрено гориво защото за разбойко приоритет беше да подарява кученца на Путин и да му направи тръба с която да му развърже ръцете за нападението над Украйна! Къде спа бе дон тиквон? Защо не я направи тази пуста му и диверсификация? 300 къщи за тъщи направи, а една тръба не успя да завършиш като хората!
123
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корумпиран дебел старчок от Банкя гади ми се от тебе суджук кръгъл
122
6
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Аноним-: казвам ти дъще, сещай се снахо. Опитват се да кажат, че гроб са протурска, проруска и антибългарска партия, каквато са ***, дпс, бсп и куп други проекти на Кремъл.
121
1
 
8
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Тези американски писаници не важат в България Незнам защо САЩ си правят труда да изпращат подобни магнитни незакони тук
120
1
 
15
 
! Отговори
Км преди 1 година
За такива ,,г.ьо.н сура.ти ,народа е казал: Те го гонят през вратата,той влиза през прозореца.
119
4
 
17
 
! Отговори
Бандитътот Банкя преди 1 година
Усеща как се затяга примката около свинския му врат!
118
2
 
16
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Петров: Е, Владо Горанов прибирал пачките от рушвета, а Бойко няма нищо общо - чист е. Него Магнитски не го лови.
117
2
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 година
язека влади от долни дъбник, плевенско го земах за министер оти сметах че нема го фанат га гепиме с него, ама сеа го фанаа и стана лощо за менека, допълни Борисов на брифинга
116
3
 
7
 
! Отговори
Петров преди 1 година
язека сеа че сум за американците и че праим ко ми кажуват и ко не ми кажуват шото се надам они да ми фърлат некой лев, а то со тия новите кире и асеня чекмеджето се изпразни изцело, каза Борисов на извънреден брифинг
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този защо не е в листа Магнитски и този път? Коя е Мата Хари?
114
3
 
16
 
! Отговори
Меси 10 преди 1 година
Мбаце е хлъзгав като гнусна змия.
113
3
 
22
 
! Отговори
Толуп Продажен преди 1 година
Боци, к'во стана с Магнитски, бе? За Владко Горанов няма ли нещо да кажеш? Или ще се правиш на гърмян заек пак, а?
112
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национален предател
111
24
 
6
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
До Анонимен 104 Бойко е единствената ни надежда.Човека е роден за политик. Идва му отръки.Видя се че без ГЕРБ правителство не може да има.Народа така пожела.На 2 април всички за ГЕРБ, да спре тази безкрайна политическа изборна мъка.