Делегати нахлуха на конгреса на БСП и освиркаха Нинова

Стигна се до физически сблъсък между "непоканените гости" и охраната на конгреса
Обновена: 11 фев 2023 14:03 | 11 фев 2023 13:12, Йоана Цонева
119

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По време на Конгреса на БСП в залата нахлуха недопуснатите делегати и освиркаха лидера на левицата Корнелия Нинова по време на речта ѝ.

Стигна се до физически сблъсък между "непоканените гости" и охраната на конгреса, съобщи БНР.

Още преди заседанието на конгреса Кирил Добрев не беше допуснат до самата сграда и зала, но жалбите му бяха внесени в мандатната комисия. Това стана на входа пред зала 3 на НДК, където заседават социалистите. Това провокира нахлуването в залата на делегатите, които не бяха допуснати до самото заседание.

Политическият доклад на лидера на БСП Корнелия Нинова беше освиркан.

"Ще ни спират делегатите, това е пълно безобразие, което се случва", каза Кирил Добрев. Запитан как е успял да пробие охраната, той продължи:

"Защо да я пробиваме, ние си влизаме като делегати. А спираха и делегатите. Това е безпрецедентен акт, който прави еднолично ръководството на конгреса".

Още по темата
Част от делегатите се усъмниха в легитимността на заседанието на 50-ия конгрес на БСП. В неговия дневен ред няма изрична точка за лидерската фигура и нейната оставка

Румен Гечев каза, че БСП не може да влиза в "самоубийствени" процедури преди изборите и заяви, че това е опит за атентат срещу БСП.

"Ние защитаваме в случая и Българската социалистическа партия. Първо, предложението е противоуставно и това беше установено и в Националния, съвет, и в съответните ръководни органи на конгреса. И второ, как си представяте вие? Днес цял ден да обсъждаме въпроса за лидера на БСП, да принизяваме партията… Така че този опит за атентат срещу БСП преди изборите няма как да мине", заяви той.

Не бе допуснато до гласуване прекратяването на правомощията на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Пострадал от БКП-БСП преди 1 година
Дано се сринете напълно ,разбойници от криминалната партия БКП ,СЕГА ПРЕБОЙДИСАЛИ СЕ В БСП!!!ВЕЧЕН ПОЗОР ЗА ВАС ,ДАНО ГОСПОД ВИ НАКАЖЕ ВСИЧКИТЕ!!!!38015
69
0
 
4
 
! Отговори
преди 1 година
такива остатъци от миналото трябва със закон да се забранят и разпуснат...... да не кажа нещо по-крайно
68
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
Не закачайте старшина Корни ! БСП + ПП + ДБ - Вечна дружба и крадене !!!
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кои " делегати "добревия ,гергов, станишев,зарков мале мила,все славни ......
66
1
 
2
 
! Отговори
До 87 преди 1 година
Драги Иванов, Баща ми е на 87, и винаги е гласувал за БСП. Благодарение но това, че не МОЖЕ ДА Я ДИША вече Нинова съм на път да го убедя да си смени вота. Толкова за Нинова, дето я харесват хората.
65
4
 
5
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 1 година
ТЕЗИ НЕ СА ДЕЛЕГАТИ А ТЕЗИ КОИТО СА ИГРАЧИ МИЛИОНЕРИ ИСКАМ ДА ИМ КАЖА ЧЕ АКО ЛИДЕР НА БСП СТАНЕ ЗАРКОВ,СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТНИЯ ВИТАНОВ ИЛИ КОЙТО И ДА Е ОТ ТЕЗИ БСП ВЕЧЕ НЯМА ДА Я ИМА ВСИЧКИТЕ МИ ПОЗНАТИ КАЗВАТ ЧЕ АКО НЕ Е НИНОВА НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП САМО АКО ТЯ ПРЕДЛОЖИ ВИГЕНИН КОЙТО Е НАЙ УМЕН И СТАВА ЗА МЯСТОТО НА НИНОВА -В КОМПАНИЯТА НА К.ДОБРЕВ НЯМА ДОСТОЙНИ ЗА ТОВА И СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ГЛУПОСТИ ЗА НИНОВА ХОРАТА Я ХАРЕСВАТ И ГЛАСУВАТ ЗА БСП ЗАРАДИ НЕЯ А ВИТАНОВ СЕ ИЗЛАГА ИЗПОЛЗВАТ ГО
64
6
 
6
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Евала на Нинова и делегатите !точно така се прави бизнесменчетата и *** на герб и КАУНЯ вън от партията,по-добре малка но чиста от колкото голяма и пълна с ***(хамелеони)
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станишев и Нинова съсипаха БСП.
62
2
 
21
 
! Отговори
Червени боклуци преди 1 година
Начело с една бивша седесарка за лидер. Дойде времето да се разпаднат като сдс след управлението на Костов. Нинова знае как. Знае и че веднъж започнал разпада няма спиране.
61
1
 
16
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
За кво ламти още тази лелка??? Х брой избори и тя още иска ,синът ти неможе да ги изхарчи тия пари бре, спри се !!! Къде ще я носиш тая власт? Отегли се срамно няма!!
60
1
 
19
 
! Отговори
. преди 1 година
Неприятна жена. Срам за страната си, не само за партията. Били партия на работещите, моля ти се :) Това каза Нинова.
59
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво става спролеетариатската партия и нейните членове, като Р.ОВЧ и ***. НИНОВА, които са собственици на десетки милиони? А членовете? А, те се подмазват за да получат коридор към милионите на крадливата партия, създадена от руският окупатор!
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е последният конгрес на това БСП, да идва следващото.
57
5
 
18
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Ситият Търбух от Крушовица може да напусне поста само чрез павета и сопи налаган по главата от шопи.
56
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите евроатлантици ще ни докарат мобилизация по украински сценарий, много продажници, много нещо
55
1
 
11
 
! Отговори
до пияницата преди 1 година
Във форума има един полуграмотен психо, който краде чужди никове, маниерът му на изразяване е еднотипен и лесно се разпознава, речника му състои се от 500-600 думи, а за граматиката да не говорим, та това не е ПроСоТо.
54
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
до "пияница мистик" :..-Ако не ти е ясно,че това,от което се възмущаваш долу е написано от ПОБЪРКАНОТОМЕНТЕ за да "хвърликал" в/у "ПроСоТо",то никой не може да ти помогне...Впрочем знаеш ли?..-Сега ми хрумна:..-Да не би ТИ да си въпросното МЕНТЕ ?...Защото отдавна се заяждаш с мен..
53
2
 
16
 
! Отговори
Бай Онзи преди 1 година
Като ги гледам ми се къса сърцето!Не мога да бъда безучастен, нали и аз от там съм тръгнал, като редови член, после ги пазех от демократи и им разтривах ушите и т.н.Питам се и мен това ли ме чака, или ще ме включат в Магнитски?
52
6
 
16
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Да беше им направила поне един С.триптийз, бе, "Мадам Н.", щяхъ да съ кротнат "делегатите"! -)))))
51
13
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
По това си приличат всички комунистически партии! И на конгресите на БСП и на Герб и на Възраждане има повече конгресмени отколкото са събрали гласове на последните избори! Това означава, че дори собствените членове на партията са толкова отвратени от нея, че гласуват за чуждите вместо за своите!