Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението

"Маркет линкс": Рейтингът на Румен Радев е спаднал с 10%
14 фев 2023 10:50, Нели Христова
381
Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението
Снимка: БГНЕС

"44% са готови да излязат да гласуват на изборите. 18% са заявили, че по-скоро ще гласуват, а 12 на сто от анкетираните не знаят. 8% са дали отговор "по-скоро не", а 18% категорично са заявили, че няма да гласуват". Това показват данни от национално проучване, финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

47% от анкетираните не искат коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ. Останалите 20 на сто не знаят, а 33% са съгласни на коалиция между въпросните партии.

Проучването показва, че всички лидери губят доверие, но Бойко Борисов е успял да възстанови част от одобрението към него.

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, показват още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а недоверие - 41%.

"Понастоящем става видима амбицията на Радев да завладява нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в проучването по отношение на доверието", коментира социологът Добромир Живков.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира още той.

Служебният премиер Гълъб Донев се радва на 24% подкрепа, а недоверие към него на този пост изпитват 41 на сто.

Прави впечатление, че одобрението към Стефан Янев - 18%, е по-голямо от това към Кирил Петков - 16 на сто. А това към Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Христо Иванов е напълно еднакво - по 14%. Към Слави Трифонов е 8 на сто.

Костадин Костадинов на "Възраждане" буди симпатиите на 16% от българите, също толкова е доверието към Асен Василев (16%) .

Общо над три четвърти са недоволните от състоянието на страната, показват още данните на "Маркет линкс".

Всеки 5-и оценява материалното си състояние в позитивната част на скалата.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира социологът.

Изследването е финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
0
 
4
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Доверието към Борисов доближава това към журналистите. От тяхната перспектива нараства!
300
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствените, които гледат българския интерес са Възраждане! Аз ще гласувам за тях. всички около мен ще гласуват за тях!
299
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващото правителство ще е на ВЪЗРАЖДАНЕ
298
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
възстановил според руската пропаганда,след магнитски 3 няма да има къде да се скрие,към края на март ще го обявят с гешев,обявили война на САЩ,правещи опити да минат САЩ с 200...не сме зависимите веберовци,рабетещият против интереса на Свободният Свят,обслужващият убийствата в Украйна,зависимостите на Света ни от путин,ограбващ ЕС данакоплатците...си е...вражески акт!!!
297
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов за 10-те си години управление можеше да направи минималната заплата поне 600-650 евро, имаше реална възможност за това. Само че въобще не се мислише за обикновениия българин и качеството му на живот.
296
4
 
15
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ Е НАПАСТ, БОРИСОВ Е ПРЕДАТЕЛ, БОРИСОВ Е ТУРСКИ АГЕНТ И СЛУГА НА СУЛТАН ЕРДОГАН. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ГОВОРИ СЛУГАТА НА ЕРДОГАН, А КАКВО ПРАВИ: 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ПРОГОНИ, КОРУПЦИЯ, КРАЖБА НА ЕВРОПАРИ, ТУРСКИ ПОТОК ЗА ДА МОЖЕ ЕРДОГАН ДА ПРОДАВА РУСКА ГАЗ, А ЗА ВАС БЕЗБОЖНА ЦЕНА. ХОРА СЕ ПАЛИХА ЖИВИ КАТО ФАКЛИ ПО ВРЕМЕ НА БОРИСОВ. ПОСЛЕДНИ ПО СТАНДАРТИТЕ И ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ, ТОВА ВИ ЗАВЕЩА БОРИСОВ.
295
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата столица на България трябва да стане с.Банкя
294
6
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Моите симпатизанти трябва да знаят, че още си пазя членската книжка в БКП. Сега обаче съм евроатлантик.
293
15
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР НЕДОСТИЖИМ БОРИСОВ ПОЛИТИК ДОКАЗАН БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК ЧЕРЕПИ ЯЗЪК ВИ ЗА ИМАНЕТО БОРИСОВ НЯМА КАК ДА ГО ПРЕГАЗИТЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ОГРОМНА ПОДКРЕПА ЗА БОРИСОВ
292
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще държите тази лъжа?
291
8
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ТРЕСЕ МЕ БОЙКОЛЪЛА, НА *** ДА МЕ НАПРАВЯТ МЕЧТАЯ СИ АЗ, ЛЕКАРСТВА ДОКТОР МИ ПРЕДПИСА, НО ВСЕ ЗАБРАВЯМ ДА ГИ ВЗЕМА, ЗАТОВА ДРАГИ КОМШОЛЪЦИ ОТ РАЗРУШЕНА ТУРЦИЯ ИЗБЯГАЙТЕ И В МОЯТА ХРАЛУПКА НАЛАЗВАЙТЕ, ДА СИ СПРЕТНЕМ НИЕ ЕДИН ТЮРЛЮ ГЮВЕЧ, 20 ЗАПТИЕТА И МЕН БЕДНАТА КАДЪНА, ЩЕ СЕ ОМЕШАМЕ ЗА ЧАС И ЩЕ МЕ НАПРАВИТЕ НА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ДВОЙНИЦА. НЕКА И АЗ НАЙ НАКРАЯ ДА УСЕТЯ, КАКВА Е ТАЗИ РАДОСТ ЗА КОЯТО ТОЙ РАЗПРАВЯ, КАТО ВЪРНЕ СЕ ОТ ХАРЕМА НА СУЛТАНА.
290
14
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ Е САМ СРЕЩУ ВСИЧКИ ЖАЛКИТЕ ЧЕРЕПИ ХВЪРЛИХА ВСИЧКО В АТАКА СРЕЩУ БОРИСОВ НО НЕ УСПЯВАТ АЛЧНИЦИТЕ КАКВО ЛИ НЕ ПРАВЯТ И СА СИ ВЪОБРАЗИЛИ ЧЕ ЩОМ СЪБОРЯТ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ТЯХНА ЗАБРАВЯТ МНОГО ВАЖНО НЕЩО БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ ЧЕРЕПИ
289
9
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
И какво ако пъпъ спечелят няма с кого да направят правителство шарлатаните крадат като невиждали лъжат нагло саботират манипулират
288
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай Бойко! Само така!
287
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекмеджан е номер едно еййй
286
0
 
10
 
! Отговори
Тука има, тука нема! преди 1 година
Нема лъжа, нема измама! Само наМагнитените си повдигат рейтинга! Други - НЕ!
285
9
 
5
 
! Отговори
Партенка преди 1 година
Едно време поне опитваха да се прикриват. Сега "Понастоящем става видима амбицията на Радев да завладява нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в проучването по отношение на доверието". Думи на социологическа агенция? А един шоколад завива мармота в станиол :D Опорка за манипулация на общественото мнение. Можеше да мине преди 15 години. Сега няма как. Преди няколко седмици показаха изследване на 3-тата по големина агенция в СВЕТА. Радев-над 60% ОДОБРЕНИЕ. Къде е dnes.bg?
284
3
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
никой никога не съм виждал да питат, тея агенции. Вадят си едни резултати как им изнася и кой как си плати. Една такава анкета не съм виждал. Къде ги провеждат? На гробищата ли. Най-вероятно е един инструмент за манипулация на мнението и нищо повече.
283
5
 
7
 
! Отговори
МАРКЕТ РЕХТС преди 1 година
Наща агенция има следните резултати: ПП/ДБ 26,5%ГЕРБ 22,4%ДПС 11,2 %Възраждане 10,6%БСП 6.7%БВ 4,1%Благодарим за вниманието. Ние не попитахме никого, просто си даваме едни цифри.
282
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
феновете на ББ преди да се появи ГЕРБ на кои други партии бяха симпатизанти или повечето са били безпартийни ?