Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението

"Маркет линкс": Рейтингът на Румен Радев е спаднал с 10%
14 фев 2023 10:50, Нели Христова
381
Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението
Снимка: БГНЕС

"44% са готови да излязат да гласуват на изборите. 18% са заявили, че по-скоро ще гласуват, а 12 на сто от анкетираните не знаят. 8% са дали отговор "по-скоро не", а 18% категорично са заявили, че няма да гласуват". Това показват данни от национално проучване, финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

47% от анкетираните не искат коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ. Останалите 20 на сто не знаят, а 33% са съгласни на коалиция между въпросните партии.

Проучването показва, че всички лидери губят доверие, но Бойко Борисов е успял да възстанови част от одобрението към него.

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, показват още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а недоверие - 41%.

"Понастоящем става видима амбицията на Радев да завладява нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в проучването по отношение на доверието", коментира социологът Добромир Живков.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира още той.

Служебният премиер Гълъб Донев се радва на 24% подкрепа, а недоверие към него на този пост изпитват 41 на сто.

Прави впечатление, че одобрението към Стефан Янев - 18%, е по-голямо от това към Кирил Петков - 16 на сто. А това към Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Христо Иванов е напълно еднакво - по 14%. Към Слави Трифонов е 8 на сто.

Костадин Костадинов на "Възраждане" буди симпатиите на 16% от българите, също толкова е доверието към Асен Василев (16%) .

Общо над три четвърти са недоволните от състоянието на страната, показват още данните на "Маркет линкс".

Всеки 5-и оценява материалното си състояние в позитивната част на скалата.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира социологът.

Изследването е финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се кълнеш във внука си за нещо, което всеки знае, че си направил. Какъв човек трябва да си? -.........................
240
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ закопаха държавата, какво е възстановил тоя пожарникар.
239
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига бе, това поръчкова изимслица ли е, този унищожи България , но му си вдигал рейтинга. Говорете си ги на шапката тези празни приказки.
238
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Бойко "бил мутра" Ми по-добре мутри да ни ръководят , отколкото наведени шарлатани. Доказано и при едните и другите в какво състояние е държавата . При едните , които "уж крали" всичко беше спокойно , евтино, без инфлация, при другите само дето не се подпали държавата от четири страни,та облъчените и манипулираните да видят истината. Блажени са глу-пците, защото нямат никакви усещания.
237
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЛЕДАЙТЕ СЕГА КАК ФАБРИКАТА ОТ ТР -О- ЛО- ВЕ НА ГЕРБ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ВИ УБЕЖДАВАТ::: НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА,ЧЕ НЯМА СМИСЪЛ, ЧЕ ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ. ЗАЩОТО ПРИ ПО-ВИСОКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ ГЕРБ И ДПС ГО ДУХАТ. НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ И ГЛАСУВАИТЕ ЗА КОГОТО РЕШИТЕ.
236
3
 
5
 
! Отговори
Толкова преди 1 година
е лесно илюзионистът отвъд Океана да ни извади от цилиндъра си нов лидер, че просто не е нужно да се коментира този фокус. Някой да беше чувал нещо за Макрон, преди да го номинират? Едно е сигурно, че Бацката са му спрени състезателните права пожизнено! Заради положителни допинг тестове
235
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙТО НЕ ГЛАСУВА ДА ЗНАЕ ЧЕ ВРЪЩА ТИКВАТА ЛОЕНА НА ВЛАСТ.
234
6
 
2
 
! Отговори
Извод преди 1 година
От всички тикви само Възраждане изглежда да си вдигат рейтинга... не се коалират с първия срещнат, уж говорят в полза на страната и градят доверие... на подписките за лева им се редят хора... Да видим как ще разклатят цирка напролет.
233
4
 
14
 
! Отговори
Бойка преди 1 година
МУТРА НОМЕР ЕДНО ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА..
232
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само един човек остана, който да включат в списъка Магнитски и всички знаем кой е - главатарят на всички тези досега, които бяха посочени. Въпроса е кога ще стане и дано обществото не се шокира прекалено много.
231
5
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
ВИЦ-ът на...деня - Борисов си...възстановявал доверието!- Явно Чекмеджан,пак е ровил по чекмеджетата да търси...нещо.
230
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички знаем и ни казват, под различна форма, ЕС и САЩ, че има у нас корупция и то поголовна. ГЕРБ управляват, има-няма, от около 12 години, а се оказва, според лидерът им по време на ефирно време, че в партия ГЕРБ корупция няма. Е, тогава къде е, ако я няма в партия ГЕРБ? Вие си отговорете на въпроса.
229
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да - пак Бойко - щото при него каймата беше по 8 лева. сиренето по 7 лв, яйцата по 25 ст., а горивото по 2 -2,5 макс.
228
2
 
11
 
! Отговори
toti преди 1 година
АЙДЕЕеееееееееееееее,,,,почнаха да раздават порциите и гладните социолози първи са с канчетата !!
227
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбити градове, безбройни далавери с обществени поръчки, обезлюдени райони, превърнати в частни губернии, изсечени гори, мръсни реки без риба, фалирана банка, окраден завод, пркурор който при битови сканадли е първи пред камерата, иначе не можеш да го видиш... и пак за ГЕРБ ли ще гласувате?! Няма дума да опише такива индивиди! Да не сте гъкнали после, че нещо не ви е наред!
226
3
 
11
 
! Отговори
Излъган! преди 1 година
Тиквата поне по една шепа фурми да беше раздал на народонаселението!От онези дето ги уреди от арабите срещу износа на 100 000 агнета и тогаз игра танц със саби с Онез брадатите с нощниците!
225
2
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
За толкова години демокрация в България така и не се създаде политически елит от свестни и можещи хора. Вместо това периодично изплуват разни екскременти на онова старото време.. Жалко!
224
5
 
6
 
! Отговори
Ах, само наш Бойко преди 1 година
блести! Всички други мъждукат! Абе, въпрос към статистиците - ако се преместя на по-добре платена работа, това значи ли, че Бойко е оправил държавата? Един приятел помоли да питам...
223
9
 
9
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Нормално, управлението на ГЕРБ беше белязано от стотици пропуски, но на фона на Кимчен Петков, К у Рнела, Бойкикев, Копейкин и подобните, начело с най-гла м авия Му н ьо Крадев, Борисов е направо отличник!
222
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички стари дебели комумпирани старчоци като кръглия суджук от Банкя да се махат