Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението

"Маркет линкс": Рейтингът на Румен Радев е спаднал с 10%
14 фев 2023 10:50, Нели Христова
381
Лидерите губят доверие, само Борисов си възстановява част от одобрението
Снимка: БГНЕС

"44% са готови да излязат да гласуват на изборите. 18% са заявили, че по-скоро ще гласуват, а 12 на сто от анкетираните не знаят. 8% са дали отговор "по-скоро не", а 18% категорично са заявили, че няма да гласуват". Това показват данни от национално проучване, финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

47% от анкетираните не искат коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС и БВ. Останалите 20 на сто не знаят, а 33% са съгласни на коалиция между въпросните партии.

Проучването показва, че всички лидери губят доверие, но Бойко Борисов е успял да възстанови част от одобрението към него.

За първи път доверието в президента Румен Радев спада с над 10%, показват още данните. Към момента доверие към него изпитват 39%, а недоверие - 41%.

"Понастоящем става видима амбицията на Радев да завладява нови властови територии, което е и причина за неговия резултат в проучването по отношение на доверието", коментира социологът Добромир Живков.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира още той.

Служебният премиер Гълъб Донев се радва на 24% подкрепа, а недоверие към него на този пост изпитват 41 на сто.

Прави впечатление, че одобрението към Стефан Янев - 18%, е по-голямо от това към Кирил Петков - 16 на сто. А това към Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Христо Иванов е напълно еднакво - по 14%. Към Слави Трифонов е 8 на сто.

Костадин Костадинов на "Възраждане" буди симпатиите на 16% от българите, също толкова е доверието към Асен Василев (16%) .

Общо над три четвърти са недоволните от състоянието на страната, показват още данните на "Маркет линкс".

Всеки 5-и оценява материалното си състояние в позитивната част на скалата.

Избирателната активност на 2 април вероятно ще е близка до тази на 2 октомври, прогнозира социологът.

Изследването е финансирано от bTV и "Маркет линкс", проведено сред 1067 пълнолетни лица между 14 и 22 януари по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е против ГЕРБ и ББ да даде плюс, който подкрепя крадцитте от ГЕРБ и ББ да даде минус.
260
6
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Евтина кадъна съм аз, като бойка калдаръм кадъна се продавам и слагам на Турция, всеки турчин е добре дошъл да ми направи това което се прави на тиквата в САЩ по време на Хелоуин. Да ме изтърбушат с хастара на вън 200 озверели авгани ми е мечтата и за това гласувам с две ръце за кадъната която обещава да ме направи парче месо за употреба в харема на султан Ердоган, а именно бойка калдаръм кадъна.
259
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само бойко, само бойко -ГЕРОЙ е той - и ще победи всички и ще изведе страната от кризата
258
2
 
0
 
! Отговори
Водеща Изненада преди 1 година
Тодор Живков е разработвал терористични атентати срещу Гръцки Православно-Християнски църкви в ТУРЦИЯ както и атентат срещу Вселенската Патриаршия по архиви и документи на ДС на БКП............Възродителния процес от 1985 до 1989 е вероятен съвместен червен циркаджийски процес на турските тайни служби с родното ДС
257
5
 
6
 
! Отговори
Ах?! преди 1 година
Само Борисов възстановявал рейтинг? Верно ли бе? Та нали затуй върнаха хартиената бюлетина, та за 50 - 100 лева тия дето не могат да четат да мерят на хартията с клечка къде да драснат кръстчето. Масово гласуване му е майката, иначе купените неграмотници ще "дигат" рейтинга с парите от чекмеджето...
256
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да се забрани дейността на тези агенции! Измислици колкото щеш!
255
1
 
1
 
! Отговори
ЦИРКА е ЧЕРВЕН преди 1 година
Вишестояща дясна червена ръка на Тодор Живков заяви по Тв:"Турция подкрепяше и искаше да узакони Възродителния процес във България било заради кюрдите било че ни дължат много пари но Горбачов провалил БКП".......Джеймз Бонд подаде оставка като видял хуманистичния милиционер на БКП без нито един умишлено убит турчин от 1985 до 1989..........Дефакто Истински Възродителен процес започна чак около 5 май 1989 до 10.11.1989...Възродителя Бойко до последния българин щял да защитава Турция и турците?
254
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Борисов му се иска отново да е премиер, но няма да го огрее. ГЕРБ и да печелят изборите никой не иска да се коалира с тях, защото както каза Данчо Ментата - ГЕРБ са токсична партия и който се хване с тях след това не помирисва парламент.
253
5
 
9
 
! Отговори
иван преди 1 година
Пак познаха на чекмедже.
252
2
 
3
 
! Отговори
Кирето Гувнаров преди 1 година
Атака няма,ли да се пусне в битката??
251
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българските просттаци сме около 10 %
250
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом ББ си има постоянен електорат, значи за България бъдеще няма.
249
9
 
7
 
! Отговори
Мето преди 1 година
Борисов е като Ердоган, 20 години на власт и 20 национални катастрофи. Американците са му показали жълт картон, червен картон, а скоро може и черен картон.
248
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КРАЙ СЕВДА НАСОЧИ ТЕЖКАТА АРТИЛЕРИЯ ОТ платени изме_к_яри под тази статия.С много открадната пара разполага. 12 години робство и чекмеджета
247
5
 
3
 
! Отговори
Име преди 1 година
Някои характери не могат да се излекуват, както и да е. Да е жив и здрав, но такава бедност не сме живели и при войните - нямаш пари даже за храна.
246
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е успял? С ритане на топка ли?
245
5
 
6
 
! Отговори
Девиз Бойко преди 1 година
Цитирам по памет разширено изказване на мюсюлманския фюрер от Банкя Бойко Методиев Борисов без изобщо да съм променял смисъла на изреченото:. "Аз Бойко съм участвал активно и дейно във Възродителния процес и затова ще защитавам Турция и турците до последния българин"................А бате Бойко е зеленско земетресение в Тюркие то е ясно като факт и даденост........Но как успя да го навре и на Северния шеф и на Южния шеф не ясно.....Талант ,дарба на второ поколение червено БКП
244
6
 
13
 
! Отговори
Берлускони преди 1 година
Пеевски и Борисов окрадоха България до кокал и с част от парите си поръчаха проучване което да ги изкара "лидери" с рейтинг 200%. Ама това няма да им помогне защото торнадото от Америка ще ги отнесе.
243
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради МАГНИТСКИ сега гледайте колко пари ще хвърли БОКО за *** и разни там "АГЕНЦИИ" и анал_ни лизатори по телевизиите.
242
7
 
9
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
След новата порция Магнитски рейтинга на Борисов ще стане 0.00%