МС отново приема законите, за които 48-ото НС не намери воля

Те са свързани с Шенген и Плана за възстановяване и устойчивост
24
МС отново приема законите, за които 48-ото НС не намери воля
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В дневния ред на служебното правителство неизменно през следващите седмици ще присъстват законопроектите, които 48-ото НС не намери време и политическа воля да приеме.  Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди началото на заседанието на МС.

Съгласно нормативната база служебният кабинет отново трябва да разгледа и приеме проектите за закони, които ще бъдат внесени в 49-ото НС.

„За протокола, а и за поддържане на обществената памет, припомням, че тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в 48-ото НС, а политическите сили, представени в него, ги обявиха за свой приоритет. Тези законопроекти бяха необходимото условия за присъединяване на страната ни към Шенген и за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост”, припомни Донев.

„Тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае преди всичко българското общество. Най-ясно това личи от проектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията. Тези законопроекти трябва да бъдат осъществени не, защото някой ги изисква от нас, а защото обществото ни настоява за справедливост. А тя е постижима само с прилагането на принципа за върховенство на правото”, посочи той.

Според него тези законопроекти са огледало, което ясно отразява приноса на всеки за съдебната реформа и в него всеки има правото да се оглежда в зависимост от личното си усещане за справедливост.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: закониГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че не намериха време а не искаха едно и също да се само съдят
13
0
 
4
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 1 година
САМО ТОЛКОЗ ЛИ? НЯМА ЛИ НЯКОЯ НОВА СТРАТЕГИЙКА ДО 2060Г?
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 1 година
Вие сте Служебни назначени какви закони какви работи искате да налагат служебните на Радев
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех,Брех др.Радеф от къде намери този гълъб,много послушен и изпълнителен!Не престана да хвали подчинените си,а и господаря му най-силната му черта,,самохвалството,,.
10
7
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Мафията герп/дъпъсъ Не прехвърляй вината от своята болна глава на здравите глави, значи, БСП! Болшинството в Парламента е БСПарско, не на ГЕРБ и ДПС! Тези, които приеха това, за което говориш са БСП и СИЕ уважаеми манипулаторе...Не се научихте вие на нищо за последните 30г. - каквито мошеници си бяхте, такива и ще си ум.ре.те явно /мръсни, непречистени, издивели за власт и пари - директно пътници за Ада, значи/
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще ви пусне в Шенген с военен диктатор, и то путинист, като Лукашенко? Вие виждали ли сте такава европейска държава, с военна диктатура, африкански заплати и ориенталски оркестър Кукубенд парламент? Вето за вас! Отивайте в турския Шенген, при другата ориенталска президентска република. Не ставате за Европейския Шенген.
8
3
 
15
 
! Отговори
Мафията герп/дъпъсъ преди 1 година
Вдигнаха си заплатите, върнаха хартиената бюлетина, блокираха съдебната реформа и тръгнаха по телевизора да агитират. Каква работа свърши 48-то НС, за да си изкарат трите средни заплати на месец плюс бонусите, и да имат наглостта да се кандидатират пак?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъб НДСВ провал и сега пак в политика ай .........всички
6
4
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Отново пропаганда и агитация...БСП се страхуват до мозъка на костите си от Истината! Не могат дори да си представят да я изкажат гласно някога!..Тези закони не трябва да се направят така спешно от служебно правителство ако това не беше НАЛОЖЕНО от НЯКОЙ, някой изисква това отвън а не защото обществото искало справедливост отвътре!...И забележете как го извърта сякаш обществото искало ТЕ да въдвопят справедливост у нас. точно ТЕЗИ, които донесоха всичките проблеми и несправедливости у нас...
5
2
 
4
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
До АнонименЗелените чорапи
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
alo, sofia. pasi boiata. zemetras.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МС отново приема законите, за които 48-ото НС не намери воля е заглавието, което принципно е противоконституционно, защото не са избирани а назначени. После пише, че ще се решават проекти на закони за 49-тото НС, което са две напълно различни неща! Вие от редакцията, какви сте! Частични или пълни де би ли? Знаете ли как съществува или по просто как работи една държава, та само представяте факти да заблуждавате хората?
2
1
 
15
 
! Отговори
хм.. преди 1 година
Премиера ни е Птицечовка !
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това заявление Гълъб прави плож пред "Магницки". Все едно казва на Началника: Аз съм за еврото. От ваште съм, не ме бийте.