Татяна Дончева: Няма буря по "Магнитски", това са предизборни фойерверки

Тя е на мнение, че БСП ерозира в последните години
15 фев 2023 19:45, Нели Христова
49
Татяна Дончева: Няма буря по "Магнитски", това са предизборни фойерверки
Снимка: БГНЕС

Не отделни промени в законодателството, а промяна в конституцията е нужна, за да има съдебна реформа. В това е убедена лидерът на "Движение 21" и партньор в новата коалиция "Левицата" Татяна Дончева.

Няма буря по "Магнитски". Това са предизборни фойерверки, продиктувани от желанието на САЩ да парират руското влияние. Аз подлагам на съмнение добрите намерения да бъде подпомогната България в борбата с корупцията. В момента великите сили се борят за Балканите като подстъп към Русия, коментира тя пред bTV.

Съдебната реформа е важна тема за нас, това, което се предлага като пакет закони в плана за възстановяване, няма да свърши никаква работа. Това премиерът Гълъб Донев не го разбира, не го разбира и Христо Иванов, който за пореден път внася един и същи пакет на съдебна реформа. Всички, които могат да ни спрат по пътя за Шенген, вадят върховенството на закона и корупцията. Без конституционна промяна не може да стане това, което искаме, каза тя.

Темата за контрола върху главния прокурор е безсмислена сама за себе си. Освобождаването му според конституцията в момента се прави от неговите подчинени. Другото, което трябва да се промени е следственият апарт, който съществува от години, но не работи. Трябва да има функционална независимост на прокурорите. Тази работа може да стане и е необходимо съгласие на ГЕРБ и ДПС. Те нямат интерес да продължават да се пънат, продължи Дончева.

БСП ерозира в последните 15 г. все по-отчетливо: никакво представителство на ляво мислещи хора, пълна непоносимост към различни мнения и пълно неумение да можеш да чуеш различно мислещите хора, ръководство, което е в кръгова отбрана и гони всеки, който е нелоялен. "Левицата" сега ще стартира без БСП, защото ръководството й не е готово и не иска такъв процес, но то ще включва членове на БСП. Във времето ще се присъединяват все нови и нови хора, прогнозира тя.

Есента са местни избори, те са за 4 г. напред - бетонирани или изхвърлени от позицията в местната власт. БСП рискува всички кметове в страната да бъдат изхвърлени. А ние трябва да се борим за позициите на лявото. Част от младежите, които сега населяват някои от кметствата смятат, че всеки може да си направи местна коалиция - това е погрешно. Трябва да се борим за окрупняване на формациите, защото това ще даде повече шансове за излъчване и поддържане на правителства, категорична е Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
De'Bradj преди 1 година
Ангелов ли? В тия старите хирургически тампони за да не отделя памука или лена власинки в тъканта се поставят три синтетични мембрани с дупки по тях за да попива кръвта. Две външни и една вътрешна и ако двете външни са по податливи на естествена екстракция, средната е формозадържаща и по-непластична. Ангелов е опериран за фактура на гръбначен стълб преди пет години. Не питайте как псува, защото средната излиза чак сега...."КОПИЛЕНЦА ГАДНИ НИЩОЖНИИИИ ЖИВИ ЩЕ ВИ ДЕРААААА"
9
4
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
Тази е комунистически прокурор и доносник.Съдник на опълчилите се срещу комунизма след това става адвокат на Мултигруп.И защитава Мафията и Илия Павлов.Чудесен човек - такива ще ни оправят. Вервайте им.От комунизма през Мафията все са ни оправяли отзад точно такива
8
4
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin(only fo преди 1 година
Жертва на сексуално насилие може да бъде измъкната само от същия пол и то ако няма голяма разлика във възрастта. А колкото до тампонерите Иван Гешев да разгледа внимателно тия случай, защото не са лекарска небрежност!
7
2
 
1
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Правораздавателното законодателство да задължи, чрез промени в конституцията правораздавателите да нямат избор при осъждане на второ и уклончиво мнение. Очевидното да се наказва строго, това което не може да се докаже ВЕДНАГА безапелационно да не влиза в съда , сгафиш увисваш, не те доказват, не те пипат. Другото ще го свърши Оня.
6
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
госпожа Татяна Дончева е една изключително ерудирана жена..Пожелавам успех на формацията й,макар че аз ще гласувам за Възраждане..Защото КОШЕРЪТ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗРЪЧКА !!!..От повече от 30 години ТЪРТЕИ са налазили "питата с мед" и нямат изобщо намерение да я пуснат..Вярвам,че възрожденците ще го направят..А г-жа Дончева може и трябва да бъде от полза за промяната !..Опитът и ерудицията й могат да бъдат много полезни за делото..
5
0
 
1
 
! Отговори
Vol'Jin(only fo преди 1 година
De'Bradj иска да каже нещо Дончева) слушай внимателно. Смъртта от септичен шок е породена от раждане със секцио, където е поставен кръвосъбиращ тампон от стария тип неразграждащ се като новите и оставен, а не забравен там. Също като при Ангелов, явно нацистко расистки мозък вижда заплаха и в българи и в ***. Слушай внимателно Дончева - В никакъв случай Исус Христос не трябва да спасява Мария Магдалена , а друга жена на сходна възраст.Тоест жертва на сексуално насилие не може да бъде измъкната
4
5
 
5
 
! Отговори
? преди 1 година
От млада ухажва мутрите тази.Има хора като Татяна и Плевнелиев и други, дето са в тефтера Кой да викна срещу 100лв да се изкаже в подкрепа на Мутрите.Жалки сте
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много умна жена, браво!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
театро -режисура геП - геПаджиите ще ги оправдаят и магнитски остава само за другите
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На таз пък защо и давате ефир не мога да разбера...