Димитров: ГЕРБ нарочно бавеха връзката с Гърция

Трябва да имаме алтернативи
16 фев 2023 22:55, Росен Стойчев
84

"Това не е рестарт. Идеята на онзи проект, който беше спрян, беше за движение в обратната посока от България към Гърция, а сега става въпрос петрол да може да бъде внасян от Гърция към България и става въпрос за неруски петрол, така че, ако се усложни ситуацията, България да може по лесен и достъпен начин да купува неруски петрол", обясни Мартин Димитров от ДБ в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него Русия е напълно непредвидима и не може да се разчита на нея, затова България трябва да има алтернативи за всичко, да не зависи от руски ресурси.

Още по темата

"Трябва изходът в България да бъде така структуриран, че да няма никакви екологични последствия, затова е важно как ще бъде направен. Изходът на този петролопровод няма нужда да бъде в морето, което да създава екологични рискове, може да бъде на сушата", смята Димитров.

Той разкритикува министъра на енергетиката и заяви, че от ДБ му искат оставката.

"Този държавен глава и този министър на енергетиката не подготвиха претенции, които да има България - на нас ни спряха газа, ние сме потърпевши лица. Този министър на енергетиката се вълнува повече от руските дела, отколкото от българските. Не виждам той да е готов България да заведе дело, с което да поиска да бъде компенсирана за загубите", категоричен е Димитров.

"12 години връзката с Гърция по време на ГЕРБ беше нарочно бавена, за да бъдем 90% зависими от руски газ. В момента газът е на исторически едно от най-ниските си нива в последната година. Газът в "Чирен" наистина е нагнетен на по-високи цени. Но той е количество, което в един момент ще бъде изчерпано и подменено и би трябвало да се намали цената", каза Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатани и Костовици цъсипахте България.
60
2
 
3
 
! Отговори
пфу преди 1 година
Този тръбопровод се строеше от Гърция, от техни строители и инженери... НИЩО общо с ГЕРБ! Егати некадърниците са ПП и ДБ, за всичко им виновни ГЕРБ, аман.
59
0
 
0
 
! Отговори
Помним, помним преди 1 година
Даже си го взривиха газопровода от Гърция при Петрич, като руснаците Северните потоци. И Ревизоро ходИ да види имали екологична катастрофа. Е - газопровода не беше още напълнен - така че...
58
2
 
9
 
! Отговори
Loyko преди 1 година
Поредното плямпало,което през живота си не е сложило две тухли една върху друга,но разбира от всичко.Един от многото с работно място българския парламент.Виновни сме тези които го изпращаме там.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТочно от тези фурнаджийски лопати идеи за бъдещето, непосилна работа!
56
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toзи се превърна в най-голямото плямпало и мрънкало! Доброто и лошото от ГЕРБ е ясно на всички, вие какво свършихте за тези години! Щом се хванахте с ПП, нито сте много умни, нито далновидни! Потъвайки Киро и компания ще потопи и вас!
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Настимир Ананиев е завел дело срещо лъжците Слаби Трифонов и ТОма Бичков!
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глу.пости. И този тотално е изветрял.
53
7
 
6
 
! Отговори
гражданин преди 1 година
До 65. Добре бе, "умник", коя кражба доказахте? ГЕРБ вече две години е е на власт. А тези, променливите, хареса ли ти какво направиха с държавата само за 7 месеца, а?
52
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе ние умният български народ си сакаме Бейко да продължава да ни краде
51
3
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Не нарочно, а защото не са имали друг избор. Който не целува краката на посолството лошо му се пише. Такава била заповедта на командира, изпълнило я редничето.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стари дъвки - стига толкова. Идеи как ще живеем по-добре утре трябват . Ама без глупави и не реални обещания .
49
5
 
19
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Вие какво направихте Мартинчо освен да давате акъли и по време на безпринципната ви коалиция да фалирате за пореден път държавата! Нищо не става от комунисти , техните наследници и хора пт ДС! Жалко не спряхте с ваште добоси в стремежа си да прикриете олигарсите!
48
7
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА Е НАПАСТ, БОЙКА Е КРАДЛИВА ТУРСКА КАДЪНА КОЯТО РАБОТИ ЗА РОДИНАТА СИ ТУРЦИЯ В ПЛАНА И ЗА АНЕКСИРАНЕ НА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ, МАРШ БОЙКА КАДЪНА ПРИ СУЛТАНА ТИ ЕРДОГАН.
47
6
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА Е АГЕНТ НА СУЛТАН ЕРДОГАН И ЦЯЛОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ БЕШЕ ЗА ДА ПОДГОТВИ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ТУРЦИЯ ПО МОДЕЛА НА КРИМ. ЗАТОВА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ПРОГОНИ 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ОТ РОДИНАТА ИМ, ЗАТОВА С ПРИОРИТЕТ НАПРАВИ ТУРСКАТА ТРЪБА, ЗАТОВА СЪСИПА АРМИЯ, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ЗА ДА СМЕ БЕЗПОМОЩНИ КОГАТО ТУРЦИЯ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ В ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ЗА АНЕКСИРАНЕ ОТ ТУРЦИЯ.
46
6
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГЕРБ ПОЛИТИКИ ЗА БЪЛГАРИЯ БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК БОРИСОВ ПОЛИТИК А ОНЗИ МАРТИНЧО НИКОЙ СИ КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕШ ПАДЕНИЕ СИ ЧУДЯ СЕ КОИ ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБ МАРТИНЧО ДА СИ ПЪЛНИШ БАНКОВАТА СМЕТКА С ЛЕСНИ ПАРИ
45
4
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
А бе Мартинчо , Русия била непредвидима , а САЩ дето един договор не са изпълнили предвидими!Ами дори и Вие техните съюзници защо не предвидихте че самолети ще видим на куково лято ?Русия вече мина на друг тип договаряне със САЩ - свръхзвукови ядрени ракети - те ще дадат добър резултат!
44
4
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 година
Мартине, Мартине правилно СДС те разкарах, видя се, чеот теб осен ляляджия друго не става, в последно време и доста лъжеш!
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога Гърция има неруски петрол?Нещо съмнително ми се вижда.Май пак ще плащаме руски,но с надценка.
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ не са построили абсолютно нищо, те до последно бавеха връзката с Гърция и дори Петков се снима как върти някакъв кран, но цели осем месеца след това нямаше газ по тръбата, нито Акт 16. *** са по приказките, а не по работата!